ТАЙНА ЕКСПЕДИЦИЯ НА ДС ТЪРСЕЛА ЕГИПЕТСКА ГРОБНИЦА В СТРАНДЖА ПЛАНИНА

Налудничево, или не – тайна група на ДС била натоварена да търси гробница на богинята-котка Бастет през 1981г.

148350_501979453186975_1574504398_nПрез 1981г. иманяр занесъл стара турска карта изобразена върху животинска кожа на тогавашния председател на Комитета за култура – Людмила Живкова. В последствие пророчицата Ванга казала, че в Странджа планина има древна египетска гробница, а в местноста Седлото, където се предполага нахождението й тегне проклятие.

Тогавашната власт била силно заинтерсована от картата и била организирана група, която да проведе експедиция в Странджа планина. Иманярът, който дал картата бил арестуван и бит зверски и в последствие боледувал тежко. За експедицията били усведомени малка част от ръководството на БКП в малко Търново, където се намира областта Седлото.

Според директорката на музея в малко Търново – Мария Михалева твърди, че експедицията е била поредната прищявка на Живкова, която силно се интерувала от мистични и окултни теми.

Баба Ванга обаче считала, че в местността наистина има египетска гробница и около нея тегне проклятие. Тя предупредила да не се рови там.

Bastet karta

Ванга описала, че в гробницата е положена жена, която държи жезъл в ръката си, а около нея има много пищни дарове за отвъдния й живот – злато на буци и накети, както и оръжие. Според Ванга мястото е свещенно  и около него има мистична енергия.

3 коментара to “ТАЙНА ЕКСПЕДИЦИЯ НА ДС ТЪРСЕЛА ЕГИПЕТСКА ГРОБНИЦА В СТРАНДЖА ПЛАНИНА”

  1. Бил съм два пъти на гроба. Доста зловещо местенце, всичко е потънало в зеленина и тишина и ако познаваш легендите, много неща могат да ти се привидят. Във всеки случай наистина гробът (подземната пещера) е наводнен/а, и в скалата в деренцето има останала забита стара ръждясала желязна кука, от която висят остатъци от телено въже – с него може би са се спускали надолу в тъмното да търсят кой знае какво…. На скалата над гроба има нещо като каменно образувание, което с малко фантазия наистина прилича на котешка глава…Цялата тази местност зад кльона е особена – и Мишкова нива, и грабавете на римските войници, и погребалния комплекс на тракийския вожд…
    ..

  2. Чела съм книгата на Кр. Мутафчиев и е вярно, че (и заради това) и обявен за аутсайдер като повечето от книгите му са били унищожени или преиначени. Ако темата ви е интересна, намерете книгите на Милан Миланов-там има много повече информация за Бастет и отговор на въпроса: защо е погребана тук-в Странджа.

  3. http://bastplace.hit.bg/book.htm това е книгата на човека , който е придружавал Людмила Живкова на екпедицията , в последствие вкаран в затвора заради това . Една изчерпателна история по темата.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s