С лице към прокуратурата, но с безочлив стремеж за втори мандат

Цветанов е използвал властта си, за да скрие документи със сигнал срещу Фидосова

b bВъпреки наглостта на управляващите в последните две десетилетия досега, дори след оставката на Виденов, никое правителство не е излизало от властта с лице към прокуратурата. ГЕРБ заприлича на престъпна организация – ЦРУ се цитира като източник за криминалното минало на Бойко Борисов – „мащабен трафик на метаамфетамини и сделки за източване на гориво в комбинация с Лукойл“, пише в дипломатическия доклад на посланик Байърли. 

С идването си на власт Симеон Дянков тотално отряза всякакъв бюджет за най-нуждаещите се, за пенсионерите, майките и социално слабите и на фона на тежката финансова криза бяха похарчени общо 400млн. лв. само за подслушвания. 

Днес стана ясно, че Искра Фидосова е поредния човек от ГЕРБ, който официално ще бъде разследван от прокуратурата. Ако правилно съм съумял да ги преброя – тя е клиент номер пет от ГЕРБ на прокуратурата. Първия здравен министър от кабинета на ГЕРБ беше оправдан, въпреки че дори самия Борисов призна, че е ощетил държавата с 2млн.лв. Срещу много депутати от ГЕРБ има данни за престъпна дейност като почнеш от онзи човек, който по декларация е пълен сиромах, а майка му се занимавала с цигари и хотелиерство, откъдето идват добрите му финансии и стигнеш до „онази дето я намерих на един завой“ (Борисов), която продавала незаконно цигари в интернет. 

Притеснителни са познанствата на Борисов, връзките му със СИК и зависимостта му от олигарха Валентин Златев. 

Божидар Нанев беше обвинен, че е ощетил държавата с 2,4млн. лв. през 2009г., сключвайки неизгодни сделки с фирмата „РОШ-България“ за доставяне на ваксини против грип

в последствие беше оправдан, не е изключено Европейския съюз и в частност докладите за напредъка на България, в които Цветанов беше обвинен, че се бърка в работата на съдебната власт, а тя  е в силна зависимост от управляващите да са верни. Никак добре нямаше да звучи още в началото на мандата на ГЕРБ техен министър да беше осъден, а и в България хората с бели якички по традиция са недосегаеми.

Мирослав Найденов е разследван от ОЛАФ и прокуратурата за източване на пари от евро-програма „Храна за бедните“. 

Схемата е като обръча от фирми, регистрирани на името на възрастни, с дейност “производство на прибори за хранене” и подобни, които източваха парите за наука. Освен липсата на социална политика се оказва, че фирми близки до властта или дори директно обвързани с нея са продавали храните предназначени за най-бедните на цени по-високи от пазарните.

Цветан Цветанов – незаконните подслушвания

Първо бяха привлечени като обвиняеми трима подчинени на Цветанов, но след техните показания прокуратурата спря делото срещу тях и привика и Цветан Цветанов на разпит. В сигнала, който лидера на БСП Сергей Станишев внесе в прокуратурата става ясно, че са били подслушвани опозицията, журналисти, бизнесмени, политици вкл. и от ГЕРБ. Мирослав Найденов дори сам потвърди, че е знаел за подслушванията „Подслушваше ни всички“. В сигнала се твърди, че и президента Росен Плевнелиев също е бил подслушван. Сега скандала, наречен от медиите „БГ-Уотъргейт“ влиза в европейския парламент. 

Борисов – Кокинов му носи документи от прокуратурата на гости в Банкя

От изтеклите разговори в Банкя става ясно, че в Николай Кокинов в присъствието на обвиняемия Найденов и Борисов кроят план как да възпрепядстват правосъдието. Кокинов дори носи документи с резултати от течащи разследвания. Думата „гей“, „манаф“ и „педерас“ присъства във всяко второ изречение, но най-шокиращото е, че от разговорите става ясно, че лично Борисов е кадрувал главния прокурор Сотир Цацаров, което е пълно потвърждение на европейските доклади, че съдебната ни система в последните 3,5г. е била пряко подчинена на управляващите.

Искра Фидосова – пране на пари

Прокуратурата разследва съпредседателя на парламентарната група на ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Искра Фидосова за пране на пари и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за осуетяване на наказателно преследване срещу нея.

Сигналът на легия “Антимафия” е за престъпления срещу данъчната и финансовата система в страната. Твърдението е, че Фидосова е участвала в пране на пари, а Цветанов е прикривал престъпленията, скривайки докумените, които легията е изпратила първо на него.

Към сигнала е прикрепено  банковото бордеро от Юробанк И Еф Джи България АД, от което личи, че съпредседателката на Парламентарната група на ГЕРБ има договор за заем в размер на 150 000 лева със сметосъбиращата фирма “Титан”.

ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА ГЕРБ ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И МАНИПУЛАЦИИ НА ИЗБОРИ 2013

944401_569816616382865_1169738843_n

„Началника“ раздаваше пари на ръка на тези мургави събратя на мероприятие на ГЕРБ

 

Въпреки срамежливото признание на Борисов за икономическия геноцид, замразените доходи и липсата на абсолютна никаква социална политика с думите „улисах се с асфалта“ и прокуждането на Дянков, така сякаш той еднолично е взимал решения без последната дума на министър-председателя и въпреки всички сигнали, въпреки че ГЕРБ са единствените които излизат от властта и влизат в прокуратурата няколко месеца по-късно те са изключително жадни за властта отново. В хотел на гербер изтекоха кадри със скрита камера от среща, на която става ясно, че ГЕРБ готвят манипулации на изборите, а самата среща е „инструктаж“ как се купуват гласове. Многобройни са и сигналите за купуване на гласове из цялата държава, хора твърдят, че ГЕРБ са „най-щедри“. И ако няма нищо незаконно, въпреки че е неморално, в това да докараш рейсове с цигани, за да имитираш голяма посещаемост и да им раздадеш торби с кебапчета, то да пазаруваш гласове е незаконно, макар и да е практика на всички партии в последните 20г.

Всичко това описано в статията, всички сигнали и скандали са достатъчни за пълното изолиране на ГЕРБ от политическия живот, но в България нищо не е прекалено и „всяко чудо е за три дни“. В скандала Уотъргейт в Америка дори не се доказва дали е имало или е нямало конкретно подслушване на политици, но той довежда до подаването на оставка на тогавашния президент. В България няма оставки, няма поета отговорност – тези хора направо се канят да управляват втори път. Не ми се иска да си представя България след почти цяло десетилетие управление на същите тези хора. И въпреки всичко – западната преса открито говори за цинизма и наглостта на тези хора и прощавайте, тези авторитетни издания нито са „лица обвързани с престъпна дейност“, нито са „комунистите“. Ясни са и сигналите, които ГЕРБ получиха отвън. Освен турския министър, който пожела успех на ГЕРБ дори САЩ оттеглиха подкрепата си за ГЕРБ. В Европа единствената подкрепа е от ЕНП, която сячески се опита да саботира разглеждането на незаконните подслушвания у нас в европейския парламент.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s