ИЗВЕСТНИ БЪЛГАРИ – МАСОНИ

В своята история България има 17 министри-масони и безброй влиятелни българи членуващи в масонски ложи

 mmПървата масонска ложа в България “Балканска звезда” е създадена в къщата на Иван Ведър в Русе през 1879г. 

През 1883 г. Ведър основава във Варна и „Велика ложа на България”. Лично княз Александър Батенберг, също масон, е посещавал сбирките в къщата на Ведър. Цар Фердинанд също е бил масон. През Втората световна война цар на България е Борис III – сина на Фердинанд, спорно е дали и той е  масон, защото по изискване от Третия Райх България въвежда нацисткия ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИЯТА,който забранява масонството. Неговия син цар Симеон II е масон.

Подписалия и основен радетел договора за влизане на България във войната на страната на немците е министър Богдан Филов – посветен в масонството в германски ложи. Ето и останалите масони-министри от кабинета на Филов, които са управлявали България:Богдан Филов, министър-председател, масон; 
Иван Попов, министър на външните работи, масон; 
Петър Габровски, министър на вътрешните работи, масон; 
Добри Божилов, министър на финансите, масон; 
Славчо Загоров, министър на търговията и промишлеността, масон; 
Иван Багрянов, министър на земеделието, масон; 
Иван Горанов, министър на железниците, масон.

Същите тези министри-масони приемат и закона за защита на нацията…доста кръсноречив факт, че вече е нямалко как масоните да бъдат повлияни от светските закони в България тъй като самите те ги печатат. 

 Днес масоните се приемат като тайно общество, което зад-кулисно манипулира не само българската политика, но според теориите на конспирацията масоните управляват света. Присъствието на Все-виждащото око и пирамидата на банкнотата от един долар в САЩ е обяснено като чисто и просто артистично решение за това банкнотата да бъде красива. Но при положение, че много от президентите на САЩ са били масони, включително Вашингтон, това едва ли е случайно.

По-любопитен за широката публика обаче остава въпросът кои са тези могъщи мъже, свързани от строги правила, които задкулисно влияят на съдбините на България? Един от тях е Димитър Недков, журналист, автор на няколко книги за масонството, “зидар” от висока степен /велик оратор на ложата с велик майстор Румен Ралчев/, приближен намултишефа Илия Павлов. В момента Недков е един от бигбосовете нав.”Стандарт”.

Обвързаността на Симеон Сакскобургготски с масонството пък отдавна е клиширана тема. Говори се, че величеството е докарано у нас с подкрепата на влиятелния “брат” Яков Джераси и кръг от столични “свободни зидари”/те се събираха в сградата на бивш техникум в Горна баня/.

По времето на Андрей Луканов пък на мода бяха членовете на т.нар. Лайънс клъб. Повечето от тях са известни бизнесмени, като за някои от тях се твърди, че са служили на различни разузнавания.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s