ЖЕРТВИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕНОЦИДИ

Още със създаването си днешна Америка е основана върху труповете на милиони индианци и роби, към жертвите на американските геноциди трябва да се включат и избитите в предизвиканите от САЩ войни

tumblr_mhfb64vuD41rd745po1_1280Когато стане дума за масови убийства и геноцидна политика съвременния човек е дотолкова облъчен, че в подсъзнанието му веднага изниква думата „холокост“. Ако приемем, че реално броя на избитите евреи от нацисткия режим са 6 млн. (за което няма категорични доказателства), то жертвите на американските геноциди са в пъти повече. Но преекспонирайки едно научно не доказано твърдение, американците отклоняват вниманието от собствените си престъпления срещу Човечеството, които са в много по-голям мащаб и бруталност.

I. Геноцидът извършен над коренното население на Америка

Геноцид – „съзнателното и системно изтребване на етническа или национална група“. Официалното му приемане стана от общото събрание на ООН през 1946 година. Забележете, година след Втората Световна. Нима преди това западните нации не бяха отговорни за геноциди в много по-големи и зверски мащаби?! Най-показателното е, че САЩ отказват ратифицират Конвенцията на ООН за геноцид. И това не е чудно. Много аспекти на геноцида са „реализирани“ спрямо коренното население на Северна Америка.

Този момент от американската история рядко се преподава в училищата на САЩ и Канада. Причината е ясна: в резултат на „най-дългия холокост“ в историята на човечеството, са избити 95 от общо 114-те милиона местни индианци, живели на територията на днешните САЩ и Канада, пишат световни медии. Според книгата на Д. Стенард „Американският холокост“, издадена през 1992 г. от „Оксфорд юнивърсити прес“ тази цифра е дори повече от 100 милиона. 

Този „успех“ се дължи на всички извършени зверства, които дефинират думата „геноцид“ – масово изтребление, разселение, десегретиране чрез затваряне в лагери, умишлено заразяване с болести. 

Концепцията на Хитлер за концентрационните лагери се дължи до голяма степен на изучаването на английския език и историята на САЩ. Той се е възхищавал на лагерите за бурите в Южна Африка и за индианците в дивия Запад и често пред най-близкото си обкръжение e споделял своето удовлетворение от „ефективността“ на унищожаването на коренните индианци„, пише в книгата си „Адолф Хитлер“ Джон Толанд. 

II. Робите

99.spurgeon.slaveЦели 246г. в Америка съществуват хора, които „принадлежат“ на своите господари, нямат никакви елементарни човешки права и съществуването им е определено от самите им „господари“ – да им робуват. Милиони чернокожи, „внесени“ от Африка са експлоатирани, продавани като стока и нерядко избивани, тъй като те нямат никакви права и убиването на един роб не било дефинирано като престъпление, нито пък трогвало някой, тъй като това било нещо съвсем общоприето.

Много след като Хитлеристите вече не съществуват, а думата „Холокост“ вече означава само и единствено избиването на евреите през ВСВ чернокожите в Америка все още нямат равни права с останалите граждани. Десетилетия след като американците „освобождават“ толкова хора от несправедливите гонения, избивания, затваряния в лагери и отделянето им от обществото на етнически принцип в държавата „освободителка“ все още чернокожите нямат елементарна равнопоставеност с останалите американци. На практика излиза, че освободените от Линкълн роби са виновни, че са били „внесени“ насилствено от Африка да робуват и сега, когато вече са ужким „свободни“ те пречат на държавата и американците и за това са отделени от тях в гета. Всичко в Америка е разделено за „цветнокожи“ и за „бели“ – като чернокожите нямат достъп до местата отредени само за белите. 

Segregated Drinking Fountains

Всичко това приключва чак  през 1964 г. – след обявяването на Закона за гражданските права.

III. Масово избивани цивилни по време на война

Тук ще оставя Вас самите да прецените колко конфликти и до днес са предизвикали Съединените Американски Щати и колко цивилни са избити в тях. Макар и донякъде да е некоректно към загиналите военни на тези държави, за да бъдем максимално честни нека броим само избитото цивилно население. За пример ще дам само войната във Виетнам  – един безмислен военен конфликт, стигнал до „патово положение“ и всепризнат от американския народ като ненужно кръвопролитие, което зад циничните лозунги на американските държавници представлява следното нещо обусновано в цифри:

Избито цивилно население през войната във Виетнам

Северен Виетнам:

 • Минимум 500,000 избити от бомбардировките;

Южен Виетнам:  

 • от 1 000 000 до 2 500 000 убити и/или умрели от глад, рани, болести, приятелски огън и т.н.

