ЗАЩО БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД Е МРАЗЕН ОТ НАЙ-ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ДО ДНЕС?

Евреите са били гонени, презирани и нежелани от античността до днес. Гонения срещу тях е имало в цяла Европа, Древен Египет, Древен Рим и къде ли не. Но защо?

МОШЕДнес свързваме погрешно омразата към евреите с просъществувалия 12 години нацистки режим в Германия. Истината е, че евреите са били преследвани и нежелани от най-древни времена от мюсюлмани и християни. Където и по света те да са били нежелани причините за това са били идентични – занимаване с лихварство, незачитане и неуважение на чуждата религия и култура, не спазване на законодателството.

Заради презрението на евреите към всички останали и наричайки се „богоизбрани“ те се самоотделят от обществото. Тяхната философия, записана в Талмуда се е обосновавала с твърдения като тези (цитати от Талмуда):

“ Евреите се наричат хора, християните не са хора.“; 

 „Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях.“;

Противообщественото поведение на евреите, ненавистта им към всички други накарала народите, чиито държави обитавали да предприемат мерки срещу тях. Това се е случило не веднъж от най-древни времена до днес. И не само в мюсюлмански или християнски държави, а навсякъде. Еврейската философия, егоизъм и сребролюбие са овековечени в много класически творби  . След малко ще проследим къде по света евреите са били прогонвани. Евреите са „вечната жертва“ и по тяхната „божествена“ логика излиза, че целия свят е крив, че ги е гонил не заслужено, а те са били прави. Никой друг народ не е бил прогонван и нежелан в толкова много държави и империи, от толкова различни религии и раси, за толкова дълъг исторически период – от древността до днес. 

Никой не е описал по-добре характера на евреите от Бисмарк:

„Натиснете само един евреин и от всички страни ще чуете вик.“

Любен Каравелов остава огнусен и потресен от това, което вижда в еврейското гето. Той самия описва евреите така:

„Евреите са известни на сичкият свят не само със своята телесна, но и душевна нечистота.”

И преди да разгледаме къде и кога евреите са били прогонвани нека завършим с един цитат на Марк Твен:

„Всички народи се мразят помежду си, а всички заедно мразят евреите.“

ГЕОГРАФИЯТА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ГОНЕНИЯ ОБХВАЩА ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ, РАСИ И РЕЛИГИИ

Евреите били били изпъдени от Древен Египет като група прокажени.

Главното обвинение срещу евреите непосредствено преди началото на нашата ера, т.е. от установяването на римско покровителство над Юдея и управлението на Ирод Велики, било за неуважение на боговете на другите народи (веротърпимост).

През средновековието и новото време 

Евреите били обявени за предателски настроени през средновековието от  арабите, Халифата, турците и Византия.

След загубата в битката при Манцикерт, било турено началото на Кръстоносните походи, а с тях и на същинските средновековни гонения на евреите с началото на Инквизицията.

Евреите били последователно прогонени от:

 • Крим – през 1115 г. и 1350 г.;

 • Силезия – през 1155 и 1494 г.;

 • Германия – през 12 век, 1348 г., 1510 г. и 1555 г. – по време на Контрареформацията и след излизането на трактата на Лутер – „За евреите и техните лъжи“.

 • Англия и Уелс през 1290 г.;

 • Франция – през 1182 г., 1306 г., 1321 и 1394 г.;

 • Прованс – през 1430 г.;

 • Унгария – през 1349 г. и 1360 г.;

 • Австрия – през 1421 г., последвано от различни места в Германия през XVI век;

 • Литва – през 1445 г. и 1495 г.;

 • Испания – през 1492 г. е най-известното прогонване, ведно с изгонване и от

 • Сицилианското кралство със Сардиния – през същата 1492 г., последвано от

 • Португалия – през 1497 г.;

 • Тунис – през 1535 г.;

 • Неаполитанското кралство – през 1541 г. и

 • Папската държава – през 1569 г. и 1593 г.

Преследванията срещу евреите продължили и на изток през 18 век – в Бохемия и Моравия – през 1744/45 г. Между XV век и 1772 г. на евреите било забранено заселването в Русия.

Мнозина смятат „Еврейския въпрос“ за изобретение на нацистите, но този въпрос всъщност бил поставен много отдавна –  по време на Просвещението от 1753 г. насетне възникнал за политиката и термина „еврейски въпрос“.

