Хюсеин Обама: Отчаян съм, САЩ е пред фалит

Към 17. октомври правителството на САЩ ще разполага едва с 30 млрд. долара, като ежедневните разходи съставляват средно 60 млрд.

obama-otchaqn-sym-stranata-shte-falira-173115

Федералното правителсто спря работа, защото САЩ все още не е приел бюджет за новата фискална година, преговорите в Конгреса не водят до нищо, а късно снощи след поредните преговори, а късно снощи Белия дом беше атакуван с изстрели и опит за нахлуване. Ситуацията наистина е отчайваща.

Барак Обама призна, че е отчаян от бюджетната криза в САЩ, в интервю за CNBC:

Тази криза е напълно излишна, но с нея страната се приближава към фалита

Наскоро финансовия министър Джейкъб Лю разкри, че правителството ще остане с нищожните 30 млрд. $ при дневен разход от над 60млрд.$ на 17 октомври.

Така стана ясно, че САЩ са принудени да увеличат своя външен дълг, вдигайки таванът му, ако искат да избегнат фалита. Към момента той възлиза на 16,7трлн. $. Вчера шефа на Международния Валутен Фонд (МВФ) Кристин Лагард, също призова САЩ да вдигне тавана на бюджетния дефицит и дълга.

Въпреки, че на „Уолстрийт“ приемат сравнително спокойно спирането на работата на американското правителство вчера президента Обама ги предупреди, че „страната е в беда“.

След вчерашния ден на провалени преговори и оставането на САЩ без средства, за функционирането на правителството и задаващото се увеличение на американския дълг, жена е опитала да нахлуе в територията на Белия Дом с автомобила си, докато стреляше с пистолет в движение. Жената е била убита от силите на реда днес, съобщи АП.

7 коментара to “Хюсеин Обама: Отчаян съм, САЩ е пред фалит”

  1. НАЙ-НАКРАЯ ДА ЧУЯ ЕДНА ИСТИНА ОТ АМЕРИКАНСКИЯТ ПРЛЕЗИДЕНТ!
    АМА ТЯ АМЕРИКА ОТДАВНА Е ФАЛИРАЛА И ЩЕ И ТРЯБВАТ ОКОЛО 3 ГОДИНИ ДА РАБОТЯТ БЕЗ ИЗОБЩО ДА ХАРЧАТ, ЗА ДА СИ ВЪРНАТ БОРЧА, КОЕТО РАЗБИРА СЕ НЯМА КАК ДА СТАНЕ НА ПРАКТИКА!

  2. Един мързелив народ може да благоденства само ако ограбва друг народ.Да, обаче номерът на американците взе да не минава вече и идва ден за сметката…

  3. Янките консумират двойно повече от това което печелят и това е истинската причина за войните и превратите, които причиняват на света. Конгресът им е пълен със зомбита и е хубаво да напишете една статия, кои управляват щатите зад кулисите. Според Ходос, това са трима- четирима евреи имащи трилиарди. Напишете нещо за тези, поне да знаеме истинските виновници, а Обама е просто един техен шпикер.

  4. Че те напоследък смо това првят – вдигат „тавана“на дълга и печатат долари.С войните компенсират разходите.Да му мисли останалият свят.

  5. да си потърсят вересиите от близкия изток и източна Европа

  6. ОТДАВНА ИМ Е ВРЕМЕТО ДА ФАЛИРАТ….. !!!

  7. Ще продължат да печатат кинти,не им пука за света.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s