ГМО ПРОДУКТИТЕ ПРЕДИЗВИКВАТ РАК,РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И УВРЕЖДАТ ЧОВЕШКИТЕ ОРГАНИ

Учени от престижния институт за излседвания Rowett в Шотландия са били уволнени 24ч. след като обявили резултатите от своите проучвания за вредите на ГМО над човешкия организъм

Мнозина учени са доказали, че генно модифицираниtе продукти са опасни за човешкото здраве, но биват възпрепядствани от корпорациите, чийто интереси нарушават.  ГМО предизвиква репродуктивни проблеми, уврежда органи, предизвиква имунна недостатъчност и рак. 

Арпад Пустцай и екипът му били уволнени 24 часа след като обявили резултатите от три годишното си проучване за въздействието на ГМО продукти върху човешкото здраве и организъм. Той и екипът му работели в престижния Rowett Research Institute (RRI) в Шотландия. Те изследвали ефектите от Bt токсинът, който е масово използван в гено модифицираните продукти.  Естествено зад тях се крият огромни частни интереси. Според тях, гореспоменатият Bt токсин, след консумация се разпада в стомаха. Но, последните изследвания по въпроса показват, че това не се случва.

Преди време изследователите Самюел Леблан и Азиз Арис от Университета Шербрук в Канада изследвали кръвта на 30 бременни и 39 небременни жени и открили наличието на Bt Cry1Ab токсина. Най-шокиращо било откритието, че той е в кръвта не само на 93 % от бременните, но и в кръвта на 80 % от техните неродени бебета.

Проведени в тайна опити с плъхове доказаха, че след употреба на генномодифицирана царевица, животинките развили големи ракови образувания.

Група френски учени хранили плъховете две години с царевица, внасяна в Европа от американската компания “Монсанто”, която е сертифицирана от европейските власти.

След проучване се оказало, че всеки ГМО продукт, който се внася в Европа, се изследва в продължение на три месеца за вредни въздействия и след това се пуска на пазара. Но според тестовете някои от плъховете умирали от рак на четвъртия месец.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s