ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НОБЕЛОВИЯ КОМИТЕТ: ОБАМА ТРЯБВА ДА ВЪРНЕ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА

Председателя на Нобеловия комитет посочи причините, които според него задължават Обама да върне своята Нобелова награда за мир

Nobel-Committee-Нобеловия комитет направи голяма услуга на САЩ, изполвайки нобеловата награда като рекламен трик и внушение, че САЩ поемат по пътя на мирна политика. Тя беше връчена на Обама, защото в първите месеци на мандатът си той говореше, че ще се бори за мира, но в последствие сам опроверга конкретните обещания, които даде и накараха комитета да му връчи наградата. Заради голословие тази награда спокойно може да бъде връчена и на някоя манекенка, която твърди че се бори за световния мир.

Ако тази награда не беше просто поредното престижно отличие, предназначено за овластения елит тя трябваше да бъде дадена след изтичането на първия му мандат и след като се направи равносметка дали Обама е допринесъл за световния мир като президент на една от най-могъщите държави в света. 

След изтеклия първи мандат обаче председателя на нобеловия комитет и генерален секретар на съвета на Европа  г-н Ягланд смята, че Обама трябва да върне получената награда за мир.

Доказателство, че наградата от край време се използва за лъскане на политически имидж е фактът, че нобеловия комитет отказва да присъди награда през 1948 г., годината на смъртта на Ганди, на основание, че „няма подходящ жив кандидат“. Нима Ганди не заслужава наградата, а Барак Обама я заслужава?!

Какви аргументи излага Ягланд?

Нищожните 10% от американските войници ще бъдат изтеглени от Афганистан. Да, шепа войници ще си отидат у дома, но Афганистан ще бъде окупиран още поне до 2014г. Политическия затвор Гуантанамо все още работи. Бомбардировките над Либия, убиват Бин Ладен вместо да го изправят пред правосъдието. Не ме карайте да споменавам и Йемен.

Така се аргументира председателя на нобеловия комитет и генерален секретар на съвета на Европа. Тези конкретни примери Ягланд дава с цел да онагледи, че Обама не ги е изпълнил както бе обещал, че ще направи. Досега никой член на комитета не е повдигал въпроса някой отличен с наградата да я върне.

4 коментара to “ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НОБЕЛОВИЯ КОМИТЕТ: ОБАМА ТРЯБВА ДА ВЪРНЕ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА”

  1. Коментарите са написани от онази Снежанка Лапландска, която е от женски пол и е само на служебен договор при Дядо Мраз (Дядо Коледа)! Снежанка Лапландска е само една служителка в Лапландия, но тя е отличен професионалист там!

  2. Обама, вземете се на сериозно най-сетне и Вие! За Коледа една българска млечна салата и за Вас! Не е сложно да му се приготви – например от мистър Жак Пепен, който е роден в Европа, Франция, а, защо не и от прекрасната Джулия Чайлд?

  3. Лично аз предпочитам комбинацията “оба „: двама – мъж и жена + двама – мама и син, две – мама и дочь!

  4. Уважаеми хора, навсякъде по света подарък назад не се връща! Щом сте „запутали“ нещата, т.е. щом сте сгрешили, т. е. сбъркали, сте си виновни изцяло вие. Там е причината!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s