Втора република в Русия поиска преименуването си на България

Чувашите” поискаха републиката им да се преименува на Волжка България и чувашите официално да бъдат преименувани на Българи

03aaacb9Това е третата република в пределите на Руската федерация, която иска подобно нещо.

Чувашите определят себе си като потомци на древните Българи и като част от една от Българските държави, имала статут на империя.

Република Чувашия е част Руската федерация и граничи с друга държава, в която също жителите искат да бъдат официално признати за Българи.

Чувашия е част от древната империя, съществувала под иметоВелика България, която днес познаваме като Волжко-Камска България или Волжка България.

Република Татарстан също е част от тази бивша империя. Тамошните Българи, които са били подложени на изтребление и разселване са били насилствено преименувани на “татари”.

През XX век републиката е просъществувала за две години под името Булгарлък.

Подобна съдба има и друга руска република – Кабардино-Балкария (Стара Велика България), къдетоБалкарците се водят отделно от Българите и нямат право да се самоопределят като такива.

Въпреки, че Кабардино-Балкария е наследница на Българо-Онгурската империя (Онгурия), откъдето идва и името на Унгария, както се твърди в официалната унгарска история и както е написано в официалнитеунгарски учебници, в медиите рядко се говори за нея.

Дори без да се броят татари, чуваши и кабардинци, при последното преброяване на гражданите в Руската федерация, се оказва, че Българите там са повече отколкото в днешната Република България.

Тези факти, които бяха потъпквани по времето на руското влияние след 44-та година и на други такива влияния след 90-те години на “прехода”, тепърва излизат на яве.

Вече никой не може да скрие или изопачи историческата истина, запазена през поколенията.

По въпросите за Българските републики в Русия излязоха много книги, а интернет позволи на много Българи да направят връзка с организации и хора от тези републики, които се борят за Българската сиидентичност и съхранение, въпреки негативното отношение на руските власти.

В недоумения, обаче, остават Българите в Русия, които не виждат от никое правителство на Българиясъдействие. Не само това, но често важни събития, които се случват в тези републики, биват “случайно” пропуснати от не само от външното ни министерство, но и от редица медии.

Източник:

Гласувам за България

92 коментара to “Втора република в Русия поиска преименуването си на България”

 1. Няма по-голямо щастие от това да НЕ СИ българин!

 2. Те може да са българи, но ние не сме българи. Езикът ни е славянски. Българския елемент на Аспарух се е претопил в славянското море на Балканите, както ни учи историята. Поне официалната. Доказателство е че говорим на съвсем различен език от чувашите, а се разбираме без преводач със славяните руснаци. Тоест много по-близо сме до русите, отколокот до чувашите.

  • Славяните е понятие въведено през късното средновековие. Обобщава много на брой племена, повечето от които са част от състава на така наречените пра българи. С други думи ходи се снимай някъде.

 3. Чувашите действително са народ , който е бил в пределите на Волжка България. Те са присъединен народ към държавата Волжка България на Котраг – втория по големина син на Кубрат . има и други присъединени народи към това царство и имат право да се наричат българи . Друг е въпросът ,че до войната, а и след това, Сталин е населил там над 500000 хиляди кримски татари и е нарекъл областта Татарстан . Истинските волгжки българи са покръстени от Иван Грозни, след като ги освобождава от монголско робство . Те се вливат в Русия, самите руснаци пък са някогашния народ на Бат Боян най големия син на Кубрат .Те са говорили един език . След паданета на Бат Бояновата България под хазарско робство , се освобождава на седмото му поколение Лачин преименувал се като Рюрих и с него започват руските царе. Ние тук сме България на Аспарух. Има на Кубер.Има и Българи на Алцек ,

 4. А наскоро по една телевизия един учен историк изнесе една за секретена през годините теза че Българите сме над 300 милиона ,като се има пред вид че нашите прадеди като са тръгнали от средна Азия за към европа една част от тях са се отправили и към Индия и там също са създали една огромна държава .Ако се вярва на тази теза то тогава представите ни за нашият етнос трябва да се променят тотално.

