ПОЛИТИЦИ ЗАЕДНО СРЕЩУ СВОБОДАТА В ИНТЕРНЕТ. БСП ПРИЗНА ОТНОВО ЗА ПЛАТЕНИ АГИТАТОРИ ПО ФОРУМИТЕ

БСП и ГЕРБ се обединиха в позицията си за по-строг контрол в интернет и нов закон

lucido_and_censorship_835795Интернет сайтовете и социалните мрежи се отличават с това, че една информация бива пре-предавана и споделяна мигновенно, а това е в ушърб на политиците. ГЕРБ и БСП с обща позиция за по-строг контрол в мрежата и въвеждането на нов регулативен закон. БСП за втори път признаха, че имат щатни агитатори по форумите, които работят за тях. 

На срещата „Дигиталният дневен ред и новите медии: Ролята на партиите и гражданското общество“, организирана от IAB България. политици от различни партии се обединиха за по-строг контрол над интернет-медиите. 

На срещата присъстваха Антон Кутев, евродепутатът Ивайло Калфин, Доброслав Димитров – представител на ГЕРБ, Прошко Прошков и Антони Тренчев от „Движение на България на гражданите“

Политиците забравиха различията по между им и се обявиха единодушно за ограничаване на свободата в мрежата.

Антон Кутев призна, че интернет-медиите не са угодни на политиците, особено властимащите тъй като потока на информация не може да бъде спрян и отсяван, макар и в мрежата да е пълно с платени издания.

 „Новите дигитални медии са мощно, но неконтролируемо оръжие“, заяви Антон Кутев

Оръжие, което застрашава политиците по  цял свят. За това и не трябва да ни изненадва, че и тук се въвеждат подобни мерки, или поне се заканват да го направят. На своя годишен анализ-отчет на Google се наблюдава световна тенденция на ограничаване на свободата и анонимността в интернет от правителствата. 

В своя отчет за прозрачност от гиганта Google твърдят, че правителството на САЩ е лидер сред правителствата засилили следенето на цивилни граждани в интернет и събирането на повече лични данни на потребители 

Цинизма произлиза от това, че двете най-големи и противопоставящи се една на друга политически сили в България се обединяват за нещо, което е в ущърб на гражданите – явно само това може да обедини два врага в българската политика…

Втория цинизъм – Антон Кутев за втори път призна, че има платени агитатори в интернет форумите, които пускат контролирани съобщения в полза на БСП. И тези хора се обединяват и настояват за по-строг контрол в интернет?! 

На всички ни е ясно, че както навсякъде другаде в Демократичния свят и тук искат да наложат по-голяма цензура в интернет.

agi

Платен агитатор на БСП в български форум

Напомняме, че България се намира на последно място в Европа по свобода на словото в ранглистата на „Репортери без граници“. Може би така неудобната свобода в интернет трябва да бъде отнета и в България както в Китайска Народна Демократична Република.

10 коментара to “ПОЛИТИЦИ ЗАЕДНО СРЕЩУ СВОБОДАТА В ИНТЕРНЕТ. БСП ПРИЗНА ОТНОВО ЗА ПЛАТЕНИ АГИТАТОРИ ПО ФОРУМИТЕ”

 1. Някои уж уважавани „свободни“ сайтове в България прекратяват достъпа от определен IP адрес само заради коментари. Чудя се дали няма да бъда преследван само заради това, че изказвам мнението си?

 2. Хванаха платен от ГЕРБ драскач по форуми :
  http://offnews.bg/index.php/151546/hvanaha-v-izdanka-platen-pisach-po-forumi

 3. Да това е хубаво дето сте го написали, ама е лошо, че като гръмне пиратка по нова година и всички се насират от страх. Българите сме търпиливо толерантно тъпи. Ако в Чехия или Австрия по този начин електро разпределителните дружества си правят такива обирджийски майтапи, едва ли такъв електро разпредилител ще може да усъмни. На протестите за сметките от тока бяхме много малко. Всички се скриха в миша дупка и под полите на жените си. С такива хора няма възможност да се съборят предателските лобита по никакъв начин.

  Та да питаме, вие къде бяхте когато ние стачкувахме ?

 4. Ама и вие сте изтрещели с този расизъм в забележката!!!
  Какво лошо има у расизма! И какво да правим ние убедените и теоретично подготвените расисти?

