Иван Бояджиев: Никоя държава не си дава столицата за настаняване на толкова бежанци

Именно Иван Бояджиев заяви преди време, че има данни, че част от бежанците са членове на „Ал Кайда”

Image_208925_126

„Никоя държава не си дава столицата за настаняване на такова огромно количество бежанци”, каза пред Агенция Фокус Иван Бояджиев, експерт по антитероризъм и национална сигурност, бивш секретар на МВР в периода 1995 – 1997 година. Според него най-тревожен е пунктът за настаняване във Враждебна, защото е до самото летище. А това дава много възможности за атака ако наистина сред бежанците има агенти на Ал Кайда и други терористични организации.

„Най-опасното и най-охраняваното място в една държава, това са летищата, а при нас сложиха център за бежанци. Това е невероятно, не ми го побира антитерористичното съзнание”, обясни Бояджиев. “Те не са хора от висша класа, а повечето са посредствени, с много деца, с много елементарни нужди, които не можем да им осигурим. Нашето здравеопазване така и така е в колапс, а ние трябва да се грижим и за тях. Ние имаме 1,2 милиона здравнонеосигурени, а сега пристигат още хора, които не са имали никакво здравеопазване. Как ще се грижат за тях, как децата им ще посещават училище”, каза още Иван Бояджиев.

Именно Иван Бояджиев заяви преди време, че има данни, че част от бежанците са членове на „Ал Кайда”. Според него сред привидно невинните сирийци имало членове на различни разузнавателни служби и добре обучени бойци. Всеки от тях струвал над 1000 лева на държавата. Според Бояджиев турските служби нарочно препращали бежанци към България, за да се дестабилизира още повече икономиката ни.

Междувременно стана ясно, че според прогнози се очаква до края на годината броя на бежанците в страната ни да стане над 11 000 души. Само за справка Франция е заявила, че ще приеме не повече от 2хил. сирийски бежанци и нито човек повече! Министър Цветлин Йовчев заяви, че едва под 10 са бежанците за момента, които представляват заплаха за националната сигурност на България. Те са под засилен контрол и се работи по екстрадирането им от страната.

Източник:

Security BG

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s