АЗ СЪМ АНТИГЛОБАЛИСТ

ОТ АВТОРА ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ

21175_487351974629330_1625497362_nТози сайт предлага една алтернативна гледна точка, без цензурата на шефа, без зависимостта от капиталите идващи в медията, за която работя. Навярно това е причината и интереса да е толкова голям, нещо което въобще не очаквах.

Редовните читатели на ALTER INFORMATION вече знаят какви са основните теми по които се пише тук. 

Антиглобализмът е движение, което обединява всякакви хора – патриоти, демократи, социал-демократи, социалисти и много др.

Причината е проста. Когато несуверенното ти правителство изтегли заем от Световната банка, който и внуците ти все още ще връщат заедно с огромните лихви по него, не те пита: 

– Ти гласува ли за нас? 

– Ти социалист ли си или демократ, или крайно десен?

Така правят и корпорациите, които експлоатират ресурсите на държавите с „любезното съдействие“ на местните политици.

Когато дойде очевидно манипулираната висока сметка за ток или парно корпорацията ти казва: Плащай!

Работодателя ти казва: Ще ти платя следващия месец, ако не ти харесва изчезвай!

Това са и основните принципи на антиглобалистическите движения. Те обединяват справедливите искания на всеки обикновен човек независимо от неговата националност, политически възгледи и прочее. Антиглобализма е над-идеологично движение. 

Живеем в свят, в който трябва да се борим за човещината и правата си и да бъдем солидарни срещу политиците, банкерството, милитаризма, американизацията и ционизма. Ние сме против окупирането на суверенни държави с цел заграбване на техните ресурси, още повече сме против практиката на медиите да слугуват именно на тези държави и съюзи, които под красиви лозунги поробват цели нации, докато те манипулират обществеността.

1% от населението на Земята притежава 40% от нейните ресурси

 • Закриване на данъчните убежища, което би  дало 189млрд. допълнителни данъчни приходи

 • Въвеждане на глобален минимален процент на корпоративния данък

 • Увеличаване на заплатите, пропорционални на капиталовата възвръщаемост (в момента хора работят за 2-3$ на час в компании, които печелят милиарди годишно)

 • Увеличаване на инвестициите в безплатни обществени услуги

 

АНТИГЛОБАЛИЗЪМ

Антиглобализъм е движение, което е критично към процесите на глобализация икорпоративния капитализъм. Известно е още като глобално движение за справедливост , алтерглобализъм , анти-корпоративно движение, движение против неолиберализма и други.

НИЕ СМЕ

 • Опозиция на международните финансови институции и транснационални корпорации

 • против господството и надмощието на МВФ, СТО, Световната банкаГ-8НАТОЕС и големите многонационални световни финансови и търговски корпорации, които управляват света чрез непрозрачни, неетични и безотговорни способи и методи.

 • Опозиция на неолиберализма

 • Антивоенно движение

Съвременният модел на глобализацията покровителства световния капитал и води до:

 • Растящ разрив в доходите, потреблението, здравето и образованието в страните от първия и третия свят, както и самите страни от първия свят;

 • Неприемливи до недопустими условия на труд на нискоквалифицираните работници в транснационалните компании;

 • Преобладаване на масова поп култура, задушаване на свободното творчество и таланта, стандартизация на ума;

 • Потребителско и хищническо отношение към природата, извозване и хвърляне на отпадъци в страните от третия свят, опит за пренебрегване на екологическите проблеми;

 • Водеща роля на идеологията на неолиберализма в света, капиталът се превръща в единствената движеща сила в света;

23 коментара to “АЗ СЪМ АНТИГЛОБАЛИСТ”

 1. Вчера открих сайта и не мога да повярвам,че има толкова много хора,които мислят като мен. Чета много за ротшилд,рокфелер,мвф,световната банка и всичките им гнусни производни под формата на държави,корпорации и институции. Досега си мислех,че такива като мен,които четат забранени книги са само шепа,но явно има доста по-големи инициатори като вас от Alter Information.

 2. Сайтът е интересен с полезна информация :Д

 3. Приветствам с две вдигнати ръце АНТИГЛОБАЛИЗМА!!!!
  Но за съжаление всичко е само думи. Дайте конкретни насоки за действие против системата. Напишете статии как единичният човек да действа и да се бори против глобализма. Направете някакво организирано движение на хората – да не се чувстват сами и да си казват „аз съм сам и какво мога да направя?!“ Колкото повече хора действат по определен начин против „сатаната“ и неговите марионетки, толкова по голям шанс има за победа. Съмнявам се, че някога борбата между доброто и злото ще има край, но поне можем да правим нещо вместо да седим и само да говорим. Без действия и най добриет намерения са безмислени. Силата на „лошите“ е в парите и непрстанната подмолна дейност – силата на „добрите“ е в информираноста и в броят им – ние сме мислиарди … срещу шепа кукловоди. Да им отрежем конците!!!!

 4. Не си виждам коментара. И цензура ли има?

 5. Нещо не разбрах кой стои зад този сайт? Имате ли причина да си криете самоличността? Как стоите анонимно зад вашата кауза?? Защо наименованието Alter Information е на англйски след като сме дали кирилицата на света? Благодаря

 6. VENCIGOTVACH@ABV.BG.SAITA E DOBAR NO BEZ JERTVI NEMA DA STANE…

 7. Подкрепям движението! АЗ СЪМ АНТИГЛОБАЛИСТ!
  АНТИ НОВ СВЕТОВЕН РЕД!
  АНТИ НАТО!
  АНТИ ЕВР(ОП)ЕЙСКИ СЪЮЗ!

 8. Каква е идеята на логото на сайта ?

 9. Каква е идеята на логото на сайта ?

 10. Поздрави
  едва днес попадам на сайта

 11. Благодарности за този велик сайт.Чак не мога да повярвам ,че има такъв сайт в деградирала България.Пазете се от кръвожадните организации БХК,Отровено общество и Шалом.Те са проклети предатели и Българофоби които се държат от чифутски вампири.Винаги ще ви чета ..защото сте истински

 12. Уникален сайт…Единствен по рода си в България неопетнен от чифутската кървава ръка.

 13. За пръв път в живота си виждам толкова нормален и човешки новинарски сайт..Чак не мога да повярвам как така има такъв сайт.Благодаря ви за това ,че сте НЕкорумпирани както всички останали и говорите нещата такива каквито са..Пазете се от кръвопийците от БХК,Отровено общетсво,Шалом и разни подобни организацийки които трябва да бъдат ЕЛИМИНИРАНИ.

 14. Много ми харесва!Подкрепям изцяло!

 15. Радвам се,че ви намерих.Ние вече не сме суверенна държава.А България може да се издържа само от земеделие и туризъм.Окупирани сме от американски бази,световна банка,МВФ,ЕС,Искат да ни направчъ роби

 16. Споделям напълно

 17. Podkrepiam Dbijenieto !!!! Blagodarna sam na Alter Information !!!! Cheta vsichko napisano ot AlterInf.

 18. Хиляди пъти подкрепям това движение! Страшно прави са !!!

 19. Добра е идеята, но антиглобализмът няма ли да спре вноса на горива и чуждестранни инвестиции у нас…?! Ако се откажем от опитите си за приобщаване към света, ще основем ли независима и самодвигателна държава с никаквата си икономика…?!

  • Не си разбрал, никой не иска това. Аз искам когато корпорацията Х добива някакви ресурси в моята държава това да е справедливо да печели и държавата и корпорацията да плаща, а не да си даваме земята за жълти стотинки и чуждата компания да прави милиони.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s