Кой ще печата бюлетините и валутата на България?

Тайно  беше осъществена сделка  първа по рода си в българската история от Освобождението от турско робство насам – да се посегне на печатницата на Българска народна банка без знанието и подробна информация и за Народното събрание и за обществото 

zx620y348_2085716

Едва ли сте чули за сделката, която определи кой ще печата националната ни валута занапред, тъй като медиите премълчаха за осъществяването й, макар това да касае националната ни сигурност, та и суверенитетът ни.

Сделката е крайно неизгодна за България. БНБ се договаря с  „Франсоа Шарл Обертюр Груп“, Франция (ФШОГ) – един от най-големите производители на банкноти във света да се създаде общо дружество за производството на българските банкноти, в което Печатница на Българска народна банка ще има дял от едва 30%, макар че френския ФШОГ ще вложи нищожните 22млн. евро.

Според БНБ сделката, която определя кой ще печата българския лев била „изгодна“, защото ПБНБ ще участва само със „стара“ техника, а са ни обещани големи инвестиции за бъдеще време и поголовно увеличаване на напечатаните банкноти (защо?!). БНБ обаче пропуска да извести народа и парламента, че преди 3г. беше закупена от Швейцария техника за над 60 млн.лв. общо с цялата инфраструктура, която подаряваме на френската компания сме вложили в пъти повече от техните 22млн.евро, но им предоставяме 70% от печатницата, в която се печатат бюлетините за изборите, винетки, българските левове и др. 

„Който печата парите на една държава той я притежава“

Финализацията на сделката става по време на лятната ваканция на парламента. И това не е случайно, защото БНБ стои над държавата и не иска да дава обяснение за финансовите машинации в икономическия живот на България, които осъществява. Сделката трябва да мине тихомълком, а медиите да си гледат темите, които им е заповядано да повтарят: „Ден  90 на протестите“, „Кой назначи Делян Пеевски“, „Ден 90 на контра-протестите“ и прочее. А под носа на народа предоставяме на чужда фирма на тепсия правото да печата собствената ни валута.

БНБ дава на ФШОГ цялата си печатница, заедно със служителите в нея на символичната цена от 22млн.евро! И след като печатницата вече, очевидно, няма да е на БНБ как така ще бъде поверено на  чужда компания, заиграла се с определени олигархични кръгове у нас, да печата изборните бюлетини ? 

Цялата сделка намирисва и още по-интересно е кой я подкрепя – кръга около “Банкова консолидационна компания”, което контролира целият финансов живот в страната. В това предприятие например, по данни от Държавен вестник, участват лица като – Иван Костов, Емил Хърсев, Добри Жотев и мн. др.

В атаката срещу сделката между печатницата на БНБ и френската François-Charles Oberthur Group за създаване на съвместно дружество за производство на банкноти се включиха и прокуратурата и ДАНС. 

Сама по себе си тази сделка изглежда като скрита приватизация и пряка заплаха за националната ни сигурност.

Как стана така, че едно частно предприятие на акционери, днес се поставя над съд, правителство и държава?

Това положение се гарантира от задлъжняването на държавата към частното акционерно дружество, известно като “Българска народна банка”. Ето и един красноречив пример: според официален бюлетин на българското правителство за държавен бюджет 2000 очакваните приходи на българската държава са общо: 8 531 млн. лв., а очакваните разходи – 10 484 млн. лв (http://www.government.bg). Съвсем съзнателно обаче правителството пропуща да извести българските данъкоплатци какъв бюджетен дефицит прави това! А сметката е проста: 8 531 – 10 484 = – 1953 млн. лв. Това е почти два милиарда лева! Около 19%! И кой ще покрива този дефицит? Обикновеният, нещастен българин, разбира се!

4 коментара to “Кой ще печата бюлетините и валутата на България?”

  1. както каза ти символичното 22 млн. лв. нищо не е случайно маму да …

  2. Само до 2004-та година в печатницата са инвестирани около 110 милиона за нови машини и технологии. http://insmarket.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD-%D0%A1%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B3%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%92%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%9F%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D0%9D%D0%91-_l.a_at.1_i.157984.html
    На пръв поглед това изглежда като обичайна приватизация на предприятие под себестойност, но не е, защото ФШОГ не е случаен играч. Тук прозират интереси на големи западни сили, които освен контрол на паричната маса и бандеролите, ще имат и поглед върху всички документи за самоличност издавани в БГ. Въпросът обаче е, неможаха ли послушниците от БНБ да изтъргуват позицията ни малко по-добре? Толкова ли са зле нещата?

    • От 1994г. до 2004г. са вложени 110 млн. лв. и това го казват от самото БНБ през 2004г. А сега ФШОГ с кирливите 22 млн.евро получава правото да печата собствената ни валута, лични документи и изборни бюлетини. Работата яко мирише! :@

  3. О , Българио КАК ще се отървеш от ПРОИЗВОЛА на БНБ ?

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s