СВЕТОВНАТА ПАРИЧНА ИЗМАМА – ПАРИТЕ ГИ НЯМА !

Какво всъщност са парите?

60435_546245618739965_885908981_nПарите не са нещо реално. Банкнотите минаващи от ръка на ръка не са самите пари, а само символ на парите. Парите са един вид обществено отношение, не можем да ги видим, да ги докоснем, да ги претеглим, да ги носим, те са нещо чисто нематериално; най-общо взето, те са обществено отношение и въпросът е какво особено обществено отношение представляват парите.

Историята показва, че инстанцията, основа на това доверие на една неказана, но очаквана гаранция, представлява обществената институция, парично-събирателен пункт, наречен банка.  Тези банки са възникнали изключително в частни ръце, предимно в еврейски ръце (тук нещата стоят другояче, но това е специална тема), нарастват в течение на времето.

Банковият капитал, посредством лихвено-лихвения механизъм се превръща в могъща сила; а както знаем парите са власт. В крайна сметка този капитал не може да бъде вложен в реалната икономика, не намира повече приложение. Първият изход от тази задънена улица – свръх-капитализирането в банковия сектор, бе превръщането на държавите в длъжници. Този процес (на корумпиране на светската власт) започва чрез подвеждането на крале и князе, било то към охолен и бляскав живот, или към водене на войни, финансирани от банкерите.

Стига се до там, че гражданите на държавата, чрез данъци и заеми заплащат лукса и войните на своя монарх. За банкерите, това е сигурен гешефт, защото държавата не може да банкрутира. Тя или повишава данъците, или започва да печата пари, които, разбира се, нямат стойност.

По този начин – чрез държавните дългове, държавите по целия свят бяха напълно изсмукани и доведени, коя повече, коя по-малко, до банкрут. Можем да си представим какво означава това.

Така нареченото правителство взема нови кредити и по време на предизборната борба рисува в приказни краски, как ще предприеме това или онова, правят се щедри обещания, финансирани от банковия капитал чрез все нови и нови кредити. Както вече казахме, за банкерите няма по-добър длъжник от държавата.

 Цялата система е система на измамата, а измамата функционира само до тогава, докато не бъде разкрита. От тази криза става очевидно, че целия финансов пазар, в световен мащаб е основаван на измама. Налице е реалната икономика, нуждаеща се от кредити, но тя не играе решаваща роля. Решаващата роля днес играе финансовият капитал, почиващ на измамата, чрез предлагането на измамни така наречени „финансови продукти“.

Как е възможно една разорена държава, сама длъжница на банките, от своя страна да спасява същите тези банки от банкрут и да възвърне общественото доверие, щото банките, пускайки пари в обръщение да гарантират тяхната стойност? Как е възможно това? Нали самата държава е черпила от тези банки средства, за да изпълнява своите задължения и да изплаща своите собствени дългове към тях. Постъпленията от данъците са изразходвани до краен предел. Народът е възмутен и недоволството на работещите данъкоплатци расте, положението придобива революционен характер. Това е положението!

Държавата не е в състояние да се ползва от доверие при частните банки, тъй като тя самата им е длъжница. И тя няма друг избор, освен да печата пари, нямащи никакво покритие, което води до парична девалвация. Такава една държава е измамник и губи доверието. Това не може да бъде здрава основа на някаква стопанска дейност. Такава може да бъде само държавата разкъсала веригите на лихвеното робство, която не е длъжник на частни банки.

Това са неща, които трябва да си изясним, защото се насочваме към състояние, в което трябва да признаем това, за да вземем разумни решения и да ги обявим за такива, въпреки че днес те биват сатанизирани. Трябва да преодолеем демокрацията, която не е нищо друго освен власт на парите. Това го казват самите евреи в “Протоколите на ционските мъдреци”:

Това именно е еврейското господство посредством капитала и властта на медиите; господството на банките днес е фактическото еврейско световно господство.

___________________________________________

Хорст Малер

Берлин 08.01.2009

11 коментара to “СВЕТОВНАТА ПАРИЧНА ИЗМАМА – ПАРИТЕ ГИ НЯМА !”

