Кадафи е финансирал Саркози с 50млн., за да стане президент

Започна официално разследване срещу Саркози по подозрение, че е взел десетки милиони от покойния диктатор

enthuellung-stichwahlМиналата година изтече документ (долу), който разкрива плановете на Муамар Кадафи да финансира президентската кампания на Саркози. 

В началото на тази година авторитетното издание „Индепендънт“ публикува материали, уличаващи незаконни сделки между бившия президент Саркози и либийсия диктатор Муамар Кадафи.

Пред френски съдия бизнесмена Зиад Tакидин е признал, че е съдействал за осъществяването на мащабни парични траншове от Кадафи към Саркози, предназначени за изкачването му на власт 2006-2007 година. Бизнесмена твърди, че тази кампания е била изцяло финансирана от диктатора. Няколко държави от Близкия изток са участвали в паричния поток.

Вчера започна официално разследване по този случай във Франция. Никола Саркози отрича обвиненията.  Ако обвиненията се докажат, това би било поредния показен случай какво представлява „деморацията“ и то в най-развитите държави като Франция. Навсякъде президентския пост се търгува. Кандидатите получават десетки милиони и остават задължени на своите „дарители“.

Вече се доказа, че местните „революционери“ в Либия предварително са разпределили и договорили с Франция петролните ресурси на Либия. Според някои Франция е участвала в свалянето и убиването на Кадафи, за да  потули тайни сделки с диктатора.

Kadhafi50millionsSarkozy

Миналата година, една седмица преди втория тур на президентските избори във Франция, които спечели социалистът Франсоа Оланд, сайтът Mediapart публикува документ, който се отнася до плановете на бившия либийския лидер на Либия да финансира избирателната кампания на Саркози през 2007 година.

Март 22, 2013

Бившият френски президент Никола Саркози е обвинен официално за  незаконно получени пари от собственичката на парфюмерийната компания L’Oreal Лилиан Бетанкур.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s