 5. Значи това е скритият коз,всека всеки ще се определя в Русия като етнос,несъмнено е вярно че в Русия има много етноси,въпроса е в кой е интереса да се раздухват конфликти между самите тях,май САЩ са решели да отвърнат на руският удар с Крим с подобен.а защо Пут,тааа български не обръщаха внимание на тези хора досега е един въпрос и защо сега решиха да ни вдигат ,,рейтинга ,,е съвсем друг.във всеки случай съмнявам се и България да спечели нито и българите които живеят в Русия .пак ни местят като пешки на световният ред

 6. Четейки тази статия много от младите хора ще разберат, защо Българите смятат Руснаците за близки (за братя) и до днес. Е как да мразиш народ който е толкова преплетен с твоя, че когато погледнеш към някой от тях, винаги си казваш „Колко си приличаме“. Всички сме чували за „Майка Русия“, но питали ли сте се, кой е Бащата ? Познавам и русофили и русофоби, но също така знам и че истината е по силна от всичко и някой ден между нас ще цари разбирателство и уважение.

 7. @“..нашата история … е изпълнена с достойни хора и дела.“
  Важно е също каква история СЕГА пишем!!! Да не се срамуваме някой ден!!!

 8. Авторче, преди да пишеш каквото и да било се ограмоти поне малко. Велика България и Волжка България не са едно и също нещо. Разбери какво се е случило 852 г. и ще ти стане ясно за какво говоря

 9. Вярата е едно,а религията друго!Явно този татарин който пише’Ние сме мюсолмани и мразим…“ какво си се размразил толкова де!Емигрирате ви само в Европа и Америка!Никой не бяга в Джибути или Судан !Защо така бе велик татарино или какъв да си мюсолманин за добро е да почете книжки!Има и една приказка прост, много прост, тъп, супер тъп ..безумно религиозен! Иначе как се въртят на пръст толкова прости хора?!Помисли ако не ти е трудно!

 10. Анонимен
  октомври 16, 2013 в 13:10
  Здравейте! Аз съм татарин. Чета тази статия и се чудя кви глупости в нея са написани. Ние сме мюсюлмани и мразим християни. Татари с българите имат само обща праистория, но нищо повече. Ние не считаме вас за братя, запомнете го!!!
  ДО Анонимен :-ВЯРЯТА ,НЕОПРЕДЕЛЯ -НАЦИОНАЛНОСТА. МОЖЕ ДА ИЗПОВЯДВАШ И БУДА -И ПАК ДА СИ БЪЛГАРИН !!! ВМЕСТО ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ И САМ ДА СИ ПРОТИВОРЕЧИШ-ВЗЕМИ МАЛКО ПОЧЕТИ КНИГИ,ЧЕ СЕ ПРОСВЕТИ !!! АКО НЕ СИ БЪЛГАРИН, ЗНАЧИ НЕ СИ И “ТАТАРИН“,А ИЗВЪНЗЕМЕН,МОЖЕ БИ ?!

  • Горкият татарин,ти си поценен и от жив мамут.Жив татарин на повече от 600 години последният оцелял от племето изтребено първо от Чингиз хан.Ако и той беше жив щяха да го съдят за геноцид точно за избиването на един цял народ

  • Здравей, ти не си татарин а си глупак с промит мозък. Няма такава праистория и прочети малко от кога съществуват татари и кой започва така да нарича един народ. Това,че си мюсюлманин не те прави враг на никого, но това,че мразиш христяните е защото си нечовешки ПРОСТ.

 11. Всъщност нищо от това не е вярно и тези племена нямат нищо общо с България, защото исторически са били асимилирани не един, а точно три пъти. Това е все едно да искаме ние тук да се наричаме римляни, защото някога по тези земи са живели римляни. Още след унищожението на Волжска България, огромна част от населението и е разселено на изток, а останалото бързо е претопено от другите монголски племена, сред които и казанските татари. Тези „българи“ още края на 9-ти век приемат исляма и да кажеш, че са „българи“ е наистина голяма глупост.

  • ГОЛЯМА ГЛУПОСТ Е ТОВА ,КОЕТО ТИ ПИШЕШ ! ПРОЧЕТИ КНИГИТЕ С ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ- НА ХРИСТО МАДЖАРОВ,ГАЛЯ КОЛЕВА И АКАДЕМИК МИХАИЛ ЮХМА.ЩЕ ТИ ПАДНАТ ТЕЖКИТЕ ЗАВЕСИ ОТ ОЧИТЕ !!!

