Кога и откъде дойдоха циганите в България?

Циганите и турците влизат един до друг при завладяването на България от Османската империя

Днес неправилно полит. толерастите, които се опитват да принизят всичко до „расова омраза“ твърдят, че „роми“ е правилното и коректно название на циганския етнос. Това обаче не е така. Роми са малка група от циганските етноси, а учените в цял свят използват названието Цигани, което обособява целия етнос. Но как циганите и откъде дойдоха в България?

Първо трябва да подчертаем, че циганите са били прогонени още в древността от местата, които са заселявали. Основния проблем е, че те са затворенo общество, създавало проблеми в държавите, които населявали. Те силно си приличат с евреите, тъй като самото им име Цигани идва от византийските хроники и означава „недокоснати“. Защо недокоснати? Защото техните „закони“ забраняват цигани да се смесват с други народности идентично с еврейката философия, която дели света на „евреи“ и „неевреи“ (ГОИ). 

roma-estimate-europeНезачитането на правилата и законите в държавите, които заселявали довело до тяхното прогонване, което между впрочем и днес е налице във европейска Франция, например, която разруши незаконните им катуни и започна да ги експулсира.

Циганите били прогонени от Индия, може би оттам идва най-голямата вълна от пръснали се по света цигани.

През 5-6 век те били разселени от Пакистан, Персия и Афганистан и се ориентирали на Запад. В 8 век те вече са във азиатските владения на Византийската империя. 

roma_1700760c

Една от държавите основали ЕС – Франция започна да експулсира цигани и да руши техните незаконни катуни. Освен размахания пръст Съюза не предприе нищо въпреки, че е налице погазване едно от основните му правила. Двойните стандарти и призивите „интегрирайте ги“ са в силен ущърб за България. Кой и къде е интегрирал циганския етнос ?

През 14 век те вече са из цяла Европа. Оттогава до днес те съзнателно се изолират от народите в „приемните“ им „родини“. 

Първите цигани идват в България през 11-12в. през Византия.

Преди България да падне под Турско робство в страната почти няма цигани. Тяхното голямо и трайно заселване на нашите територии започва с падането ни под турско робство, когато те прииждат с турците-поробители. 

275px-BulgarianRebels1876AntonoffСъщевременно Османската империя също не ги желае и масово заселва цигани в поробена България.

Какво е било отношението между българите и циганите може да научим от Кърджалийския период, когато българите са подложени на масов терор от грабежи, безчинства и беззаконие на въоръжени групи.

През Априлкото възстание, например, българите в Копривщица не се дигат срещу турците, а срещу циганите и разрушават техните катуни.

Циганска държава

След като през 1948г. Израел получи собствена държава масово евреите започнаха да се изселват от държавите, които населяват, за да отидат в получената си Родина. С оглед на претопяването и заличаването на цели европейски нации, най-поголомно в България, защо и циганите да не получат държава, в която те сами да носят отговорност за начина по който живеят? Така ще се решат икономически и демографски проблеми на редица европейски нации. 

204 Коментари to “Кога и откъде дойдоха циганите в България?”

 1. Пълни глупости е тази публикация.Явно обслужва някакви интереси.Замислете се защо всеки пети в Унгария е циганин,защо нямат собствена земя и имот…

 2. Оставете България на циганите и им гледайте сеира, сами ще се изядат защото няма да има от кого да крадят а и са неграмотни некадърници

 3. Този, който е писал статията, беше ли там, като изгониха циг от индия????? Не вярвам да си бил там през 5 век, та дори не се знае кога…. Е като не си бил как смееш да го пишеш това???????????? А аз ще кажа, че се криеза произхода на циганите, има някаква тайна, която не трябва да се знае….. А тази тайна е, че циганите сме Божия народ… И ще ви кажа само едно, че Бог ще прости кражбите на циганите, но това, че вие ги малтретирате няма да ви прости, да знаете това…. Много ясно, че като не им давате работа ще крадат… И после циганите не крадат повече от българите… И много престъпления се пресъждат на циганите, без да имат вина, но ще дойде ден за плащане и ще си платите за това…. Погледнете себе си първо, после обсъждайте циганите, ок????