Най-сериозните преследвания на евреите били от страна на православните казаци на Богдан Хмелницки в Източна Европа през 1648/49, а след убийството на цар-освободител отпървомартовци, царската тайна полиция вдъхновила погромите. В началото на 20 век в отговор на ционизма и „Еврейската държава“ на Теодор Херцел излезли и протоколите на Ционските мъдреци. В Третия Райх на Райнхард Хайдрих била поверена координацията по окончателното решение на еврейския въпрос след провала на Мадагаскарския план.

След създаването на държавата Израел, в периода 1948-1967 г. почти всички евреи от мюсюлманските Алжир, Египет, Ирак, Сирия и Йемен избягали от тези държави от страх за живота си.

untitled

От малки израелтянчетата биват облъчвани с омраза и агресия.

На снимката: малки деца надписват бомби, които ще се изсипят над главите над палестинците

hebron

Ежедневието на различните в Израел

На снимката: малки и големи израелтяни малтретират мюсюлманка

Rabbi-against-Zionism-large

И все пак сред евреите се намират и хора, несъгласни с агресивната и кървава ционистка политика

На снимката: Еврейски равин с плакат против ционизма, който гласи: „Край на ционизма = мир“

И понеже темата е неизчерпаема, а примерите защо евреите са толкова презирани през времето и днес са безконечни просто ще завърша с това, че да си несъгласен с агресията, расизма, нетолерантността и наглостта на евреите не те прави „анти-семит“, а те прави човек, който не е безразличен към безправието и несъгласен с толерирането на погазването на международното право и конвенциите на ООН. Какво казват много велики българи за евреите можете да потърсите и сами. Но за да завърша темата просто ще цитирам една прекрасна българска мъдрост:

„КАКВОТО ПОВИКАЛО – ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО“

ALTER INFORMATION

 

76 коментара to “ЗАЩО БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД Е МРАЗЕН ОТ НАЙ-ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ДО ДНЕС?”

 1. Един път си имах работа с евреин, голям строителен инвеститор с много пари.Бях в чужбина и бях закъсал с работа и пари.Случайно видях негова обява за работа.По телефона каза да се явя на интервю.Отидох.Дойде и се здрависахме.Беше необръснат, не особено чистоплътен и по нищо не личеше да е богаташ.Помислих си и този ще ме отпрати заради годините ми.Попита ме на колко години съм, откъде съм, професия и т.н.Казах му и той се замисли.Сега ще ме отпрати и се приготвих да стана,
  Но следващите му думи ме изумиха.
  Да каза, имам нужда от ел.техник, но си на години, не знам ще издържиш ли физически.Другите момчета са млади.Затова ще те назнача за отговорник на ел.техниците.Само ще им казваш какво да правят, и няма да носиш тежко и да се претоварваш.И ще ти дам служебно жилище.
  Който както иска да го тълкува.

 2. Няма нищо случайно.

 3. Нямя еврей. Днешните еврей са фактически най вече европейци приели юдаизма.
  ДНК взета от древни еврейски скелети показва най голяма близост с ДНК на палестинците
  които в месомелачката на ислямизацията стават най върлите мюсюлмани

 4. Тъпънари !
  Не забравяйте, че юдаизма предхожда с повече от хиляда години християнството!

 5. „Никой друг народ не е бил прогонван и нежелан в толкова много държави и империи, от толкова различни религии и раси, за толкова дълъг исторически период – от древността до днес. “
  Еми….Във Америка никой не е гонел евреите.Като гледам държавата седи вече близо 300 години,бракове между христини и евреи са ежедневие никой никого не мисли за нечовек.А Европа гледа като надрискана с нейния антисимитизъм,ксенофобия и дълга история от гонения на кой ли не.
  Искам да подчертая,че докато попаднах на тоя сайт,никога не съм вярвала,че и в България виреят подобни идеи.
  За българите,евреите са умен и хитър народ,но честно,искам да питам създателите на този сайт- ако който и народ го гонят и убиват 2000 години, за да оцелее той има само един избор- да бъде по-умен от останалите.Аз лично ги уважавам за това.
  Ако пък автора на тази статия е някой арабин с разни политически амбиции,искам да му кажа следното:
  Просто се откажи,нас Хитлер не можа да ни убеди,та ти ли.

 6. Тук само откачалки ли пишат?

 7. Когато и да убиеш евреин си закъснял, което обаче не е оправдание да не го сториш! Има причина да са единственият мразен народ в човешката история! Прочетете Талмуд и ще си оскубете косите!
  Но има един „голям план“. Този план включва умишленото провокиране и подхранване на омраза към себе си, защото само така могат да заявят, че се защитават. И няма никакво значение, че де факто те нападат и убиват. Останалото ще го свършат медиите.

