МАКЕДОНИЯ СЕ РАЗПАДА

Кървави сблъсъци в Скопие след назначението на албанеца Талат Джафери за министър на отбраната

photo_verybig_145452На практика Македония се е разпаднала. Албанците също организираха контра-протести и за пореден път беше възпламенено етническото напрежение в изкуствено създадената държава. Албанците управляват чрез кланова-система цели общини и райони в Македония, а спред Охридския договор от 2001г. закона задължава поне една албанска-етническа партия да участва в управлението на държавата.

НА ПРАКТИКА МАКЕДОНИЯ СЕ Е РАЗПАДНАЛА

Размириците в страната не са изненада, защото още с Охридския договор от 2001г. се поставиха основите на един пълзящ сепаратизъм в страната. Публична тайна е, че Северозападна и Западна Македония на практика нямат държавна власт. Там се управлява само от албанските партии, на феодален принцип и на практика се създадоха „държави в държавата“.

Там не действат държавните закони, а родовото право на албанските кланове, които държат положението.

Македонското правителство направи още преди 2-3г. ново административно деление. Общини, в които християнското население дотогава бе мнозинство бяха направени част от албанските общини. С течение на времето християнското население се изселва, а албанците и мюсюлманите стават мнозинство. Това създава етническо напрежение. И в момента, в който един бивш албански командир бива номиниран за военен министър това няма как да не предизвика ескалация.

Албанците много отдавна живеят със съзнанието, че те са основният политически фактор в Македония, тъй като според Охридския договор не може да се състави нито едно македонско правителство, ако в него не участва една от албанските партии. И тъй като практиката през последните 12г. е всяко македонско правителство да отстъпва пред исканията на албанските партии, те могат да предложат когото си искат, без да се съобразяват с общественото мнение.

Албанците продължават етническото си настъпление поради по-високата си раждаемост. Масово изкупуват земи и имоти и трупайки самоувереност, открито заявяват, че е време албанците от Албания, Косово и Македония да се обединят в една държава! 

Вече стана ясно от документите изтекли в Уикилийкс на американските посолства, че етническия конфликт от 2000г. в Македония беше провокиран и режисиран от Сърбия, за да се отклони вниманието от Косово. Тъй като сега разговорите между Сърбия и Косово са в застой, не е изключено сърбите да инсценират този и други конфликти, за да покажат, че албанците създават проблеми и на други места на Балканите. 

Перспективата за Македония е изключително нерадостна. Тя на практика се е разпаднала – в 1/3 от държавата не управлява македонската администрация. От тези региони са свалени македонските държавни символи. Въпросът е не дали ще се разпадне, а кога това ще стане официален факт.

2 коментара to “МАКЕДОНИЯ СЕ РАЗПАДА”

  1. след Македония е нашия ред

  2. 2020g.Prezidentite na Bulgaria i

    Albania se sreshtat na bulgaro-albanskata granitsa.Makedonski devoiki oblecheni v antichni tuniki i pakistanski tiurbani gi posreshtat s hliab i sol.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s