(18+)Разказа на един българин взел участие в Сръбско-Хърватската война

Във войната избухнала, когато Хърватия обявява независимост от Югославия се сражаваха и много българи

RH021279Един българин посреща 22-я си рожден ден на бойното поле във войната между Сърбия и Хърватия, която продължи в периода 1990-1995г.

Тогавашното момче вече е мъж, но спомените от войната, известна като Война за Крайна са може би на силните от младостта му. Поради събитията, които той описва като свидетел и пряк участник Alter Information ще запази самоличността му анонимна по негово изрично настояване.

Alter Information: Koга отиде в Хърватска и как стигна до това решение?

– Отидох през 1994г., година преди края на войната, там станах на 22г. Имах възможност да избирам между затвора и Хърватска и избрах второто.

Alter Information: Дори за военните остава травма след участието им в подобни конфликти. Ти имаше ли такива моменти след това и ако не е проблем да споделиш уби ли човек по време на участието ти в този конфликт?

– Да, но не съжалявам, за това и не съм имал угризения. Защото видях какви неща извършиха сърбите със собствените си очи. А и това е война – или те, или аз. По-добре те. Убих и прострелях общо 7 души. 

serboyugoorgy

Alter Information: Какви неща са извършвали сърбите, можеш ли да разкажеш някои?

– Нещата, за които сега много от генералите отговарят пред Хага…

общо взето геноцид. Яд ме беше, защото те не просто убиваха хората, а правеха и кланета, убиваха ги мъчително. Така например караха цели рейсове с босненци до една река и ги убиваха с месарски чукове, те са масивни. Редиха ги един до друг до брега и с по един удар в главата ги убиваха. Но така убиваха по 2-3ма човека и другите от уплах инстинктивно скачаха в бурната река, тогава сърбите ги разстрелваха във водите, стана като кървава река…и така после разтоварваха хората от другия рейс. Кланетата също бяха доста, пред очите ми е как дигнаха главата нагоре на едно момче и от раз му срязаха гърлото, хвърлиха го, а той още хъркаше, а вече бяха хванали следващия.

Alter Information: Описваш доста грозни неща, но все пак за тази 1 година в Хърватска успя ли да си създадеш приятели сред момчетата, с които си се бил заедно и имаш ли въобще добри спомени?

– Сприятелих се с доста хубави момчета, единия от тях го раниха, но не ми се говори за това. Иначе няма много хубави моменти…войната е кръв, кал и ла**а. Единствените удоволствия бяха цигарите и алкохола, когато можеше. Иначе имаше случай, в който стояхме на позиция 2 денонощия, което значи, че не спиш. Тогава един началник, абе имаше много началници но както и да е, ни донесе една топка с амфетамини, за да издържиме. Колкото и да я мъчихме след 2рия ден имаше още много. 

 

 

Alter Information препечатва този разказ единствено с някои пунктоационни корекции. Ние не носим отговорност за съдържанието му и ни се иска това да не се е случвало наистина…

8 коментара to “(18+)Разказа на един българин взел участие в Сръбско-Хърватската война”

 1. много ми е чудно как това момче е отишло на война там навършва 22 години стана мъж и участва във войната,някой е гледал много военни филми*

 2. Имам,свой-доводи.За,1%не-подрязани.Във,Беше ви те указ ар ми.А-този,ми-прйлича,на, мъжете-свенливо,ходили,до Камбоджа, и, Сомалия.Да-не-говорйм, за-сйни-каски, . И, заклели-се, повече Ф от- един- път.Срам-ме-е,че-поисках, да-съм,елита, на Горна Баня 1993г.Прй, С.Зар. и, И.Ст..

 3. Това го имаше в един филм с чуковете но с обраната страна, малко е поизмислена статията ми се струва :), ама карай.

 4. Сърбите са гадове, винаги са били такива, такива са били и в Македония по времето на Караджорджичите и Тито. Добре че и бил на страната на хърватите, а не на нашите кръвни врагове – сърбите!

