Учителите спасиха Ботев, Вазов и Вапцаров

Преподавателите спасиха българските класици, след като гласуваха в анкета никой от изучаваните в момента поети и писатели да не отпада от учебниците 

untitled

Освен това българските преподаватели поискаха повече часове по български език и литература, което с оглед на ширещата се неграмотност е крайно необходимо,  а повече часове по литература ще спомогнат българските ученици да се запознаят с творчеството на най-великите български поети.

Преподавателите спасиха българските класици, след като гласуваха в анкета никой от изучаваните в момента поети и писатели да не отпада от учебниците по литература. Отпадане няма да има, но е възможно да бъдат редуцирани изучаваните творби на някои автори като Вазов, Яворов и Смирненски, заявява просветния министър Клисарова. Вазов „пречи“ в много отношения на ционистките господари, които подготвят „ценностна диверсия“ над младото българско поколение, която всъщност вече е в ход 23г. насам. Вазов, например, в много свои творби, естествено неспоменавани в часовете по литература, критикува еврейството. Например, в стихотворението „Жидов Гроб“ Вазов хули евреина предал Царевец на турците: 

На утрешний ден пред пашата

евреин се мръсен яви,

цалуна му рабски полата

и с вид горделив заяви:

– Преславний войводо, сполучих

услуга да сторя на вас:

аз портата таз нощ отключих

и Царевец в твойта е власт.

Ботев също е „трън“ в очите пък на Анкара, която американците наричат „Бъдещия стълб на Балканите“, а нейния лидер Реджеп Таийп Ердоган откровенно иска да възроди османима. За това и „Вашингтон Пост“ предрече, че „Турция готви нова, по-нежна версия на Османската империя“. 

Отпадането на определени творби си е същинска цензура и опит да се заличи неудобните (за кой?) тези на техните автори, велики български поети.

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s