Турция готви нова „нежна версия“ на Османската империя на Балканите?

Washington Post коментира новата стратегия на Турция за увеличение на влиянието й в балканския регион

turskakarta_1-300x225„Турция завладя Балканите със сила преди 5в., сега обаче се готви да влезе през парадния вход“

„Турските инвестиции се разшириха на Балканите, даже и до Хърватия и Сърбия, където по-голямата част от населението са християни и на султаните от Истанбул гледат като на окупатори, а не като освободители. Турция също така помогна в разговорите между големите врагове на Балканите. Това увеличаващо присъствие в региона откри на Турция широко поле за влияние в Европа, във време когато са намалени възгледите страната да стане член на ЕС”, коментира вестникът.

„Турските лидери в момента работят за „Нова османска империя, по-нежна”, заявил Амир Зукич, кореспондент на Анадолската агенция в Сараево. По думите му, Турция в момента се опитва да се върне на Балканите през парадния вход.

„Турците смятат, че Босна ще влезе преди тях в ЕС и там виждат моста между двете страни”, заявил Зукич. Вестникът изтъква, че Западните сили особено Германия са за загрижени, че 74 милиона турци ще търсят работа в Европа. Много от европейските представители се питали дали тази мюсюлманска страна принадлежи на Европа, но Босна със сигурност е в Европа.

„За ислямистите връщането на Турция на Балканите е изпълняване на амбициите, но така не мислят сърбите и хърватите, които все още не са забравили 19 век”, заявил журналистът Есад Хечимович от телевизия ОМТ.

3 коментара to “Турция готви нова „нежна версия“ на Османската империя на Балканите?”

  1. 75млн били,ами те 40млн са само кюрдите,така че скоро и Кюрдистан ще съществува

  2. да се пробват този път май тази дума турция няма да съществува,тези фалшиви натрапници от всякъде са заобиколени от врагове,едно време шибаните англичани са ги спасили до сега щяхме да сме го забравили това зло така че тея ПОМИЯРИ да не се правят на това което не са защото ще изчезнат от картата на света завинаги

  3. с тази бленувана карта могат да си избършат кирливия турски гъз, нека да се пробват да влезнат в България или в Гърция няма да могат да си намерят гробовете.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s