ДЕПУТАТИТЕ ПРЕВРЪЩАТ НСО В ГЕСТАПО

Депутатите единодушно приеха гестаповски мерки, за да подсилят репресивния апарат

73809_489889361042258_217000347_nСлужителите на Национална служба „Охрана” имат право да бият малолетни и бременни само при масови безредици. Това уреждат текстове, приети на първо четене в парламента, в законопроекта за службата.

Важно е да подчертаем – нашия опит показва, че управляващата класа разбира под „масови безредици“ и протестите. Всички ние бяхме свидетели как през 2009г. хилядите хора, събрали се да изкажат недоволството си от случващото се в България бяха бити, влачени и арестувани.  На практика те винаги са действали по този начин, сега обаче това се превръща в една регламентирана и легитимна практика на охраняващите служби. Репресивния апарат става все по-силен и все по-брутален в методиката си.

Друго притеснително и присъщо на тоталитарните режими, но и за т.нар. „демократичен свят“, в който хората са подчинени чрез абсолютно същите стряскащи приоми – разузнавателната служба става държавна и управлявана еднолично от министър-председателя.

Депутатите измислиха и нов пост, който наподобява гестаповски инспектор

Инспектора ще бъде подчинен на министър-председателя и неговата дейност ще се състои в понятието „разузнавателна информация“, термин с който отдавна се злоупотребява. Въпросния инспектор ще се назначава лично от министър-председателя и ще има възможност да докладва на него в случай на разпореждане от председателя конкретна проверка да бъде спряна или да не бъде започната.

За да бъдеш свободен ти не трябва да изпитваш страх, а как да не се страхуват хората, когато силовите структури се използват за репресия, а не за да осигурят тяхната сигурност. Как да не се замислиш дали да протестираш, ако знаеш че ще бъдеш бит и арестуван. 

protest_14_01_09-16

9 коментара to “ДЕПУТАТИТЕ ПРЕВРЪЩАТ НСО В ГЕСТАПО”

 1. Който нож вади, сам пада в него!

 2. Който жертва свободата, за да придобие временна сигурност, не заслужава и двете!
  Дано го рзберем скоро 🙂

 3. Факт е че 10 човека ми пратиха тази статия днес – това говори, че хората се чувстват застрашени от демократичната диктатура.

 4. Не приказки а действия заявете гражданската си позиция на площадите а не само в мрежата, поне така смятам аз.

 5. Извинявайте, ама страх да не ви бият пречи да идете да протестирате??
  Оправдания са това, оправдания!!!
  И в Гърция ги бият и в Испания, ама не са спрели хората да протестират. А тук заявяват хиляди, че ще излязат на площада, а в крайна сметка са неколцина! Айде, моля ви се, пак ли ви беше страх, че ще ви бият?

 6. Последните гърчове на мутромилицуйнерините !

 7. Класика. Първо създаваш несъществуващи заплахи и убеждаваш овцете, че за да ги пазиш от Кумчо Вълчо/ от приказките/ трябва да ти предадат част от правата си… Свободата винаги се губи стъпка, по стъпка… Не 21.12.2012, това е краят на света, такъв какъвто го познавахме… Сбогом братство, равенство, справедливост…

 8. Това е недопустимо. И нека господата не забравят, че всеки, който бие рано или късно бива бит.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s