 5. Сърбите си го получиха,гърците си го получиха,удариха ги в сърцевината на държавността им откъм етнически и културно естество.И двете страни не са били присъединени в СССР умишлено,защото е щяло да се обезмисли антибългарската политика и отнетите територии с българи в тях ако след нас са били присъединени и те,нямало е да има как да ни мачкат хората,да им взимат имоти,да ги убиват,изпращат в лагери и насилствено променят като население.
  Просто Западняците са си пуснали хората от Изтока колко и кои страни да контролират като са включени всички православни страни,но без люлката на „Православието“ Гърция,защото са евреи по произход като са пощадени и турците,които също генетично са близки до част от израелското лоби и са поддържани през години на Османската империя,младотурците,дьонметата са си живеели добре през Средновековието на Балканите,тихо толерирани от османската власт,защото все пак не са били християни и са били хората с мангизите и връзките.
  Та Червената Армия влиза в България със стотици хиляди хора,стотици танкове и други оръжия,кораби акостират,прави се праврат и какво спира тази Червена Армия,похабила десетки милиони и не щадяща човешките жертви в завоевателни воини ДА НЕ ВЛЯЗАТ В ЮГОСЛАВИЯ,ТУРЦИЯ,ПОНЕ ГЪРЦИЯ?!?
  Точно тихата дипломация,след разпокъсването на България е нужно съседните нам страни да са абсолютно изолирани от нас,за да може асимилирането да е успешно.Не успяха да предвидят горките,че всичко се връща в този живот,но успяха да предвидят лицемерието и акълът на нашият народ,който е свикнал малко или много като хамелеоните да се боядисва в нужните маскировъчни цветове за да запиза себе си,защото това се е оказало по мъдрият макар и лишен от достойнство начин за живот и оцеляването ни през вековете като народ.Затова и много „югославяни“,“гърци“,“руснаци“ са си наши и това няма как да се промени,просто някои се крият по добре от други,защото това е начинът.Както казах КАРМАТА СЕ ВЪРНА НА КОМШИИТЕ НИ,НАРЕД Е ТУРЦИЯ,КОЯТО ЩЕ И СЕ СЛУЧИ СЛУЧКА ОТ КЮРДИТЕ,после са наред други наши „евроатлантически партньори“ и „православни братя“,които не се различават в методите са на поробване,защото са различните пипала на един и същ октопод.
  Не успяха с асимилаторската си политика,затова наред е активно разселване на белите уседнали народи чрез икономически геноцид придружен с масова емиграция сред белите народи,ако може предимно от мюсюлмани.
  Смисълът на това е завинаги да се подмени генофондът ни,да бъдем завладени без пушка да пукне,тихо и кротко,“демократично“.
  Затова и еврейското международно медийно лоби прави воини и бедност в Близкият Изток,сваля и поставя марионетни правителства чрез пушечното си месо от САЩ и страните членки на НАТО и демонизира арабите,защото не искайки да променят културата си те няма как да се претопят в Новият Световен Ред,който иска да пробие културно и духовно в сърцата и умовете на масите.Същото това лоби чрез медии,банки,политици всячески лобира за същите тези демонизирани,обедняли,емигрирали и отчаяни арабски маси и масовото им преселване сред белите народи,наред с негрите и други екзотични азиатски пришълци.
  Идеята им е просто да ги използват като лесно манипулируем заместител на непокорните и умни бели народи,не им пука и за тях самите,но са оръжие,каквото са и циганите по нашите земи,насочено умишлено против нас.
  Самата Европа като държави е изкуствено образувание,което е готово да се пропука като всяко фалшиво изкуствено нещо в природата,което при естествени условия се разпада само и опитите за реферундими за отцепване на етнически народности в „държавите“ на Европа тепърва ще започва.Това е точно национализмът,етническият национализъм от който се страхуват глобалистите и затова скоро пак ще празнуват победата над „фашистите“,тоест антиглобалистите!Вижте кои плюят по българите и кои държат медиите,които ни оплюват,кои са хората,които сме спасили (уж) от мнимият им Холокост,кои държат банките,които би трябвало да са ни наляли милиарди от благодарност за спасяването на 50 000 техни сънародници,но не сме ги спасявали,но митовете се поддържат за да служат на пропагандната машина.
  За съжаление на глобалистите и тези,които пренаписват постоянно световната история едни исторически събития може да бъдат ефективно фалшифицирани напълно и ефективно ако няма живи свидетели на същите тези събития.
  Угнетените народи пострадали от имперските амбиции на други такива народи си връщат своето а злосторниците си получават заслуженото.
  Има някакъв баланс сред нас,има…

 6. bil za 3 CERVENI

 7. Vuv voinata sichko e pozvoleno, sarbite prosto oshte ne mogat da prejiveqt fakta che Jugoslavia veche ne sashtestvuva, dori sam sigoren che ako imat vazmojnost pak shte pravqt podobni prostotii

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s