БИВШ ШЕФ НА РАЗУЗНАВАНЕТО: АЛ-КАЙДА, А НЕ ХИЗБУЛА СТОЯТ ЗАД АТЕНТАТА

От 80-те години на миналия век Хизбула е спряла да действа извън Близкия изток

imageБързо лансираната теза, че атентатът в Сарафово е дело на ливанската шиитска организация „Хизбулла”, подкрепена от Иран, е заредено с висока доза политика. Това заяви ген. Кирчо Киров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба, съобщава „Стандарт“.

„Считам, че в своята работа колегите, които работят конкретно трябва да разграничат политиката от реалните факти и доказателства, които се търсят в подобни случаи. Защото това крие една опасност България да навлезе в отношения с „Хизбулла” и с отделни държави както е Ливан, а защо не и Сирия, при тази сложна обстановка, която се очертава там“, казва още генералът. Според него това пък няма да е в полза на интересите на страната ни в региона, като цяло.

Ако не внимаваме, страната може да бъде въвлечена във външно-политически действия или защо не и във военни действия, или други терористични актове в следствие на недобра оценка на ситуацията, или на недобре пласирани външно-политически ходове, казва още ген. Киров. Според него атентатът в Бургас е дело на организирана група и по своя почерк на лица, гравитиращи на „Ал Кайда”.

Това според мен е така, защото на първо място обстоятелството, че „Хизбулла” в последните години  (от 1980те – бел.ред.) не работи на терен извън региона на Близкия Изток, а и почеркът е близък до свързаните с „Ал Кайда”, казва още Киров.

One Comment to “БИВШ ШЕФ НА РАЗУЗНАВАНЕТО: АЛ-КАЙДА, А НЕ ХИЗБУЛА СТОЯТ ЗАД АТЕНТАТА”

  1. А АЛКАЙДА СА НА ЗАПЛАТА ПРИ ЦРУ.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s