РУСИЯ СИМУЛИРАЛА АТАКА С КРИЛАТИ РАКЕТИ НАД АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА

Инцидентът станал през февруари

Информацията изтече от високопоставени военни източници в САЩ и беше разпространена от авторитетното издание  Washington Free Beacon. Русия симулирала атака с крилати ракети над военна база на САЩ в Японско море. Но защо се е стигнало до такава ескалация на напрежението?

В петък вестник Washington Free Beacon съобщи, че през февруари стратегически бомбардировачи ТУ-22 М – ракетоносци са симулирали атака над американска военна база в Японско море. 

Руските бомбардировачи били пратени да отработят атака с крилати ракети. Целта били американски обекти оборудвани с ПРО системи по японското крайбрежие. Всичко това се е случило на фона на голямото политическо противоборство между Русия и САЩ за разполагането на ПВО системи в Европа, от което американците в крайна сметка се отказаха миналия месец.

Втория инцидент е станал на 27 февруари, когато руски бомбардировачи отново били пратени да демонстрират сила отработвайки удари над ПРО системи на САЩ, разположени на територията на Япония, съобщи агенция ИНТЕРФАКС.

Tu-22M-3-IN-PLAAF

Крилатите ракети по същество са безпилотни самолети, поради което по-рано са наричани „самолети снаряди“. Те са проектирани да пренасят конвенционална или ядрена бойна глава на няколкостотин километра с голяма точност. Модерните крилати ракети са свръхзвукови или дозвукови самоуправляеми апарати и летят по небалистична траектория на свръхниска височина, следвайки релефа на терена, за да избегнат засичането от радар. Ракетите могат да бъдат изстрелвани от бомбардировачи.

Етикети: ,

One Comment to “РУСИЯ СИМУЛИРАЛА АТАКА С КРИЛАТИ РАКЕТИ НАД АМЕРИКАНСКА ВОЕННА БАЗА”

  1. РАШКИТЕ ПАК ЩЕ ОРЕВАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ, КАТО ИМ СВАЛЯТ САМАЛЮТА !!! СУШКА СУШКА ПАДА КАТО КРУШКА .

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s