 1. Едно от решенията е Биткойн. Да не ви заблуждава понятието електронни пари, това си е като дигитално злато, може да стои на сигурно при теб, не просто цифри на сървъра на някоя банка.Но с тази разлика, че може и да се придвижва навсякъде по света за секунди и без почти никакви такси защото това са само битове информация. Има ограничено количество и не може да се напечатва безразборно и не се управлява централно от никого, т.е не може да го спре едно или друго правителство освен ако не спре целия интернет. Единствения проблем за сега е че цената му много рязко се променя понеже никой не го контролира и регулира, което пък му е силата. А банките никак не го харесват. Все пак коя банка иска дефлационна валута, която не може да се мултиплицира от нищото.

 2. На върхът на копието – Банката гигант – „Джей Пи Морган“, под прикритие – „Държавния федерален резерв“ (изцяло частна компания, изместила Държавата САЩ и печатаща пари, когато има нужда да се печатят или събират от оборота, според интереса – да има или няма криза), а най-отдолу, почти недостижими – Морган, Дюпон, Рогшилд, Вартбург – еврейски фамилии, дошли от Европа, овладели Новия Свят – САЩ, а от 1913 г., с премахване на златното покритие на книжните банкноти – овладели ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!

 3. Добре казано. С няколко думи и видео материал, който изтъква и обяснява (в кратка, но подчертана форма) идеологията и действията на банките кръвопийци. Би било добре да се прочетат няколко издания на наши и международни автори, за опознаване и осъзнаве на действителноста за икономическия срив, както и да се изучат. Това са: „Лихвата рак на обществото“ сборник от статии на Владимир Богданов; „Естественният икономически ред“ от Силвио Гезел; „Човеко, стани!“ на Ангел Грънчаров- Елтимир и мн. др. Като започнете от Ян ван Хелзинг, ще откриете нова способност у себе си, как бързо и ловко умеете да се ориантирате в лабиринти, които до този момент сте смятали за невъзможни.
  Благодаря на екипа и създателите на сайта, както и на потребителите, които намират сайта и статиите в него за интересни, за тяхното съществувание! Бих бил много по-вдъхновен и презареден с положителна енергия ако съм сигуррен, че ви четат и тези, които иначе не проявяват интерес към подобно четиво.

 4. Някъде прочетох една много добра идея как да избегнем системата на банките. Идеята беше да се създаде взаимоспомагателна банка на гражданите. Трябва разбира се да се помисли точно под каква форма ще се отпускат заемите, а вместо лихва, всеки участник получава дивидент от депозираните от него пари във взаимоспомагателният фонд.

  • Това е идеята на АТАКА , за подробности вж пак там

   • това не е измислено от Атака, те не правят свръх нови открития: такава банка на практика е http://www.dgrv.de/ както и Crédit Agricole http://www.credit-agricole.com/
    В България още през 95-та започнаха да се създават заимоспомагателни кредитни кооперации на частните земеделски стопани (ВККЧЗС) и се финансираха от фондове на ФАР. ето още малко инфо: http://www.farmer.bg/news_view.php?id=17362
    Като всяко нещо в родината и там се получиха малко измами, малко фалити, малко успехи – доколкото ми е известно, тези кооперативи всеоще си съществуват и работят, поне някои.
    Пиша по темата, понеже по това време работех в тази сфера и защитих Магистратура по темата.

  • Да внеса малко яснота, къде може да сте го прочел.
   През 1933 година в Австрия в един малък град в Тирол – Вьоргел, кмета на Общината г-н Унтергугенбергер, от социалдемократическата партия, решил да изпробва, за първи път в Света, идеята за обезценяващите се пари на икономиста Силвио Гезел. С население около 3000 жители, града е бил в този период на „голямата депресия“ в доста трудно положение по отношение на безработицата.
   Кметът на града убедил водещите търговци и земевладелци, както и администрацията, че ще спечелят много, но нищо няма да загубят. Жителите на града също се съгласяват и те издават 32000 „работни свидетелства“ шилинги без лихва. В продължение на една година 32те хил. шилинга са направили 463 оборота и по този начин са създали стоки и услуги на стойност (32000х463) 14 860 000. Точно по това време, когато Европа се е борила с голямата безработица, град Врьогл са намалили безработицата си с 25% само за една година. Таксата, за тази година която е събрало кметството, представлява 12% от 32000 безлихвени шилинга, т.е. 3840 безлихвени шилинга. Тези пари са били употребени за обществени нужди, а не за обогатяването на отделни личности. Ако Общината беше взела тези пари от така наречения „свободен“ капиталов пазар, под формата на кредит, то тя би изплащала 3-4 пъти по-голяма стойност от главницата, т.е. 96 000 – 128 000 Шилинга в продължение на 20-30 години.

