ДА ЖИВЕЕ ЦЕНЗУРАТА! РУСИЯ ЗАБРАНИ YOUTUBE

Видеохостингът бе внесен в забранителния списък по искане на службата за защитата на потребителите

Добре познатия предлог „защита на сигурноста“ или „защита на потребителите“ беше използван, за да се наложи поредната цензура в интернет мрежата този път в Русия.

В същото време Google обяви, че започва подписка срещу цензура в световната мрежа. Kaкто вече Ви уведомихме според отчета за прозрачност на Google правителствата в глобален мащаб са засилили интернет-следенето и цензурата спрямо потребителите. След скандала с шефа на ЦРУ хората трябва да си зададат въпроса: „Щом се четат дори имейлите на шефа на ЦРУ какво остава за нас?“. Ние може да си зададем и въпросът „Щом подслушват Бойко Борисов какво остава за нас?“

След като в Русия забраняват най-известния сайт за видео споделяне ще трябва да забранят и останалите сайтове за видео хостинг и обмяна. Поне такава е логиката. И ако САЩ е „мека на демокрацията“ то в Русия 60% от населението „Иска да се върнат годините на социализма“ според едно допитване. И все пак – социализма отмина отдавна, а тази цензура се случва дори и в най-демократичните държави като Англия,САЩ,Испания и много други европейски страни. Наскоро Вашингтон Поуст разкри, че Обама е подписал секретна директива, която позволява на военните да следят всички действия на интернет потребителите в Америка под предлог „защита от кибератака“. 

»Нашите статии по въпроса с интернет следенето и цензурата:

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s