ЕС ДАВА 12 ЕВРО ЗА КРАВА, А ЗА МЛАДЕЖ ЕДВА 1 ЕВРО

Политиката на правителствата и на целия ЕС спрямо младите хора създава поредното „изгубено поколение“

eu-flag brokenМладежката безработица и проблемите на младите хора не бива да бъдат пренебрегвани, а да се води активна политика за преодоляването им. В момента ЕС отпуска 12, 7 евро на фермер за една крава, а за младежки политики се падат мизерните – 1,26 евро. 

Планираните в европейския бюджет до 2020 г. средства за младежки политики са недостатъчни и няма да решат проблемите на младите хора. Това смятат от Европейския младежки форум – организацията, представляваща младежките формирования в 27-те европейски държави.

Нейният председател Петер Матиашч дойде лично в София на конференцията“Европейският бюджет 2014-2020 г. в подкрепа на младежките политики“, за да изрази разочарованието на младите хора от сделката за дългосрочния бюджет на ЕС, постигната от европейските лидери в края на миналата седмица.

„Ако искаше да избегне създаването на изгубено поколение, ЕС трябваше да превърне младежките политики в приоритет и да ги подплати с подобаващи средства“, заяви Матиашич.

Матиашич съобщи, че съюзът харчи от общите си финанси близо 10 повече за една крава, отколкото за един млад човек

По данни на статистическата агенция на ЕС „Евростат“ за издръжката на една крава годишно съюзът плаща на фермер по 12,7 евро, а за младежки политики се падат по 1,26 евро на човек.

Младежкият лидер каза, че едва 0,8% от европейския бюджет отиват за образование и младежки дейности, което е недостатъчно предвид, че средно един от четирима младежи до 25 години е без работа, заяви младежкият лидер.

Може би вместо да задължава хората да купуват играчки на прасетата (директива приета в началото на годината), ЕС трябва да започне да работи срещу младежката безработица.

Screen Shot 2012-10-01 at 11.34.53 PM

Младежката безработица из цяла Европа е в шокиращи размери. Никога не е имало толкова висока безработица, която да нараства така поголомно. На места в съюза тя обхваща над 50% от младите.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s