   След всяко добро идва и зло и тука именно, че в сърцето на еуфорията, през септември 1933 г. австрийската национална банка обявява общинските валути за незаконни. Унтергугенбергер коментира в тази връзка: валутата беше ликвидирана без усложнения в рамките на осем дни, но икономически заинтересуваните от нея тепърва ще страдат.
   Потъпкването е в самото си начало: след февруарския пуч на 1934 г. левите партии в Австрия са забранени и големият (на ръст 160 см.) кмет на малката община трябва да напусне политиката. Освен световна известност, той завещава на родния си град много подобрения, осъществени с „пари отникъде”, включително железобетонен мост с табелка „Построен със свободни пари през 1933 г.” Тиролската долина въодушевява светилата на икономическата мисъл на времето; мнозина, включително френският премиер министър, идват да видят „чудото” на място.

   Източници:

   1. “Лихвата рак на обществото” сборник от статии на Владимир Богданов
   2. Блога на Димитър Събев. mittag.wordpress.com

 5. re6enieto e da ne si vnasqme parite v bankite i da ne teglim krediti.. taka te sami 6te si uvexnat

 6. Най-истинслото решение е – ние, хората – да спрем да бъдем час от тчя игра, т.е. да я подкрепяме – доколкото е възможно … Например: Спрете или ограничете ползването на кредити, кредитни карти и пр. – по възможност кеш! Ако осъзнаете че фармацевтичната индустрия и официалната медицина – нямат никакво реално добро желание вие да сте здрав – ще разберете че здравето зависи единствено от самите вас, а не от хапчета, предписани от лекари … Следвайки този порочен кръг – вие буквално ставате дойна кравичка на тази индустрия. Съществуват вече отдавна успешни и утвърдени методи (природни и алтернативни) за лечение на тежки болести като рак, туберколоза, диабет – и то в напредналите им стадии. Само че медицината няма интерес вие да знаете за това. Няма да чуете и за тях по телевизията! Ако кажат нещо по неч за тях – най много да се опитат да ви убедят – колко са вредни и токсични …
  Избягвайте да пазарувате – ГМО продукти, да, в големите градове изборът е наистина труден – но се препоръчва да подкрепяте съществуването на малките магазинчета, а не на огромните – които са част от огромните корпорации – най-безскрупулните участници в тази нечовешка игра …
  Спрете да вярвате единствено на масовите медии за информация – отваряйте уши и за другите – и търсете истината за себе си. Не позволявайте да ви манипулират!
  Само така системата ще се срути – лекота, елегантно, макар и бавно но истински!

 7. ДРУГАРЯТ ИВО ИНДЖОВЕ

  Е

  Б
  И
  Л

  НЯКОГА МАЛКО ШПИОНИН И ПРЕДАТЕЛ, НА НЕГО МУ Е ПОВОЛЕНО СЕГА ДА ПРАВИ ОЩЕ
  ПРЕДАТЕЛСКИ НОМЕРА !

  Дучето бесен на Иво Инджев: Нямам 7-8 политически аборта
  Димитър Ангелов се оправда, че не е давал микробуса си на протестиращите

  http://www.blitz.bg/news/article/188222


  НЯМА ПРЕНСИОНИРАН ШПИОНИН И ПРЕДАТЕЛ !
  ТОЙ Е ВЕЧЕН ДО НЕГОВОТО УБИВАНЕ !

  Георги Марков гони 63 г.: Няма кой да поведе българите, нямаме авторитети в нито една област
  Минималната заплата в Унгария е 350 евро, а пенсиите са три пъти по-високи от нашите

  http://www.blitz.bg/article/33583

  Комисията установи принадлежността към бившата ДС и на бившия конституционен съдия Георги Евдокиев Марков.Той е сътрудничил на МВР-Софийско градско управление, Втори отдел на Държавна сигурност; 6-то управление на ДС, отдел втори, отделение трето.

