Ще успее ли ядрената обсада на САЩ срещу Русия? Споровете продължават.

Противо-ракетната отбрана на САЩ в Европа е считана от Русия за „ядрена обсада“. Сега споровете ще продължат на официални срещи между външните министри и на отбраната на САЩ и Русия

missile-defense-dialogue-ryabkov.siПървата среща ще се проведе на 9 август, като характера й е консултативен, преди провеждането на същинската среща, насрочена за месец септември.

Министрите по външните работи и отбрана на двете държави ще се срещнат във формат „2+2“. Русия е изключително нервна относно амбициите на САЩ за тяхната противо-ракетна отбрана.

Споровете са отдавна. Русия нарече ЕВРО-ПРО на САЩ „ядрена обсада“. След безкрайни спорове и срещи, на някои от които самия Путин е губил контрол няма никакви резултати. Русия поиска от САЩ и НАТО писмено да гарантират, че противоракетният щит няма да бъде насочен срещу Русия. САЩ и НАТО отказаха да дадат такива гаранции. След това Москва предложи общ противоракетен щит. И това бе отхвърлено. Руснаците тогава излязоха с идеята за контрол от време на време на този щит от страна на руски специалисти. И това бе отхвърлено.

За щастие България поне този път не е между чука и наковалнята. Съседна Румъния обаче е една от американските цели за поставяне на противо-ракетна отбрана. Общо взето локациите, набелязани от американците са много добре подбрани и поглеждайки ги става ясно, че противо-ракетния щит в Европа всъщност е насочен меч срещу Русия.

us_missile_shield_map1

Виж още

2 коментара to “Ще успее ли ядрената обсада на САЩ срещу Русия? Споровете продължават.”

  1. А според мен е ясно защо няма на територията на България противоракетна отбрана на САЩ. Страхуват се от любовта на нашия народ към Русия! За това и искат да избият българите до крак, като впрягат всички възможни методи, включително и етническото и политическото деление на българския народ за да постигнат вътрешно напрежение и размирици, докато сами се самоунищожим в полза на САЩ! Успешно съсипаха цялата ни икономика, съсипаха образователната система, съсипаха здравната система, съсипаха отбранителната ни система, а в политиката създадоха партии противопоставящи личните интереси на държавните! Да изброявам ли още???

  2. Според мен плановете на САЩ няма да успеят и само си харчат парите т.е. на данъколпатците си за неосъществими блянове и химери.Русия вече разполага с ракети които могат да преодолят всяка една противоракетна отбрана,такива са ракетите ,,САТАН,,както и ТОПОЛ М ..

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s