АТЕНТАТА СРЕЩУ ЗЛАТКО БАРЕТАТА – АНАЛИЗ НА ПОКУШЕНИЕТО (16+) – обновена

Детайлен преглед над атентата извършен на 29 януари 2013г. пред Съдебната палата в София

baretataНа 29 януари Златомир Иванов – Баретата, както винаги подранява и идва малко по-рано пред Съдебната палата, за да се яви по делото си. Този път обаче той не влиза през страничния вход, а решава да влезе през главния. В същия момент стрелец открива огън по него. Кръвта този път не беше символично хвърлен домат, а истинска кръв на прага на сградата олицетворяваща съдебната власт.

За щастие наемника е бил добър стрелец, тъй като куршумите прехвърчали покрай гражданите и биха могли да ранят някой от тях.

АТЕНТАТА

_________________________________________________

entry

9,30ч.  – Златомир Иванов пристига пред съдебната палата.

Той винаги е влизал през страничния вход, но сега изминава посочения път и се качва по стълбите на главния вход. Докато Баретата се качва по стълбите по него е открита стрелба – чуват се 7-8 изстрела. 4 от куршумите намират бившия командос в бедрата и областта на бъбреците. Наемника е стрелял с Автомат-Калашников, а пораженията от 7,62 мм. патрони ясно личат по снимките с ранения Златомир Иванов.

targovski dom

Наемника натиска спусъка на своя Ак-47, прицелвайки се в краката и областта на стомаха, тъй като Златомир Иванов се движи с бронежилетка. Баретата се свлича на земята, но успява да влезе в сградата, за да се прикрие. В същото време неговия гард Атанас Станков отвръща на огъня, но също е ранен от наемника в крака. Ранения телохранител се довлачва до съседната улица Позитано, където крака му е превързан. 

tdd

Стрелеца е бил на покрива в отсрещната сграда Търговски дом, която е като лабиринт и има 5 входа. Веднага след покушението наемника подпалва етажа, за да заличи уликите си и да създаде още по-голяма суматоха. 

Наемниците са били двама – като единия е „подсигурявал“ другия вход от апартамент на Позитано 14. 4-те патрона правят Златомир Иванов на решето, адските рани може да видите по-долу. Килъра е имал оптичен прибор и заглушител на своя Калашников.

bullet

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s