ООН: Изнасилвания, мъчения и минимум 8хил. незаконно арестувани в Либия

След като Запада „освободи“ Либия от диктатора Кадафи положението на либийския народ не само не се подобри, а всъщност се влоши значително

iBmGDBIDoj5I

Върховния комисар и инспекторите на ООН са останали потресени след резултатите от проверките им в Либия. Както се случи с Ирак и Афганистан, сега Либия е държава потънала в хаос и беззаконие, в която гъмжат екстремистки котила.

Неотдавна ООН съвсем ясно заяви, че интервенциите на САЩ и НАТО в Близкия изток само са дестабилизирали региона и то значително. Нужно е да видим какво се случва в Ирак и Афганистан, вече и в Либия, след убийството на Муамар Кадафи. 

Престъпленията на окупационния режим в Либия продължават с пълна сила, въпреки обещанията пред ООН, че беззаконието ще бъде прекратено. 

Мисията на ООН в Либия е установила, че минимум над 8,000 либийци са вкарани в арести и затвори без съд и присъда, съответно – нелегално. Документирани са 27 смъртни случаи само в арестите, като рабира се това е само малка част, до която инспекторите на ООН са могли да достигнат. 

Мисията на ООН и върховния комисар по правата на човека са изготвили доклад описващ ширещата се бруталност и варварщина в „освободената“ Либия. Установено е, че задържани биват подлагани на изтезания и изнасилвания.

Етикети:

One Comment to “ООН: Изнасилвания, мъчения и минимум 8хил. незаконно арестувани в Либия”

  1. Защо ли не съм изненодана?!?!Че къде по света „ДЕМОКРАТИЧНИТЕ“ намеси на САЩ са довели до нещо добро?!?!?!ЕГИПЕТ,ТУНИС,АЛЖИР,АФГАНИСТАН,СЕГА И СИРИЯ.Да не си спомняме за Корея и Виетнам!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s