НАСЛЕДСТВОТО НА ГЕРБ

Оставката беше единствения изход за правителството на ГЕРБ, след като официално признаха провала на своя мандат

20120825200218-bbb4г. скандал след скандал и силно закъснели опити за замазване на положението. Това изигра лоша шега на управляващите, защото точно в края на своя мандат се стигна до положение, в което дори оставката на правителството няма да удовлетвори хората. Защото признатите провали на ГЕРБ и политиката им „след нас и потоп“ няма да се решат с тази оставка. Медиите въобще не анализират и не задават въпроса какво ще остане след управлението на Борисов. А поредния опит на Бойко Борисов да замаже положението като хвърли главата на поредния министър и да покани „представител на протестиращите“, който се оказа обвързан с властта  разгневи хората още повече. Но какво ще остане след ГЕРБ?  

КАКТО ЗАПОЧНА ТАКА И СВЪРШИ – СЪС СКАНДАЛИ И ПРАХ В ОЧИТЕ

Още в началото на мандата си Борисов беше въвлечен в първия крупен скандал. Започна истерично подслушване подсигурено финансово от Симеон Дянков.  Жертва на скандални СРС-та стана самия Борисов, когато изтекоха скандални записи между него и шефа на митниците Вальо Танов, в които Борисов звъни на Танов и го пита защо се извършва проверка в завода на Мишо „Бирата“ и заявявайки категорично, служителите извърващи проверката да се махат оттам той опъна чадър над бизнесмена.

И се започнаха противоречията.

„Аз този Мишо Бирата не го познавам въобще…“

Да, обаче има доста снимки на които Борисов е заедно с него. Но по-шокиращото беше, че в последствие Премиера призна, че записите са автентични! И в негов стил обясни, че всичко е така „само псувни срещу Първанов са изтрити“.

Медиите както винаги срамежливи и услужливи на властта претупаха нещата, само за да се стигне до следващия скандал. И така месец след месец, година по година правителството оцеляваше благодарение на услужливостта на медиите, късата памет на народа и постоянните скандали, като всеки нов отлвичаше вниманието от стария.

В един момент обаче колкото и проблемна да е краткосрочната памет на народа те станаха толкова много, че и да искаш няма как да не ти се натрупат в главата. 

Липса на последователна и планирана политика, провалени министри и хора издигнати от Борисов на принципа „тая я намерих на един завой“

Обещанията за осъдени министри пък се изчерпаха с едно бутнато барбекю на Ахмед Доган. Но по-страшното бяха провалите на собствените му министри. 8 сменени министри за 3 години! Каква последователна и планувана политика и държавност при това положение. Министрите играеха ролята на бушони, които Борисов с лека ръка оставяше да гръмнат, за да не трупа самият той негативите. Това за народа обаче е все едно – резултата от политиката на хората, които той издигна доведоха до логичното масово протестиране на гражданското общество, което показа, че не е мъртво, а тепърва се утвърждава. 

След като си сменил 8 министри за 3г. това значи, че в политиката ти няма последователност, нито планиране, а държавата се управлява като стар рейс без шофьор. След като изгони толкова много министри, за да потуши скандалите възникнали от провалената им политика в дадените ресори нито един от тях не беше подведен под правова отговорност за политиката, която е ощетила цялата държава и хората! Накрая се стигна дотам, че в опит да задържи положението Борисов пожертва и най-големия си „бушон“ – Симеон Дянков. След него остана само Цветанов, но се видя, че с такива жертво-приношения този път народа няма да се успокои. 

ФИНАНСИИТЕ…ПОСТНА ПИЦА БЕЗ ЗЕЛЕНЧУЦИ

ЕКШЪН,ЗРЕЛИЩА И „МВР PICTURES ENTERTAIMENT“

Да, в криза сме! Не, че някога българите не са били в криза…

Затягайте коланите, ще ядете постна пица без зеленчуци в името на „финансовата стабилност“. Това призова министъра на финансиите г-н Симеон Дянков. С това се опитаха да оправдаят липсата на никаква социална политика, липсата на повишаване на доходите (поне нищожно). Финансовата стабилност на държавата е доста относителна – имало стабилност, обаче нямало никаква бизнес активност…за какво говорим тогава? Плюс това не може да гледаш на държавата като предприятие с малоумни работници, държавата това е народа, а спрямо него липсваше политика за увеличаване на стандарта или поне облекчаване и създаване на буфери, които да спомогнат съществуването на обикновенния човек.

Борисов постоянно се оправдаваше с „предишните“, изкара се най-големия „антикомунист“ и за всички негови провали накрая се оказваха виновни „предишните“. Това в един момент ни писна да го слушаме, когато вече мандата на ГЕРБ беше преполовен, а той продължаваше да се държи така сякаш управлява от 3 дена. 