  Георги Марков е роден на 20 март 1950 год. в София. Вербувал го е Иван Василев на 06 декември 1972 г. и е работил като агент под псевдонимите „Николай“ и „Стефан“.

  Снет е от действащия оперативен отчет 17 април 1976 год. поради изчерпани възможности. Марков беше конституционен съдия от 11 октомври 1994 год. до 14 октомври 2003 г. БТА

  Read more: http://bulgaria.actualno.com/Komisijata-po-dosietata-ustanovi-prinadlejnost-kym-DS-na-prezidentskija-syvetnik-news_114279.html#ixzz2Jr7QjhaI  ПЕНСИОНИРАН ШПИОНИН И ДОНОСНИК НЯМА ЗА ВРЕМЕНО ПОЛЗВАНЕ,
  ЮДЕЙСКИЯ ПРЕДАТЕЛ СИ ОСТАВА ПРЕСТЪПНИК ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ !

  ЕТО СЕГА ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА ШВЕЦИЯ КАРАЛ БИЛД, И МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ Е БИЛ ТОВА ЮДЕЙСКО КОПИЛЕ Е СТАНАЛ ПРЕДАТЕЛ НА ШВЕЦИЯ В ПОЛЗА НА САЩ, КОГАТО Е БИЛ НА 26 ГОДИНИ …. ДАЖЕ НА 23 СА ГО ВЕРБУВАЛИ И ОТ ТОГАВА ТОВА КОПИЛЕ ПРОПАГАНДИРА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО И СЛУЖИ ДА ПЛАШИ СВЕТА …

  ЕТО МУ ДНЕШНАТА СЛАВА ПОКАЗАНА ПО СВЕТОВНИЯ ИНТЕРНЕТ „УЙКИ-ЛИКС“

  Blev värvad av USA – för att bekämpa kommunism
  Amerikanska ambassaden uppvaktade Bildt: ”Vissa politiker utnyttjar det tillfälle de får”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16420912.ab

  ’Politiskt spioneri’
  Åklagaren Tomas Lindstrand tycker att läckan från förhandlingarna är olämplig – men får mothugg av Wilhelm Agrell

  http://www.aftonbladet.se/incoming/article16421226.ab

  Startsidan / Nyheter 2013-03-15
  Läs dokumenten som avslöjar Carl Bildt

  Surfar du i mobilen? Klicka här för att läsa dokument
  1 Dokument
  2 Dokument
  3 Dokument
  4 Dokument
  5 Dokument 6

  Juni 75 Bildt Bjuder in Rove

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16423251.ab

  В ПРЕВОД СЕ КАЗВА, ЧЕТИ ДОКОМЕНИТЕ КОЙТО РАЗКРИВАТ КАРАЛ БИЛД-
  САМИ МОЖЕТЕ ДА ОТВОРИТЕ ВСЕКИ ДОКУМЕНТ, КАТО НАТИСНЕТЕ ВСЯКА
  ПОКАЗАНА ТОЧКА.

  ТОВА ЮДЕЙСКО КОПИЛЕ КАРАЛ БИЛД , НОСИ ЕВРЕЙСКО-ЮДЕЙСКА ШАПЧИЦА И Е ЧАСТ ОТ СВЕТОВНАТА ЮДЕЙСКА БИЛЕДЕРБЕРГ МАФИЯ !

  ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ВОЙНАТА В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ОНЗИ КОНФЛИКТ ЗА КЛАНЕТАТА В ГОРАЖДА И СРЕБРЕНИЦА, А СЪЩО Е ВИНОВЕН И ЧИСТЕНЕТО НА КОРЕНОТО НАСЕЛЕНИ В ДАЛФУР, ЗАЩОТО ТАМ ИМА И ТОЙ ИНТЕРЕСИ В ПЕТРОЛНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ !

  http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2013&p=statiibg&title=

  ДА ЖИВЕЯТ ЮДЕЙСКИТЕ УБИИЦИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО !

  СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
  ШВЕЦИЯ

 8. КАКВО Е РЕШЕНИЕТО ДА ПРЕМЕХНЕМ ТОЗИ ДИСБАЛАНС !?

  https://alterinformation.wordpress.com/2013/03/14/110293599/

  ЕРВОЛЮЦИЯ И УНИКЩОЖАВАНЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОЙТО НИ ОГРАБВА !

  СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
  ШВЕЦИЯ

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s