Турция и Гърция посрещат бежанците с мини и стени, ние с хляб и сол

Турция започна да строи стена на границата със Сирия срещу прииждащите бежанци

karta

Турция не само вдига стени по границата със Сирия, тя дори обсипва с противопехотни мини граничните райони, за да спре потока от нелегални сирийски имигранти. Гърция още през 2012г. започна да подсилва границите си, наливайки милиони, за да спре бежанската вълна. Гърция също вдигна стена срещу бежанците.

Символични стени срещу бежанците вдигнаха и две от основателките на Европейския съюз – Франция и Германия. Двете държави официално заявиха, че ще приемат няколко хиляди сирийски бежанци и нито човек повече. Франция директно обяви лимит – 4,000 сирийци. В България ежедневно влизат средно по 50-70 сирийски бегълци. Изграждането на стена в Турция частично ще спре голяма част от бежанците, което означава, че през Турция ще влизат по-малко бежанци, отколкото в България. Но няма място за успокоение. 

Европа не иска бежанци, съседките ни също. И къде ще ги „стоварят“, за да не нарушават спокойствието и уюта си държавите от ЕС и Турция? В България, разбира се! Турция и Гърция вдигат стени, турците слагат противопехотни мини по границата, а когато заловят бежанци „любезно“ ги водят до българската граница.

Започва да прозира договореност България да е всеобщ „бежански лагер“ на Балканите. Нали сме известни с гостоприемството си. Очевидно българските власти са получили инструкции да не си „позволяват“ да гонят бежанците, а да ги приемат на наша територия, да не ги препращат в други държави и да бавят документите, даващи им право на пътуване в ЕС, както и даването на бежански статус. Европа не иска бежанците от Сирия. За това България като горд член на „европейското семейство“ трябва да приютява колкото може повече от тях.

Има ли още някой, който се съмнява, че за Съюза ние сме „задния двор“ и не сме никак равноправни с държави като Франция, например.

Попаднали в Турция, имигрантите се тъпчат в пренаселени апартаменти и работят нелегално, докато съберат пари да платят на трафиканти за фалшиви документи и прехвърляне. Някои споделят, че за това са им нужни $5000, а изкарват в Истанбул едва 250 долара на месец.

Автор: Уго Чан

Alter Information

5 коментара to “Турция и Гърция посрещат бежанците с мини и стени, ние с хляб и сол”

 1. Много бих искала нашите напористи журналисти да ми покажат поне едно християнско семейство, което бяга от Сирия! Моят въпрос пък не е „Кой предложи Пеевски“, защото вече не е актуален, а „Къде са християните от Сирия“

 2. Кой с каквото има!

 3. Турция затвори отдавна границите си за бежанците от Сирия. Но Ердоган има уговорка със своя „троянски кон във властта ДПС“ да държи отворени границите на България. От друга страна нашита политическа мафия се надява единствено да получи помощи за бежанците от Брюксел, за да ги сложи в своя джоб. „Парата“ е най-важния мотив на нашите политически мафиоти, готови да предадат интересите на държавата си за своето лично благо. О тук се вижда какъв престъпен елит управлява България -целия в НС е такъв от страна на „управляващите“ и „опозицията“ и час по скоро трябва да бъде изметен от там с ОБЕДИНЕНИЯ НАРОДЕН ВОТ, за да не затрие България. Коментар на „Идея за България“

 4. Точно това е замисъла на гадните американци пристигат уж бежанци нека си зададем няколко въпроса и ще ни се изясни мъглата:
  Защо всички от бежанците са мюсулмани ? Минават през братска мюсулманска дъжава както добре е унагледено и идват при „гяурите“? И започват да вдигат джабала че условията в лагерите били лоши та 50% от месното население живее така и позле !!!!????
  Защо бягат все такива който изповядват Шерият като такива са и „бунтовниците в Сирия“ а те преследват и убиват тамошните християни.
  Дали пък задачата на тези уж бежанци не е да се заселят в югоизточна българия и след време тя да стане определено мюсулманска и лесно да преместат границата ни както турската пропаганда вече напечати.
  И още един въпрос не последен и не на последно място какво им пречи и защо ли въпросните не си взимат сирийските документи за самоличност А ДАЛИ СА ТАКИВА

 5. Родната ни БЪЛГАРИЯ-.за Българите мащеха,за бежанците и майка.Ех,Българийо,за тебе те умряха.Добре , че не могат да видят какво става в Родината ни и накъде сме се запътили.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s