БАНКАТА НА ВАТИКАНА – ЦЪРКВАТА НА ДЯВОЛА

Банката на Ватикана се ползва със специален статус. Доказано тя е „перачница“ за пари на политици, елит и мафията. Адолф Хитлер също е прибягвал до „услугите“ й

 

lightning-vaticanПоследния голям скандал беше през 2010г., когато от банката бяха конфискувани активи на Ватикана възлизащи на над 23млн. евро. Според прокурорите банката умишлено е пренебрегвала законите за пране на пари.и е успяла „да прикрие собствеността, предназначението и произхода на капитали“ 

Разкрити са връзки на банката с корумпирани политици, съмнителни бизнесмени и дейност за „изпирането“ на незаконно придобивани капитали. 

МИЛИАРДИ В УГОДА БОГУ

Има потвърдени случаи, когато духовници са опъвали чадър над мафията, или са тегли крупни суми от банкови сметки без да изяснят произхода им.  Една такава транзакция е проследена от 2009г., когато са изтеглени 650хил. евро без Ватикана да спази законите и да изясни произхода им.

Божий наместници или на отхвърления му Син?

Докато Папата се счита за директен божий наместник на Земята, а римо-католическата църква е една от най-консервативните и проповядващи стриктно подчинение и живеене по канон нейната банка е най-тайната в света.

Ватиканската банка притежава над  10млрд. евро активи. Тя не е като никоя друга банка във света. Банкоматите са на латински, духовниците влизат в нея през таен вход. Тя функционира от 1942г. и още в миналото е замесена в скандали и съмнителни схеми. Ватикана обаче е със специален статус на град-държава в Италия за това в много отношения банката на Ватикана е удобна перачница за пари на властвщия елит, мафията и политиците.

ХИТЛЕР И ВАТИКАНА

vatican46_22

8492502

През Втората световна война Хитлер използва топлите отношения между Ватикана и Третия Райх, за да пере пари от грабежите над богати евреи, произведения на изкуството и всякакви богатства. Така някои от произведенията на изкуството, конфискувни от хитлеристите изкочиха в банката на Ватикана. Папа Бенедикт XVI, например, като дете е бил член на Хитлеровата младеж (hitlerjugend).

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s