 4. циганите са напаст която няма да доведе до нищо хубаво. време е да ги изселим от България и да ги пратим колкото по далече толкова по добре. не стават за нищо и е време да се отървем от тях.за разлика от турците и другите малцинства в България те не искат да се интегрират в обществото и да имат своят принос за развитие. мачкат ни и управниците не правят нищо по въпроса. докога ще ги търпим не разбирам,къде са патриотите в тоя скапана държава.

 5. България се управлява от предатели в момента.Управниците се избират от цигани и турци.Българина не избира управниците си от 1989година насам.Затова са толерирани и недосегаеми за закона циганите.да му мислят циганите.Да сте видили който и да е политик да каже-равни права за българи и цигани-няма такъв.Даже и от патриотите-тези велики патриоти/ домусчиите -дето искат да докопат само домуса-сланината-комата на властта /Ето това е истинския геноцид на българите.Когато храниш и толерираш едно малцинство-то идва време да стане мнозинство и да те ликвидира за добрините ти.Българите вече сме малцинство в държавата си.Остава да бъдем ликвидирани.Затова и турците ислямизират циганите.Целта е сатър за българите.

 6. Евреите и циганите си приличат- обичат златото,нечистопльтни са,льжат,крадьт.

 7. ЦИГЪНИТЕ ГИ МЪРЗИ И НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ЗОЩОТО СА МЪРЗЕЛИВИ И ЖИВЕЯТ САМО ОТ КРАЖБИ СОЦИЯЛНИ ПОМОЩИ И ДАЛАВЕРИ

 8. Ще имаме големи проблеми с циганията в България!
  Интересното е, че по времето на Априлското въстание в Копривщица са се вдигнали не срещу турчина, а срещу циганията в България – това не го знаех до сега, но е напълно възможно!
  Нашите “дупетати“ разчитат на циганията да ги избира, затова и за набезите им – няма наказания, а за защитата от тях, следват осъдителни присъди за пострадали и защитили се достойно Българи! – Направо
  това е срам и позор……..

 9. Защо за всички беди обвинявате циганите. .ами погледнете в парламента там 240 мангала ди правят с вас , каквото си искат. Хайде излезте да им видите сметката ама не ви стиска. Станали сте виртуални поборници , отнеха ви всичко българско и родно станали сте като зомбита. …докога ще търпите или пак наготово чакате някой друг да свърши работата. …. май българинът е свикнал с хомота. …Не тия на мен отгледал съм и възпитал и изучил деца бил съм зесантчик защитавал съм Родината ….участвал съм в изграждането на тази страна сега като гледам , как 240 безродници и предатели оплоскаха държавата. …болно ми е …..ще дойде видов ден но ще е късно. …

 10. Аиде да си гледат работата всички това е пълна анархия.Да умират всички,секи сам за себеси

 11. Даааа и аз се замислих днес, къде сме били циганите през турско робство. За това реших да питам чичо Google. Четох, че сме дошли през 11-12 век. Това значи че сме били в България и сме се били заедно с братята Българи. Например, аз имам вуйчо загинал във втората световна война. Човека се е сражавал, за да живея свободна аз в България. Не може някакви си дето се правят на големи националисти, а всъщност не си знаят историята да ми пречат да живея спокойно в България!!!
  .

 12. не е чесно всички цигани или роми както ги наричате да ги слагат под общ знаменател има цигани които са чесни и работливи ас съм един от тях а познавам и други работелсъм със българи и никога не са ме гледали с лошо око и сме се разбирали чудесно дори и в момента живея около Бългори и нямат никакви проблеми със мен и моето семеиство

  • Ти си нормален неграмотен циганин. Ще има голяно трепане на мангали.

   • Не всички българи сме най-грамотните. Нека бъдем по-миролюбиви поне към тези, които се опитват да живеят достойно. Циганин или не, спрял е човека да прочете статията за неговия етнос. Грамотен или не, използва кирилица, за да се защити. Да има много цигани, които не заслужават оправдание, но малцината, които се различават би трябвало да са пример и за техния етнос, а и за много от нас. Не смятате ли? Нека погледнем откровено на нещата:) Много от българските деца днес са пълни отрепки, дали заради системата, дали заради родителите и прародителите… Така че, драги Циганино, ако си прав че живееш честно, дано и децата си да възпиташ така и нека сте живи и здрави. На българина няма угодия.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s