Потресаващи факти за Американските бази в България

Американците не плащат нищо. България дори се отказва да преследва законово американски военни в случай, че извършат престъпление 

US_BAZI_BG-300x217

Къде има американски бази в България и къде е планирано да бъдат разположени за в бъдеще? В разрез с националните ни интереси ли е разполагането на американски бази у нас? 

САЩ е въплъщение на империализма

През 2011г. републиканеца Рон Поул, прави изненадващо признание:

„САЩ е под голяма заплаха, защото сме окупирали много държави“. Същевременно американския лекар, писател, политик, дългогодишен член на Конгреса на САЩ и няколко пъти кандидат-президент, онагледява твърдението си със статистиката: 

„Ние имаме 900 бази в държавите на над 130 нации. И ако мислим, че действията ни ще останат без последствия се лъжем дълбоко. Какво бихме направили ние, ако да речем Китай, причини това, което ние причинихме на толкова държави?“

Американски бази в България

Като „хлопане на отворена врата“ определя американския посланик Джон Байърли българо-американското сътрудничество в областта на отбраната в секретен дипломатически доклад изпратен във Вашингтон в края на ноември 2005 г. и разкрит от Wikileaks [05SOFIA1987].

Особено важен за нас е американският анализ, че българската армия е дала процентно най-много жертви в Ирак от всички останали съюзнически контингенти към края на 2005 г. При 400 души контингент, нашите щети са 93 убити и ранени войници (13 убити и 80 ранени), което ни нарежда на челното място по пострадали в коалицията, непосредствено след САЩ.

Практиката е доказала, че изказването на Рон Поул е вярно. Американските бази на територията на суверенни държави са потенциална мишена за терористични атаки. 

Всичко това е геополитически контрол и част от голямата битка между световните сили за световна доминация. 

Самите американци заявяват, че ние нямаме изгода от техните бази, нито ще имаме ‘глас’ за случващото се

Според  бившият главен прокурор на САЩ Рамзи Кларк, американски военни бази на българска територия могат да привлекат терористични атаки, да причинят екологични проблеми и да предизвикат насилие и бунтове сред местното население. Според него, както и според някои български граждани, за България е унизително да има чужди военни бази на нейна територия

 В грамата [06SOFIA454] са отбелязани най-важните въпроси за САЩ, по които преговарящият екип не е „отстъпил зад червената линия“. Посланик Байърли дава следната интерпретация на текстовете:

IV. Използване на съоръженията и терените:

Този член отбелязяа, че военни действия ще се предприемат „с консултации и разбиране за гледната точка на двете страни“ Този член не задължава САЩ за предварителни консултации и не дава на българите право на вето върху действията на САЩ анализира Байърли.

V. Разполагане на съоръжения за отбрана, снабдяване и техника:

Българите са искали изрично да се спомене неразполагането на ядрени оръжия в текста на споразумението, но са се съгласили на размяна на писма за уреждане на въпроса в духа на споразумението НАТО-Русия.

IX. Придвижването на самолети, кораби и сухопътни превозни средства:

Самолетите и корабите на САЩ не са задължени да плащат за ползване на правителствените и военните летища и пристанища.

X. Наказателната юрисдикция:

България се съгласява да отстъпи от основното си право да упражнява юрисдикция върху членове на US силите, извършили престъпления, които не произлизат от официалните им задължения, но си запазва правото да поиска неприлагане на тази клауза в случаи от особено значение за правителството.

XXXII. Трудови взаимоотношения:

българските работници в базите нямат право на стачка и договорите им могат да бъдат прекратявани съгласно военните правила на САЩ.

Текстът на споразумението на български може да бъде видян в сайта на в-к Сега.

Дори нацистите са си плащали при разполагането на германски военни сили в държавата ни. В случая САЩ не само не плаща нищо, тоест ние сме им предоставили територията си абсолютно безвъзмездно и то не, за да орат ниви, а за да разположат военни бази, но и договаря с българската държава скандални правила за престоя им у нас от рода да се откажем от юридическото си право да търсим отговорност над американски военен в случай, че той извърши престъпление у нас. Тоест – тези военни могат да си правят каквото си искат, защото са американски военни са тук с имунитет, който ги поставя над закона.

