КАК КОРПОРАЦИИТЕ ТРОВЯТ НАС И ЦЯЛАТА ЗЕМЯ?

Корпорациите и индустрията пренебрегват човешкото здраве и околната среда в името на своето производство и печалбата

4798Вече се знае, че 80-90% от злокачествените тумори се причиняват от известни фактори на околната среда, свързани с начина на живот на съвременния човекСпоред обобщените данни на Световната Здравна Организация (СЗО) най-голям относителен дял заема начинът на хранене, следван от тютюнопушенето (общо обуславят около 60-70% от смъртността от рак), репродуктивното и сексуалното поведение, алкохолизма, професионалните фактори, замърсяването на околната среда, прекомерната употреба на лекарства и др.

Ето някои начини по които корпорациите тровят храните ни, земята и околната среда и самите нас

ПОДСЛАДЕНИ/ДИЕТИЧНИ/ГАЗИРАНИ/ЕНЕРГИЙНИ НАПИТКИ

Наскоро в България имаше случай на момиче с изгорен хранопровод след консумация на кутийка от известната по цял свят напитка – Кока Кола. Неотдавна пък жена почина след като употребявала ежедневно същата напитка. Патоанатом установил, че напитката е причинила  увеличение на черния дроб заради мастни отлагания, които са причинени от прекомерната консумация на захар и същевременно ниското ниво на калий в кръвта, което от своя страна довело до проблеми при функционирането на сърцето. 

Тези напитки увеличават кръвната захар, водят до затлъстяване, уголемяване на черния дроб и др. Много експерти са открили връзка между дадени подсладители като аспартанът и заболяването рак. Разбира се техния глас бива заглушен в името на спокойствието на корпорациите. 

БИСФЕНОЛ А И ДР. ХИМИКАЛИ В ХРАНИТЕ

В някои държави Бисфенол А е забранен като „токсичен“, но в Америка например той е неизменна част от хранителната индустрия. Той се съдържа в много консервирани храни и в България също не е забранен. Този химикал е свързан с:

ЗАТЛЪСТЯВАНЕ, РАК НА ГЪРДАТА, УВРЕЖДАНИЯ НА АРТЕРИИТЕ, БЕЗПЛОДИЕ/СТЕРИЛНОСТ, РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ, УСКОРЯВАНЕ ЕТАПИТЕ НА ПУБЕРТЕТА 

 

ГЕННО МОДИФИЦИРАНИТЕ ХРАНИ (ГМО)

Мнозина учени са доказали, че генно модифицираниtе продукти са опасни за човешкото здраве, но биват възпрепядствани от корпорациите, чийто интереси нарушават.  ГМО предизвиква репродуктивни проблеми, уврежда органи, предизвиква имунна недостатъчност и рак. Преди време изследователите Самюел Леблан и Азиз Арис от Университета Шербрук в Канада изследвали кръвта на 30 бременни и 39 небременни жени и открили наличието на Bt Cry1Ab токсина. Най-шокиращо било откритието, че той е в кръвта не само на 93 % от бременните, но и в кръвта на 80 % от техните неродени бебета.

След проучване се оказало, че всеки ГМО продукт, който се внася в Европа, се изследва в продължение на три месеца за вредни въздействия и след това се пуска на пазара. Но според тестовете някои от плъховете умирали от рак на четвъртия месец.

 

ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ 

Много от лекарствата, които приемаме имат редица странични зловредни ефекти. Днес фармацевтите са се посветили изцяло на това да поддържат своите печалби възлизащи на милярди и нищо повече. Конвенциалната медицина възпрепядства създаването или лицензирането на лечения за рак, тъй като така би ущетила себе си и цялата конвенциална медицина. За да разберете за какви пари става въпрос и чии “права” се защитават от властите, бих искал да уточня, че лечението само на един човек, болен от рак, в САЩ струва средно около 300 000 USD! И ако това не е добър бизнес!

 

ФЕРМИ И ФАБРИКИ УНИЩОЖАВАТ ОКОЛНАТА СРЕДА

Clipboard3Спомняте си нашумелия случай на БП, които замърсиха американски води с разлят петрол. Това е само пример добил известност. Ежедневно фабрики и заводи тровят въздуха и водите, в които изхвърлят отпадъци. Така например само в Америка фабриките произвеждат 100 пъти повече отпадъци, отколкото всички американски домакинства взети заедно на годишна база! Тези компании и техните фабрики и заводи тровят основно въздуха и водите, което също дава своето отражение над нашето здраве. 

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s