Венецуела изрита американски дипломати

Трима американски дипломати бяха изгонени от Венецуела, защото са се договаряли тайно с опозицията и са участвали в саботажи срещу властите 

Nikolas-Maduro

Николас Мадуро е дал 48ч. на трима американски дипломати, които според него са участвали в подривна дейност.

Тримата дипломати ще бъдат експулсирани след като властите във Венецуела са разкрили, че правят договорки с опозицията и участват в планове за саботаж на политиката на Венецуела. Все пак Мадуро не разкрива какви постове са заемали тримата американци. 

По-рано Мадуро отказа да участва в сесията на Общото събрание на ООН, която се проведе в Ню Йорк, изтъквайки нежеланието си да стъпва в Щатите и притеснения за живота си. Мадуро летя за визита в Китай, но във въздушното пространство над Пуерто Рико (зависима от САЩ територия) му беше отказан достъп. Все пак той осъществи визитата си в приятелски Китай, но след като се завърна в Каракас, столицата на Венецуела, взе решението да не участва в Общото събрание на ООН в Ню Йорк. 

Отношенията между Венецуела и САЩ отдавна преминават отвъд войнствената реторика. САЩ отдавна изгубиха монопола си върху суровините на Венецуела, а предшественика на Мадуро – Уго Чавес му завеща курс на политика против империализма на САЩ и амбициите им отново да си върнат контрола над суровините на латиноамериканската страна, който той също следва.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s