  • ДОо потребител-ГРОБ

  • Такъв етнос Татари не същуствува, това е измислица на болшевиките.

 12. През Октомври 2004 в България дойде делегация на Българи живеещи в бившия съветски съюз. Имаше от авказ, Башкирия и Казахстан. Тогава ддейсктващия президент Георги Първанов боящ се да нне си увреди отношенията с Москва, ги отпрати като им каза че Българи има само в България. От тогава се обърнах срещу социалистите.

 13. Приятели прочетете малко историята,БЪЛГАРИ СА ВЯРНО Е но от други родове това не означава,че трябва да си затваряме очите и да не ги подкрепяме. Давам прост пример с Македония с годините езика и историята им претърпяват промени,няма да се спирам на причините това означава ли,че не са българи????

  • Българи са ,но различни от нас. Имали са различно историческо развитие ,език, религия, култура имена предполагам и манталитет. Хубаво е да им помагаме ако наистина твърдят,че са българи ако потърсят помощ.

 14. В Монголия пишат на кирилица, някои нашенци забравят че тук още е БЪЛГАРИЯ!

 15. Това, че волжските българи са мюсюлмани не трябва да ни отблъсква от тях и да ни кара да си нахлупваме калимявките! Не трябва и да се основаваме на някакви стъкмисани и платени генетични изследвания направени от враговете ни. Днес будните човешки духове се стремят към Любовта, Мъдростта и Истината. А това Божествено учение се дава на човечеството чрез Беседите на Петър Дънов Учителя на един ясен и разбираем език. То е предназначено за всички хора, защото всички хора са братя.

 16. Така. А ето го авторът на идеята – чувашкият писател Юхма Миши: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/cv/f/f5/%D0%AE%D1%85%D0%BC%D0%B0_%D0%9C%D0%B8%D1%88%D1%88%D0%B8.jpg

 17. Хей, бай Ганьо,а сами чуваши, татари и кабардинцы-балкарцы знаят ли че са българи? Може би сте забравили да им го кажете? Ще ги учите сланина да едът?Имаме и много цыгане,може и те искат да бъдат българи.Питайте ги и взимайте при себе си,място им при братя им.Още повече че вече няма България ,има Цыгания и сте станали тор за Европа.Това са думите от днешните български песни. А може би сте забравили турско-османско иго,сега желаете татарско-чувашско?Винаги търсете беля за гъза си.Българи,които отвоюваха земя за своя Държава канули в лета,останали слабосилни лиси опашки. ужким ЕВРОПЕЙЦИ.Искахте да направите турци и цыгане да станат българи,а получили сте точно обратното.

  • aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa daragoi mal4ik:))az sum bai ganio,mojta prabab e bulgarka ot besarabijta ,4iito ba6ta bil kazak vsi4ki sme svetli i edri i mno0go divi:))ta milinkii ,sama va6ata putka putin prizna ,4e sled rusnacite vuv rusklata federacij sa bulgarite ,po4ti vsi4kiye vi familii sa ili tatarski ili bulgarski:)) kakoi ugas,imal sum njkolko gadgeta ruskini ot samaj maskva:)) 4ort vazmi mijnj ,hubavui rusi s edni drupnati o4i4ki ne moge6 da gi vidi6:)ei pijn mugik ne se podigravai sus sebe si ,za6toto vie sme smes megdu bulgari slavjkni i tatari,nie vi davame pismenostta i kulturata nie vi davame i religijta ,tova ,4e sme narod ,koito ostavj gradove ot kudeto mine ,tova go ima po cjlata vi ruska zemj ,govori dostatu4no za nas,mugik derevjnii,edna koliba njmate do 15 vek vsi4ko vi e ot nas bai ganiovci takiva tikvi pijni nedorasli 🙂 bagatir balgarskki

 18. …и във“Facebook“ да пишем само на български…

 19. Към говедото, което не знае и какъв е, ние поне имаме азбука и история за разлика от вас, от нашата история всички гледате да крадете, защото е изпълнена с достойни хора и дела. Даже и филма Гладиатор е направен по историята за Спартак, съхранявана във Ватикана. Който се е интересувал знае. Така че, може и да лъжем пред света но имаме ИСТОРИЯ и МИНАЛО. Ако не знаеш да го прочетеш извикай преводач.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s