Властите в Турция обвиниха евреите

Вице-президентът на Турция обвини евреите и „еврейската диаспора“ за безредиците в държавата

130604075731-450x325Макар и режима на Ердоган да дава солидна основа, която да разпали протестите, които вече продължават от доста време, е наивно да считаме, че това е една красива гражданска революция, зад която потривайки ръце, заинтерсовани държави като Израел не действат в сянка.

Да, Ердоган е авторитарен, нарушава светските устои на Турция и прокарва тиха ислямизация с политиката си. Но нима заканата за отсичането на дръвчетата в парка Гези беше най-голямата му грешка и неправда срещу турците? Едва ли. Може би беше капката, която преля чашата, но…

Винаги има едно „но“. Случващото се в Египет и Сирия трябва да бъде като обица на ухото ни, ние не трябва да се правим на слепи, защото за никой не е тайна кой организира „нежните революции“ и безредиците в тези две държави.

САЩ и Израел смениха тактиката. Техните съюзници от Европа вече нямат сили и желание да бъдат съучастници в безкрайните им инвазии и империалистическа агресия. Русия и Китай дишат във врата на американците и израелците и това ги принуди да „пипат“ по-леко. А и излиза по-евтино и откъм финасии и откъм военни загуби – „нежната революция“ е новия окупационен подход на САЩ и Израел.

Имайки това предвид вице-президента на Турция открито заяви, че Израел и други държави от тяхната диаспора дерижират и разпалват голяма част от безредиците в Турция. А те имат интерес от тях. Не просто голям, а огромен.

В изказването си Бешир Аталай засяга и темата за едностранноста и услужливостта на западните медии.

atalai

Бешир Аталай
вице-президент на Турция

”Има хора, които завиждат на ръста на Турция. Всички те са свързани с еврейската диаспора. Вие видяхте отношението на чуждестранните медии по време на безредиците заради парка Гези – те (еврейската диаспора) купили тези медии и започнаха да отразяват събитията, без да направят оценка на ставащото”.

При всяко положение обаче властите в Турция могат да обвиняват предимно себе си за състоянието на хаос, в което се намира Турция сега.

Реджеп Ердоган е самозабравил се и нагъл политик, чието време в политиката трябва да приключи. Циничния отговор на всенародния бунт срещу него и прекомерната сила, с която се опитва да сломи турците говори категорично за неговия характер на безпардонен човек, чиято единствена цел е властта, независимо дали това е против волята на народът му.

3 коментара to “Властите в Турция обвиниха евреите”

  1. „чиято единствена цел е властта, независимо дали това е против волята на народа му“. Колко познато изглежда това, каква пряка асоциация с нашата управляваща коалиция!

  2. Така предполагах и аз. Евреите по един или друг начин винаги са манипулирали Турция. Кемалисткият преврат и арменският геноцид са само най пресните примери.Не че сега няма поводи за вълнения, но те ги използват, за да тласнат събитията в своя полза.

  3. Само Ердоган ще оправи Турция!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s