А ЗАЩО САЩ ИЗРИЧНО ДОГОВАРЯТ С НАС, ЧЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛНО ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ТЕХЕН ВОЕНЕН У НАС НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ? МОЖЕ БИ ЗАЩОТО СИ ПОЗНАВАТ СТОКАТА?

 • полигона в Ново село (полигон) – за обучение на сухопътни сили
 • военновъздушната база в Безмер – за транспорт на сили и техники за обучение до Ново село
 • военновъздушната база в Граф Игнатиево – за транспорт на сили и техника. Базата е по-далече от Безмер, но с по-големи възможности за момента.
 • складова база в Айтос – (досега използвана от българските въоръжени сили) ще бъде с поддържаща функция към полигона Ново село

57 коментара to “Потресаващи факти за Американските бази в България”

 1. Сайта, както и матр`яла са русоробски – измамни. Не вярвам човек не допуснал промивка на мозъка си да се задържи в тая информационна клоака повече от минута…

 2. не е ли крайно време Американците да си ходят там от където са дошли.После СССР бил лош но в България бази на СССР никога не е имало а самите ни я си строяхме поделения и то от български войници и най важното е че СССР ни даваше най модерните оръжия и технологии. Как бързо забравят хората че в България произвеждахме почти всичко и то с високо качество и на сравнително ниски цени. И СССР ни даваха машините и технологиите а сега запада на чело с Америка правят точно обратното разграбват всичко и унищожиха заводи ,предприятия,земеделие,селско стопанство и всичко и то само и само за да не сме конкуренция на запада а и да могат западните фирми да вземат нашите пазари в СССР а Българските стоки в СССР се ценяха много и се ценят и до ден днешен.Но нали ни управляват американски проститутки който са готови на всичко за да угодят на американските си господари и разрушиха и унищожиха всичко и сега милиони едвам свързват двата края.ЗА МЕН БЪЛГАРИЯ Е ОКУПИРАНА ДЪРЖАВА ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ И САМИТЕ АМЕРИКАНЦИ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТЯТ И ТО ДА СИ ПЛАТЯТ ЗАЕДНО С ЛИХВИТЕ.

 3. ОТНОШЕНИЕТО НА БСП КЪМ ВОЕННИГЕ БАЗИ НА САЩ В БЪЛГАРИЯ КЪМ 27.03.2015г ???

 4. ЕЙ УЙО, Я СИ ЗАВРИ ПИЯНИТЕ ДРУСАНИ АМЕРИКАНЦИ В ЗАДНИКА МЪРЛЯВ !!!!!

 5. НАТО вън от България!

 6. „А ЗАЩО САЩ ИЗРИЧНО ДОГОВАРЯТ С НАС, ЧЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛНО ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ ТЕХЕН ВОЕНЕН У НАС НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ? МОЖЕ БИ ЗАЩОТО СИ ПОЗНАВАТ СТОКАТА?“
  A ето и моето предположение. Защото ако има някакви протестни действия заради политиката им ще могат преспокойно да приложат сила. Ще скалъпят някоя провокация и после ще подадат на медиите нещо от сорта, че са се защитавали или са помислили, че е терористична атака. Знаем че са добри в това. Всъщност не са, но като подадат пред света някоя глупост, няма значение какво е станало в действителност. Ще бъде удавено от потоп от лъжи или откланяне на вниманието. И всяко чудо за три дни. Иначе като нищо биха взривили протестираща тълпа и да кажат, че е самоубийствен атентат. Ама пишейки сега ми хрумна как да се отървем. Както пише в статията, базите са рискови откъм атентати. Ами да скалъпим и ние един. Или както се самозапалваха хора на протестите. Ами пич, поне им иди на такива на гости опасан с експлозиви! Или някой безнадеждно болен. Вместо да се мъчи, да направи едно полезно и геройско дело!

