ХЕРОИНОВАТА ДЕМОКРАЦИЯ В АФГАНИСТАН ВЪВЕДЕНА ОТ НАТО И САЩ

Американците се заеха да донесат демокрацията и в Афганистан през 2001г., 12 години по-късно азиатската държава е износител на хероин №1 в света

Войната в Афганистан започна на 7 октомври 2001г. срещу режима на талибаните. Причината за атаката са атентатите от 11 септември същата година. Първоначално американците и съюзниците им в коалицията успяха да свалят талибаните, но от 2006г. насам те заздравят позициите си отново, а производството на хероин се увеличава поголомно. Загубиха или спечелиха войната американците? 

Ситуацията е патова, както през войната с Виетнам. Никакъв прогрес, а жертвите нямат край. В крайна сметка никой не е карал американците да демократизират целия свят. Всъщност те носят демокрацията, само там където има петрол,нефт или друг ресурс, все пак демокрацията не е безплатна.

12 години САЩ и НАТО явно бранят маковите полета в Афганистан и са сложили ръка върху този така доходоносен „ресурс“, вместо да се борят за унищожаването му. Хероина от Афганистан заля Стария Континент, а 98% от световния хероин идва именно от Афганистан.

Производството на хероин разцъфва откакто САЩ и НАТО са в Афганистан

Всъщност, ако борбата с наркотиците и талибаните е неуспешна, то със сигурност успешно сложиха ръка върху световния износ на хероин. Другия вариянт е продукцията на опиум и хероин просто да се разраства под носа им и 98% от хероина изнасящ се по света да става без знанието на САЩ докато те са там. Или по-скоро голямото пиле от улица сезам наистина съществува.

САЩ и НАТО обучиха 100,000 афганистанци, които да поемат щафетата след оттеглянето им от Афганистан. За да се създаде афганистанска армия обаче са нужни средно 8-9млрд. $ годишно, които едва ли някой ще продължи да налива. Така 100,000 въоражени и обучени афганистанци ще останат без работа, а безработицата води до престъпления. Какви ли групировки ще се появят от тези обучени от най-добрите във военното дело – Америка и НАТО?!

Русия официално обвини НАТО в трафик на наркотици, сезира съвета за сигурност на ООН и наложи стриктни проверки на товара идващ от тях към Русия. Западът официално призна поражението си и се готви за изтегляне от азиатската страна. Ангажиментите им в Близкия изток обаче само се увеличиха след неуспешната им интервенция, която очевидно само влоши положението в Афганистан. Но пък добри пари падат от хероина. Пари изключително нужни на САЩ заради огромните им дългове и нужда от ресурси.

След дългогодишно издирване успяха да убият Осама, но труп така и не видяхме, което подхранва теориите, че враг номер едно на САЩ всъщност отдавна е бил мъртъв. Дали това е така обаче няма значение. Целия свят е директно засегнат от това, че 98% от световния хероин идва от Афганистан.

3 коментара to “ХЕРОИНОВАТА ДЕМОКРАЦИЯ В АФГАНИСТАН ВЪВЕДЕНА ОТ НАТО И САЩ”

  1. НЕ ВИ ЛИ УМРЪЗНА АМЕРИКА, НАТО И ЕС ДА НИ ТЪПЧАТ ДОКАТО НИ ОГРАБВАТ? НЕКА ДА КАЖЕМ КРАЙ! 25 ГОДИНИ ПОДТИСНИЧЕСТВО СТИГАТ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВДИГНЕМ!
    НА 06.09.2014 В 18:00Ч. ВСИЧКИ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПРЕД ОБЩИНИТЕ ИМ!!!
    НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, БОГ Е С НАС!!!

  2. „Всеки ден, всеки час, навсякъде – има матерял !“ . . .
    Следващият път, когато някой префърцунено ви заобяснява как США са стожер на мира, демократическите ценности и други измислици, покажете им тази или подобни на нея статии, дано се освестят от видяното.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s