Наглите изказвания на Дянков, че пенсионерите живеели добре, а глупавия народ не знаел за какво протестира не бяха по-малко фрапиращи от изказванията на самия премиер. „Дайте една пържолка на кучето, което намери трупа, а семейството на момичето да се извини“ – този цинизъм и не зачитане живота на своя народ веднага избуява сред всичката простащина и наглост. Може би самия премиер осъзна колко тежко е да управляваш и започна да се дразни осъзнавайки, че е негоден за поста, който заема. Безсилен пред фактите той започна да се нахвърля върху хората и медиите.

Но да се върнем на „предишните“. Още с идването си на власт ГЕРБ ни убеждаваха, че са заварили „обран бостан“. В последствие дори Иван Костов започна да наддава глас, че ГЕРБ опоскват резервите и хазната, а обясняват, че всъщност предишните не били оставили нищо за крадене. Да, но цифрите извън всякакви политически пристрастия говорят най-добре. През 2009г. ГЕРБ завариха фискален резерв 8,8млрд. За 3г. те го опоскаха и през 2012г. той вече беше едва 3,8млрд.

fr

Същевременно изтеглиха няколко кредита, очевидно за да запълнят дупките в бюджета, които без никой да ни е попитал, ние, неуведомения народ ще връщаме за напред. Грешно поставени приоритети, безумни харчове за неща, които не се правят по време на световна икономическа криза. Като древен римски император Борисов управляваше еднолично и единствената му грижа за народа беше зрелищата. Построихме спортна зала. Страхотно съоражение, но това ли е приоритет на фона на високата безработица, инфлацията, ниските доходи и световната криза?! 

Редно ли беше силовите ведомства да получават най-много пари? Но явно от самото начало Борисов реши, че ще управлява като Овчар стадото овце, което накрая не издържа и напълни улиците. Репресивния апарат получаваше средства от рода – 20млн. за подслушвания, а ни обясняваха как нямало пари, как трябвало да затягаме коланите и за това липсвала социална политика. ПР ходовете вече бяха безмислени. Например веднъж Борисов „откри“ завод, който функционираше от месеци насам. И за тези рязания на лентички само през 2012г. Борисов е похарчил 13 млн. лв. за полети с военния хеликоптер. Само тези два примера са липсващите пари за много неща, които можеше да бъдат направени за хората, но просто не бяха приоритет на правителството. Накрая Борисов, подавайки оставката на Дянков сам призна, че той не се е справил във финансовата си политика спрямо народа. Още по-показателно беше изказването на бащата на С.Дянков:

„ДА СИ ХОДИ, ДОКАРА НАРОДА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА“ 

ВСЕКИ ДЕН – НОВО ПРОТИВОРЕЧИЕ

След като смениха дузина министри и очевидно им лиспваше последователност в политиката, нямаше как и позициите, най-вече на премиера да не бяха взаимно-противоречащи си. Един ден – така, другия ден – инак! До последно Борисов си противоречеше за всичко. (вижте например позициите му за АЕЦ Белене и др. противоречия). Противоречиво е цялото управление на ГЕРБ, което не успя да оцелее до изборите, които те държаха да организират, за да се случат фарсовете, за които Европа предупреди 2011г. на местните и президентски избори. Обаче под риска да се повтарят нещата от 1997г. Борисов подаде оставка. На къде след него? Не възлагайте големи надежди на следващите управляващи, те най-вероятно ще са „старите муцуни“, но този път управлението им ще е в една задълбочена от предишното правителство (ГЕРБ) криза и техните „капани“, които заложиха водейки се от политиката „след нас и потоп“.

АВТОР:

ЕКИП НА ALTER INFORMATION

20/02/2013

12 коментара to “НАСЛЕДСТВОТО НА ГЕРБ”

 1. vie mai ste ot tezi 600.000x. 4inovnici na gerb za tova vi sa takiva komentarite

 2. На следващото правителство ще му е много трудно, заради хаоса в управлението, който сътвори Борисов заедно със всичките му каллинки. За това е нужно то да е програмно и в него да влизат доказани експерти.

 3. Balgarina ne obicha da mu kazvat istinata a da go lajat t.nar MASOVI MEDII (pe4atni i tv) za tova i takiva statii ne sa mnogo haresvani za tova i 23g. „prehod“ vse vi lajat ! Celiq model trqbva da se smeni tova kazva statiata, a ne pak da si izbirame „starite mucuni“ kakto gi e narekal avtora.

 4. Do ekipa napisal statiata: Vie ni podgotviate za opravdaniata na sledvashtoto pravitelstvo li???? Ta vsiako pravitelstvo reve,che prednoto okralo parite,znachi pari ima postoianno za kradene.Ako niama-nikoia partia ne shte drapa za vlast,a vlast znachi pari-mnooogo pari!!!! Kazvate,cifrite govoriat nai-dobre,daaaa govoriat…tova,koeto iska da govori toz deto gi e napisal.

