6 прости стъпки за намаляне на риска от Рак

България е първа по смъртност от ракови болести и болести на сърцето в Европа, според Евростат

cancer2

Различните видове рак (Илюстрация: Национален институт по ракови заболявания, САЩ)

В нашата страна годишно заболяват около 24 000 души от рак, 15 000 умират, а общият брой на болните е над 150 000. Общата заболеваемост от злокачествени новообразувания у нас през последните години нараства с около 1,5% годишно, а смъртността се увеличава с около 3%…

“Войната” на конвенционалната медицина с рака очевидно е пълен провал. А лечението, което се предлага, много често убива по-бързо болния или му причинява допълнителни страдания. Средно лечението на един пациент струва над 100,000 $.

 

6 прости стъпки за превенция срещу Рака, които може да започнете от ДНЕС!

  1. Не консумирайте обработвани храни. Преработените въглехидрати и захари действат като „гориво“ за Рака. Те хранят раковите клетки и спомагат растежът им. Премахвайки тези храни от менюто си, избягвате създаването на добра среда за ракови клетки в тялото си.

  2. Спорт. Липсата на активност, движение и спортуване също спомага за заболяването и развитието на ракови болести в човешкото тяло. Много лекари препоръчват редовното спортуване като превенция срещу Рак.

  3. Повече Витамин D. Витамин D може се набавя по много начини и е естествен враг на раковите клетки. Един от начините да увеличите нивата на витамина в тялото ви е именно спорта.

  4. Внимавайте с консумацията на мазнини. Съвременната западна диета е натоварена с омега-6 мазнини и бедна на омега-3 мастни киселини. Нормализирайте съотношението си на омега 3 и омега 6 мазнини, като намалите консумацията на омега-6 чрез ограничаване на използването на преработени растителни масла.

  5. Избягвайте радиацията. Звучи странно, но тя е навсякъде около нас, дори в джоба ни. Избягвайте да спите с мобилния си телефон близо до вас, както и да говорите прекомерно. Заменете слушалките, вместо да го държите до главата ви докато говорите. 

  6. Добър сън. Липсата на достатъчен сън и стреса доказано облагодетелстват средата в тялото ви за образуване на ракови клетки.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s