 5. „…това е в ушърб на политиците…“ Да, така е. Действията на политиците обаче са в ущърб на хората. Значи хора, човеци срещу политици. Така да бъде! Те, политиците се самотписват от целия човешки род. Какво да чакат от нас? Политици срещу хора, хора срещу политици. „С куршум да го поздравиш и със сабя да го помилваш…“ Май като дете някъде го бях чел…

 6. Не БСП ,а ГЕРБ имат платени агитатори и всички знаят това . БСП не дават пари за много по-важни неща ,вие за агитатори по интернет ,аман от платени статии!Ходете в БТВ най-добре ,да хвалите управниците!Не вярвам Антон Кутев да е казал подобно нещо точно за БСП ,то няма логика… Сега заради протестите се притесниха ,че им пада реномето и вие да вдигнете рейтинга …

  • Какви платени статии драга моя? Статията ако е против някой е против тези които се обявяват срещу свободата в интернет тоест И ГЕРБ И БСП, а преди да обвиняваш някой си свери източниците! БСП за втори път признават, че имат агитатори в мрежата, в статията има линк !!!

 7. От вчера вече официално е активирана подписката “European Initiative for Media Pluralism” и вече всеки желаещ може да се включи, има превод и на български а линка е по-долу, успех!

  https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000013/public/signup.do?lang=bg

  P.S. За тези, които не са запознати с тези паневропейски инициативи, ето малко допълнителна информация:
  Понеже България не е единствената страна с проблеми свързани със свободата на словото, в момента в целия ЕС се набира подкрепа за налагане на европейско медийно законодателство, което да гарантира някакъв плурализъм в медиите в целия ЕС, лакмуса дойде от подобни проблеми в Унгария:
  “This proposal aims at introducing harmonised rules in national legislations with regard to the protection of pluralism in the media. Famous recent cases have demonstrated how urgent is the adoption of common standards in this field, since, as made clear by EU Commissioner Neelie Kroes in her speech delivered on 17th January 2011 regarding the EU Commission’s examination of Hungarian media laws…”
  Преди даже е имало идея да се дадат повече права на регулаторните органи и някаква изборна независимост от доминиращите политически кабинети но това не е станало и сега се отчита като грешка:
  “… clear and enforceable rule that members of the Media Council in Hungary could not have been selected exclusively by the governing super-majority in the national Parliament.”
  Сега обаче най-вероятно ще има такъв закон. Когато съберат 1 млн. подписа тя ще бъде връчена на ЕК за разглеждане и евентуално прилагане. Сред организаторите има и един българин, Асен Петров Величков, пише го в карето на гражданския комитет на инициативата. Нека им стискаме палци и да ги подкрепим кой с каквото може! Някой ако има някакви идеи може да ги сподели с представителството на инициативата на адрес balgarija@mediainitiative.eu.
  Положението у нас е такова че без външен натиск едва ли ще променим нещо. Просто в нашите медии се завъртяха толкова мръсни пари колкото няма в цялата ни бяла икономика, това е чудовищно и трябва да бъде прекратено!

  Ето и основните искания заложени в инициативата:
  • effective legislation to avoid concentration of ownership in the media and advertisement sectors;
  (Ефективно законодателство за избягване на концентрацията на собственост в медиите и рекламния сектор)
  • guaranteed independence of supervisory bodies, with a politically and culturally balanced and socially diverse membership;
  (Гарантирана независимост на надзорните органи, които да са с балансирано политическо, културно и социално представителство)
  • media owners can not possess or operate any other business except in the field of media and advertising
  • (Дефиниция за конфликт на интереси за собственост на медии)
  • broadcast, print and online media should be required to submit to a national media authority sufficient ownership information to allow identification of the beneficial and ultimate owners of media outlets.
  (Ефирни, печатни и онлайн медии трябва да бъдат накарани да предоставят на националните надзорни органи достатъчно информация която да позволи идентификацията на косвените и преки собственици на медиите)

  На мен ми се искаше да има още едно искане:
  • media owners can not possess or operate any other business except in the field of media and advertising
  (Собственици на медии да не могат да притежават друг бизнес освен такъв в сферата на медиите и рекламата)
  Изпратих това предложение в инициативния комитет, ако преценят че е важно за етичната хигиена в този бранш която в България е на най-ниско ниво в момента.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s