САЩ може да повлече света в нова, по-лоша икономическа криза

Света е заплашен от нова, по-лоша рецесия от тази през 2008г., заяви председателя на долната камара на Конгреса Джон Бейнър

1069_Obamas_US_and_Ireland_The_bankrupt_connection_1

Финансовия министър на САЩ Джейкъб Лю заяви, че Обама е против предложението на републиканците за обвързаност между възстановяването на работата на правителството и държавната машина с увеличение на финансовия дълг и исканото намаляване на разходите и бюджета по здравния закон. 

Същевременно Обама извива ръцете на Конгреса, отказвайки да отстъпи от спорната програма за здравеопазването – Obamacare. Републиканците искат нейното замразяване и намаляне на бюджетните разходи, а Обама отказва, въпреки че държавата е без правителство и бюджет. Демократите също са наясно, че държавния дълг от 16,7трлн. долара неизбежно ще бъде увеличен, за да не фалират Съединените Американски Щати, отказват намаления на разходите и по програмата Obamacare. 

Освен председателя на долната камара на Конгреса Джон Бейнър и Кристин Лагард – шефа на Международния Валутен Фонд предрече още по-лоша световна криза от 2008г., ако САЩ незабавно не увеличат дълга си, за да избегнат фалита.

 

Виж също

One Comment to “САЩ може да повлече света в нова, по-лоша икономическа криза”

  1. НЕ ВИ ЛИ УМРЪЗНА АМЕРИКА, НАТО И ЕС ДА НИ ТЪПЧАТ ДОКАТО НИ ОГРАБВАТ? НЕКА ДА КАЖЕМ КРАЙ! 25 ГОДИНИ ПОДТИСНИЧЕСТВО СТИГАТ! ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВДИГНЕМ!
    НА 06.09.2014 В 18:00Ч. ВСИЧКИ В СОФИЯ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, А ОСТАНАЛИТЕ ПРЕД ОБЩИНИТЕ ИМ!!!
    НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ, БОГ Е С НАС!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s