 7. Анонимен
  август 12, 2013 в 21:01
  Е, ПОНЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ДЪРЖАТ ЩО ГОДЕ ПРИЛИЧНО И НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ПОГОЛОВНИ ИЗНАСИЛВАНИЯ, УБИЙСТВА И МАРОДЕРСТВА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВЕЧНО ПИЯНИТЕ РУСКИ СВИНЕ ОТ „БРАТСКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ“ ПО ВРЕМЕ НА ТРИГОДИШНАТА ОКУПАЦИЯ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ СЛЕД ВОЙНАТА 1944-1947, НАЛИ АВТОРЧЕ-КОМУНИСТЧЕ? Откъде имаш подобна информация? Кога си роден? И с какво фенерче си им светил, че си толкова осведомен? А може би си бил сутеньор? А що се касае до „вечно пияните руски свине… А американците пият изключително кока-кола и прясно мляко и мразят жени)))), а че и ти както усещам не си любител само на лимонадка, е за моми не мога със сигурност да кажа дали си любител на женските прелести или на мъжките ласки…)))

  • Лесна топка си.
   Очевидно колегата е светил със същото фенерче с което ти си светил на руснаците през 44г и върви да питаш японките колко изперкват каубоите от кола, мляко и без жени + други интересни субстанции.

 8. Аз съм работил три пъти на полигона в Ново Село. От всички войски, които дойдоха за учения – само Азърбайджан бяха отвратителни. Гледат като някакви изруди, шушукат си някакви неща на техния измислен език и се смеят ехидно. Нула процента уважение, дисциплина и маниери. Либийците, които очакваме ще са не само такива гадове, а и по-лоши. Ислямистите никога не са имали уважение към християнин и никога няма да имат. Не си ли от тяхните – всичко е лъжа измама.

  Без никакво съмнение – само ислямистките армии трябва да се забранят в България. Тези хора ни мразят, без да имат даже причина за това. Всичко, което чета за тях в медии или гледам по новините е лъжа. Видял съм го с очите си. Не си ли от тях те имат за враг. Въпроса е сериозен. Трябва да се вземе отношение на време. Никакви компромиси. Тотална забрана за такъв вид армии в България. Имаме си достатъчно проблеми и без тези извратени хора.

 9. а ма сви простички хора.Русия иска да объедени славянските народи за да имат защита и помошт от нея,апк вие искати дружба с чихутити…ваша воля.

 10. Това нещо Волен Сидеров се умори да го приказва, но еврейската гад Паси ми ревеше от гордост, че сме в НАТО.

 11. При тия еврейски правителства след преврата 89та година това е само началото.Когато наложат еднополовите бракове и защитата на извратените,когато станем мюсулманска държава,когато евреите тотално изкупят земята ни,когато……….. тогава либерастите ще осъзнаят че само в Евразийския съюз може да бъде защитена държавата и религията ни.

 12. Само да не тренират и да не слагат бази около Коиловци, за да не отнесат някой кютек от местните „командоси“ 🙂 🙂 :)…
  п.п. Към администратора на сайта: оправи си правописа, младежо. Между думи, отделени със запетая, се слага интервал; пише се „затова“, а не „за това“; след края на изречението се слага точка. Не е достатъчно само да пишем на кирилица – трябва и да е правилно…

 13. „..който не храни собствена армия, ще храни чужда!“

 14. Е, ПОНЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ДЪРЖАТ ЩО ГОДЕ ПРИЛИЧНО И НЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ПОГОЛОВНИ ИЗНАСИЛВАНИЯ, УБИЙСТВА И МАРОДЕРСТВА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВЕЧНО ПИЯНИТЕ РУСКИ СВИНЕ ОТ „БРАТСКИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ“ ПО ВРЕМЕ НА ТРИГОДИШНАТА ОКУПАЦИЯ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ СЛЕД ВОЙНАТА 1944-1947, НАЛИ АВТОРЧЕ-КОМУНИСТЧЕ?

 15. Говори се от сериозни източници,че сестри Белнейски са убити от американски войници,които били тук във връзка с базите 2006г.,но естествено престоя го обръщат на разгул.След убийствата са мигновено изведени от България…….!!!!!

 16. Нито Сащ нито Русия искаме на наша земя. Те не идват с добро, а да убият, завземат и присвоят, но обикновенния човек е безсилен както винаги. Но силен е Бог и ще възстанови справедливост в целия свят като унищожи всички и всичко, което е против Божието царство.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s