 8. Арабите са навсякъде и пропагандата им сее зараза .

 9. БОГ Е НАКАЗАЛ ЕВРЕИТЕ ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА СИНА МУ, ХРИСТОС ! ЗА ТОВА ТЕ НЯМАТ СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА , А ЖИВЕЯТ НА ПАЛЕСТИНСКА ТЕРИТОРИЯ, ПРЪСНАТИ СА ИЗ ЦЕЛИЯТ СВЯТ. СЛЕД НЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ИЗРАЕЛСКАТА ДЪРЖАВА ЗАЕДНО С ГОЛЕМИЯТ ИМ БРАТ АМЕРИКА ! БОГ ЩЕ ГИ НАКАЖЕ КАТО ГИ ИЗТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА. ПОВЯРВАЙТЕ, ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ !!!

 10. Ако човек (неевреин) си мисли, че е по-голям тарикат от евреите, значи просто не ги познава достатъчно.

 11. Работил съм за евреи, живял съм с евреи, знам Еврит, Йидиш и малко Ибру(езиците който те говрят) и ще ви кажа само, че това са хора на Лукавия и ще ви кажа от ОПИТ не какво ми е мнението, а подчертавам от ОПИТ ЗНАМ, защо ги гонят и трепят и не е случайно.
  – Те са тези който опънаха Исус на кръста
  – Още чакат месията да дойде и Торах го четат само през пръсти и всичко им се върти около Таамуд наричат не-ереите „ГОИ“ или ГОИМ, което означава – роб, безполезно животно и тнт.
  – Вярва че като дойдел месията, всеки евреин ще разполага с 2800 роби
  – Ако правят секс с неевреиско момиче или момче – даже се случва да го правят и на техни деца – които са до и около 3 годишна възраст, то тяхната девственост ще заздравее както ако човек се пипне по окото и получи раздразнение
  – Ако ГОИ загуби вещ и богоизбраник я намери то тя вече принадлежи на богоизбраника

  Просто нямам времето да описвам стотици ситуации, неща които съм прочел в Таамуд и прочие. Та, ако някога имате възможността да убиете евреин и да ви се размине без никой да разбере – НАПРАВЕТЕ ГО – повярвайте ми помагате на себе си и на цялото човечество.

 12. Евреите сами са се обявили за “богоизбран народ“ чрез своята религия. Ционистите безкрупулно сами настройват другите народи срещу част от собствения си народ. Създават проблем, за да използват решението му в своя полза и срещу другите. Не е възможно да има братство между българи и евреи, защото ние за тях сме “гои“. Спасяването на българските евреи е достойна и смела постъпка на нашия народ и политици. Истината е, че евреите се страхуват от българския народ и история. Незнайно защо…за сега!?

 13. а най много на реването ще се радват Българите 😉

 14. Изчетох всички коментари и да ви кажа, че както мразят евреите, така мразят и нам българите. Йехова е законният Господар на света. Молитвата Отче наш е отправена към Него. Хазарите са черните българи на Бат Баян, първородния син на Кубрат. Кубрат и Аспарух са били християни. Българите произхождат от Йудиното коляно на Исраел, тоест хазарите имат всички права да се наричат евреи, както и ние, също. Да, разбира се имаме и арииски примес, хазарите имат тЮркски примес. Обръщам се към всички българи – юдеи, християни и мюсюлмани, Братя, да си спомним Завета на хан Кубрат с наръча стрели, че съединението прави силата, а разединението води до гибел!
  Това, че България единствена в света спаси своите български евреи, не е някаква случайност, та ние сме братя!

 15. Ницше греши с твърдението си, че Бог е мъртъв. Жив е!!! Мойсей пророкува пред евреите за идването на Месията. Месията говори, че ще изпрати Святия Дух на Истината. Периодите на ъпдейт на Вярата са през 2000 години. Може би, това е свързано с движението на Крилатата планета- Небиру, не знам със сигурност. Ако не се зареди новата версия, то проблемите започват един след друг. Така, че евреите трябва да наваксат точно с две версии- Нов завет и Беседите. Ние пък трябва да се върнем в първи клас и да отработим Тора, Вехт завет. Това бе скрито от гърците, опасявайки се от войнствеността на българите и дедите ни получиха Главата на Святото Учение, без Тялото…
  Това е,
  – Тора( корен), Евангелия( ствол и клони), Беседи( листа, цветове, плодове).

 16. страхотни сте,браво!!!

 17. Омразата ни води право към Армагедон…е тогава ще има голямо реване , за радост на всички!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s