 

 • 1 150 000 засегнати от американски химически оръжия; числото включва 500 000 загинали от отравянията, както и наследствени малформации.

Камбоджа:

 • 600,000 до 1975г.

В следствие на преживяния ужас повече от 50хил. американски ветерани от Виетнам се самоубиват от 1975г. досега.

3798184-The-War-Crimes-Musuem-0

Американски войник позира „за спомен“ с разчленения остатък от тялото на виетнамец

Автор:

Екип на Alter Information

15 коментара to “ЖЕРТВИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ГЕНОЦИДИ”

 1. Горната статия реално отразява жестоката действителност Сътворена и продължаваща да се твори с пълна сила от напълно неспасяемо безумно, алчните и нагли СЕВЕРНО АМЕРИКАНСКИ изроди, ЕДИНСТВЕНИТЕ ВЪРХОВНИ ТЕРОРИСТИ в СВЕТА, макар и да не отразява напълно цялата тази действителност. ІІІІІІІ

 2. Горната статия реално отразява жестоката действителност Сътворена и продължаваща да се твори с пълна сила от напълно неспасяемо безумно, алчните и нагли СЕВЕРНО АМЕРИКАНСКИ изроди, ЕДИНСТВЕНИТЕ ВЪРХОВНИ ТЕРОРИСТИ в СВЕТА, макар и да не отразява напълно цялата тази действителност. ІІІІІІІ

 3. ТОВА Е СТАРА ИНФОРМАЦИЯ ДНЕС АМЕРИКА Е КАТО ВСЯКА СТРАНА НЕ ИЗБИВА СОБСТВНЕНИЯ КИ НАРОД

 4. Американците са европейските народи, които са се заселили в Америка…
  Така,че този геноцид е продукт на европейските ценности…

 5. За Гладомор статия кога???

 6. не бива да се мразят народите. тоя гаден янки – на последната снимка със сигурност не е от управниците………………………………………………………………………..

 7. Колко са били всъщност индианците е трудно да се каже, но и без да ги избиват те измират от внесените болести,срещу които нямат имунитет. Това са случва не само в САЩ, а изобщо със всички индианци. Оцеляват тези с кръвна група А, която е по -устойчива на вирусните заболявания. Освен индианци , те се избиват усилено и помежду си. Да обвинявате държавата и съвременните американци за геноцида в миналото е тъпо, както е тъпо да мразите съвременните турци, евреи, руснаци или когото и да било за някакви исторически грехове.

  • Дори умишлено са им давали одяла и дрехи, които са заразени…

  • „геноцидът в миналото“ се състоя преди няколко години и в други държави, защото той просто не е спирал, продължава и сега било то заради финансираните екстремисти в Сирия или безпилотноте бомбардировки които избиха стотици пакистански деца, но ти явно не си чул за това си мислиш, че става дума за „миналото“ !!!

  • Опа, опаааа недей умишлено да пропускаш, че от всички изброени американците в комбина с евреите продължават да извършват геноциди и никога не са спирали, така, че не ги приравнявай към останалите, които изброи, не ни замазвай очите, не сме малумни. Относно обикновенното население едва ли има някой, който да мрази редовите граждани, говорим за политика.

  • Опа, опаааа недей умишлено да пропускаш, че от всички изброени американците в комбина с евреите продължават да извършват геноциди и никога не са спирали, така, че не ги приравнявай към останалите, които изброи, не ни замазвай очите, не сме малумни. Относно обикновенното население едва ли има някой, който да мрази редовите граждани, говорим за политика. ..;l

 8. Всъщност американската военна експанзия и последвалите геноциди датират от доста по-ранна дата – още през 1898 г. САЩ обявяват война на Испания за да вземат от нея Куба, Пуерто Рико, Хавай, Гуам и Филипините. Особено за филипинците 1899 – 1900 г. е една от най-трагичните в историята им – в следствие на американската окупация повече от 200 хиляди души (измежду които много деца) – всичките цивилни, умират.

 9. Мразя ги.

  • Не бива да се мразят народите! Виновни са управниците, тези които винаги ще тласкат народите си към войни! Алчността, желанието да ограбиш чуждия труд и богатство е в основата на всичките злини които водят властващите към войната!Религията и религиозния фанатизъм, желанието със сила , а не с убеждение да доказваш една или друга „истина“ е друго не по малко зло което, с развитието на науката и цивилизацията, вместо да изчезне все повече набира скорост!?!

Trackbacks

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s