  • Хайде кажете ми честно наистина ли очаквате, че следващото правителстов, което и да е то, ще е по-различно и по-успешно ??? Хайде да гледаме трезво на нещата, много е лесно да се пишат фантастики за революции и да се лъжем, че следващите щели да ни оправят мисля, че за 20г. трябва да сте забелязали че с това витаене в облаците и сляпо вярване на разни месии не стигнахме далече.

 5. ПРИЯТЕЛИ ! (надявам се)

  Не съм фен на Бойко Борисов, но не мога да го сравня с никого от всички ония боклуци, които бяха преди него! Може да е допускал и грешки, но дойде в най–тежкото време на кризата! Радвам се ако мислите, че, ако бяхте на неговото място, щяхте да се справите по–добре. Но никога не е късно, вие сте млади, опитайте тъкмо сега в този благоприятен момент, вместо само да критикувате.

  Нали знаем, че целият свят лежи в лъжа и несправедливост! Колко е трудно да откъснем нашата малка България от пипалата на ОКТОПОДА !!!

  Но както е вярна сентенцията:„Революционно действие е да казваш истината във времена на универсална измама“, така също е вярно и че, ако се абстрахираме от съществуваща прикрита злонамереност, ПРЕСТЪПНО ДЕЙСТВИЕ е поради политическото си късогледство да наливаш вода в мелницата на всеизвестните погубители на България от 68 години насам !

 6. Мисля че този сайт, отдавна е доказал че се бори против системата, а не само против отделните глави на ламята. Това че в случаят, статията е ‘против’ ГЕРБ, не е проява на куртоазия към другите партии на прехода, напротив. Просто обобщение на една трагедия наречена управление на помазани от ЕС мутри.

  Аз никъде тук не съм видял реклами от типа на „Гласувайте за НФСБ“, или нещо от този сорт, защото това не би било журналистика а долна пропаганда и агитация. Хората сами трябва да могат да направят информиран избор за кого и дали да гласуват.

 7. Кроват, от думите ти излиза, че 100хил. души излезли на протестите са „червени лумпени“ – това е нагло. А твоето тълкувание на статията си е лично твое, не преписвай на други хора такива тъпи заключения, ако обичаш!

 8. Щом държите да чуете нашето становище първо трябва да Ви обясня две неща. Ние не подкрепяме никакви партии и системата и парламента в този си вид, съответно ние сме ЗА промяна на системата, а не за подмяна на лицата в нея, особено на ротационния принцип, който наблюдаваме вече над 20г. Но нашата работа не е да „внушаваме“, ако търсите пропагандни сайтове, този не е такъв.

 9. Има ли „ALTER INFORMATION“ становище за излизане от ситуацията и какво се опитва да ни внуши тя!

  „…следващите управляващи, те най–вероятно ще са „старите муцуни…“ Внушение първо: следващите управляващи ще бъдат Станишев, Доганов и Костов и най–важната им характеристика е, че имат неприятни физиономии, но нищо повече! Изключено е повече ГЕРБ да спечели изборите!

  „Не възлагайте големи надежди на следващите управляващи,“ Внушение второ: бихте могли да възлагате големи надежди на „старите муцуни“, но след като Бойко Борисов „ограби“ България, може да им се възлагат само малки надежди!

  Внушение трето: Европа говори със суперлативи за нашия финансов министър, но това е, защото тя не знае, че той е намалил фискалния ни резерв за три години повече от 2 пъти, а пък „ALTER INFORMATION“ е пропуснала да я осведоми за това!

  Един поет, който мрази България е писал: „Не сме народ ! Не сме народ, а мърша,
  пак ще кажа и с това ще свърша,.“

  А какво би казал т о з и , комуто вчера „почетохме“ 140–годишнината от саможертвата м у , като се идентифицирахме с провокаторите от червени и фесове ???

  А, колкото до „ALTER INFORMATION“, вие другари, май почвате да ми понамирисвате на … мърша !

  • КРОВАТ,
   Като наш редовен читател мисля, че вече трябва да Ви е ясна нашата позиция относно всички боклуци в парламента.Не се свиним да ги наречем така, защото те са го доказали отдавна. В статията сме се постарали да изложим нашите критики към управлението, които според нас доведоха до този му край. Няма да коментирам Вашето „внушение“, че въпросния български поет мразил България – това е цинизъм от Ваша страна. Колкото до хазната:
   http://www.segabg.com/article.php?id=637036

   Какво става?

  • Kakvi vno6enia tarsish pak ti?! Za6to ne komentira6 tova koeto horata sa izlojili taka KAKTOte sa go napravili za lubimia ti Vojd ?! sTATIATA e dosta realen komentar nad tova koeto izmina prez 4te godini na GERB i tova koeto naj-veroiatno ste se slu4i.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s