Масово се строят сектантски селища на ислямски военен ислям у нас

В селищата малки деца изучават военен ислям, сектантите бият децата които не се справят с ученето на корана

wld_babybomberРадикални ислямски секти, които проповядват военизиран ислям, усилено строят пансиони за ученици в България в Североизточна България. Успоредно с мащабния градеж в държавни институции, както и във Висшия мюсюлмански духовен съвет (ВМДС) непрекъснато пристигат сигнали за пребити деца, които се затрудняват в изучаването на Коран. За биячи са нарочени т.нар. шейхове, както наричат ръководителите на пансионите.

Получихме сигнали за поне трима пребити ученици, постъпили в болницата почти в безсъзнание. Имало е полицейско разследване, възложено от прокуратурата”, потвърждава за “168 часа” Николай Панков, експерт по етнически и религиозни въпроси.

За насилие в домовете съобщава и главният директор в Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) Теодора Иванова: “Проверихме случая.  Действително има пострадало дете. Наша проверка установи насилие над детето.” “Изпратихме множество сигнали за малтретирането над малките до институциите за проверка.

Момчетата живеят при казармени условия и се учат на религиозни порядки. Това става под давлението на учителите, които се наричат шейхове. Атмосферата в пансионатите е потискаща. Вече съм разговарял с момчета по този въпрос. Те ми се оплакаха. Търсеха помощ”, обясни Панков. В Турция, Татаристан и Башкирия сектите, стопани на българските пансиони, са забранени. Там са затворени над 120 медресета, както наричат училищата, защото дейността им е определена като “екстремистка и подстрекателска”.

“Тези секти са тип “Мюсюлмански братя” в радикалния им вариант. Имат близост и с тази партия, която е на власт в Египет, Либия, Кувейт. У нас действат чрез сдружения, а на Балканския полуостров чрез търговски дружества”, коментира пред “168 часа” арабистът Владимир Чуков. Целта им е да организират и поддържат огромна армия от младежи, надъхани в идеите на радикалния ислям, които са готови да извършват метежи в името на идеологията си, твърдят пред “168 часа” експерти по религиозните въпроси.

 

Източник:

24chasa.bg

Виж също

8 коментара to “Масово се строят сектантски селища на ислямски военен ислям у нас”

 1. ВСЕКИ ПЕТЪК МЕСДЖИДА В ЛЮЛИН СЕ ПЪЛНИ С ПОДОЗРИТЕЛНИ БРАДАТИ ХОРА!!!ТАМ СПЯТ НЕЛЕГАЛНИ ПОЧТИ СИГУРНО,ИМА ПАНСИОН!
  ИДВАТ КОЛИ С ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ТАБЕЛИ!!
  НЕЗАБАВНО ДА ЗАПОЧНЕ ПРОВЕРКА И ЕКСТРАДИЦИЯ!

 2. Тарамбуки вън!

 3. Тази новина за мен е изключително притеснителна.В последните дни чувам по новините и медиите навсякъде, че и българи участват в тези терористични актове по света, само и само , заради доброто заплащане, което е тъжно.Тъжно е че страната гони по този начин хората и ги тласва да действат такива неща.Радвам, се че ни пишете и се надявам да следите темата и да ни информирате.

 4. до номер 3. А, в един дюнер ни зарибяват с талъсъми.

 5. ха дее то дано са сети някой да са дигне …та да е и араби…

 6. А добро утро във Люлин до Кауфланд има охраняем паркинг на араби а вътре и сграда където се преподава радикален ислям това е новата световна религия която господарите ще ни натрапят

  • Аз съм посещавал месджида в Люлин много пъти и мога да те уверя, че няма такова нещо! Следващия път преди да разпространяваш невярна информация – увери се дали е така и то ЛИЧНО!
   А Исляма с или без тези „крайни ислямисти“ ще го има и ще просперира иншаАллах!

 7. Kade go vidqhte p1k tva be carvuli!!! Bahti manipuliraneto !!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s