СТОТЕ НАЙ-БОГАТИ СПЕЧЕЛИЛИ ДОСТАТЪЧНО ПРЕЗ 2012Г., ЗА ДА ПРЕМАХНАТ СВЕТОВНАТА БЕДНОСТ 4 ПЪТИ

Един процент от населението на Земята притежава 40% от нейните ресурси

Earth-cryingСтоте най-богати личности във света са спечелили зашеметителните $250 млрд., които са достатъчни да решат проблема със най-тежката световна бедност поне 4 пъти. Организацията „Оксфам“ и много изтъкнати икономисти твърдят, че световната икономическа криза на практика прави  супер-богатите още по-богати. 

Най-богатия 1% от населението е увеличило печалбите си със 60% през последните 20г. въпреки икономическите кризи, които  очевидно не се отразяват на най-богатите. 

Например пазара за луксозни стоки отчита двуцифрен ръст на печалбите всяка година, откакто кризата удари света. И докато стоте най-богати души са спечелили $250 млрд. хората живеещи в крайна-бедност преживяват с по-малко от 1.25$ дневно. Очевидно най-богатите хора са спечелили 4 пъти повече отколкото е нужно, за да бъде помогнато на хората живеещи в крайна бедност.

Световното банкерство винаги е печелило от кризите. Колкото по-богат е един човек, толкова по-облекчен е той, докато Средната класа издържа цялата държава и същевременно бива облагана, за социални помощи на най-нуждаещите се, което е абсолютно несправедливо. За да се намали световната бедност би трябвало да се предприемат следните мерки:

  • Закриване на данъчните убежища, което би  дало 189млрд. допълнителни данъчни приходи

  • Въвеждане на глобален минимален процент на корпоративния данък

  • Увеличаване на заплатите, пропорционални на капиталовата възвръщаемост (в момента хора работят за 2-3$ на час в компании, които печелят милиарди годишно)

  • Увеличаване на инвестициите в безплатни обществени услуги

4 коментара to “СТОТЕ НАЙ-БОГАТИ СПЕЧЕЛИЛИ ДОСТАТЪЧНО ПРЕЗ 2012Г., ЗА ДА ПРЕМАХНАТ СВЕТОВНАТА БЕДНОСТ 4 ПЪТИ”

  1. Какъв е смисълът да си богат,ако няма бедни?Финансовата система е изградена на този принцип-въртележката на парите да се извършва така,че мнозинството да участва само в малък процент от нея!А тези,които концентрират капиталите в ръцете си,го правят,за да доказват непрекъснато на себе си и околните,че са нещо повече!Трагедията ни се базира на умствена ограниченост и тъпи комплекси!Най-интересното е,че с нарастването на количеството капитали на собственика им не му се случва никакво качествено изменение-и така,вече няколко хилядолетия….Ние сме сгрешен резултат от някакъв експеримент!

  2. ако същите си похарчат дори 1четвърт от парите, няма да има толкова продукция и ще и се вдигне цената двойно от създалото се търсене :0 Тогава, тези които минават за средна класа и хора от ниското съсловие на земята, които не се водят бедни – ИЗВЕДНЪЖ ЩЕ СТАНАТ БЕДНИ !
    УЧЕТЕ ИКОНОМИКА

  3. Neeee,bogatite sa chast ot chovechestvoto i se hraniat ot nego !!!!! Oglozgvat go!!!!!

  4. Убедена сьм,че богатите могат да нахранят цялото човечество,но те не са част от него!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s