Превръщат циганското гето „Филиповци“ в модерен квартал и ще раздават по-хубави жилища на ромите

Проекта е на Столична Община, циганите от „Филиповци“ вече имат претенции каква да е квадратурата на новите жилища, които ще им подарят

faculteta

Циганското гето „Филиповци“, което ромите са превърнали в бунище, граничещо с екологична катастрофа и източник на мръсотия и зарази ще бъде изцяло срутено и на негово място ще се построят нови жилища за ромите, ще се асфалтират улици, ще се прокара канализация и ще се построят детски градини за циганчетата.

Това е проекта на Столична община за „Филиповци“ и вече се търсят евро-пари за финансирането му. Само първия етап ще струва 8 млн.лв., обясни главен архитект Петър Диков

Ромите сами ще бъдат впрегнати да строят новите си жилища, но ще им се заплаща за труда, а след това жилището ще им се даде под символичен наем, който едва ли ромите ще плащат. Да се налеят милиони, за да се модернизира един квартал унищожен от неговите жители е повече от несправедливо. Този квартал е като „черна дупка“ в столицата. Той е един друг свят, където тока и водата са безплатни, не са плаща нищо, целия квартал тъне в мръсотия и мизерия, която ще се прехвърли и в новите подарени жилища!

20131015.ewsauawwgx

Столична община подчерта, че циганските къщи задължително ще имат и дворче

Помним как циганите настаняваха конете си в подарените им апартаменти преди време, как се отопляваха с паркета. 

И така докато ние работим цял живот, за да изплащаме жилища на циганите отново ще им се подаряват домове, които те за броени месеци отново ще превърнат в миризливи и мръсни катуни. И докато ние плащаме данъци, а кварталите ни са обсипани с дупки, които г-жа „Фандупкова“ се прави, че не вижда, циганите ще получат нов модерен комплекс, който да замени чернобила, в който са превърнали квартала си. Безплатно.

Модела за интегриране на ромите, според който всичко им се дава безвъзмездно отдавна се е провалил навсякъде. И факт за това е, че нито Франция, нито Германия, нито никоя държава е успяла да интегрира циганите по този начин. Защото това е начин, който ги поставя над останалите граждани, а не ги интегрира и приравнява спрямо тях. Това е начин да възпитаваш хора, които паразитират на гърба на останалите. 

Тези хора трябва да бъдат изкарани от гетата, а не гетата да бъдат модернизирани и циганите пак  да стоят затворени в тях (по собствено желание) и да живеят по същия начин. Новата къща няма да промени начина им на мислене и на живот. Те ще си останат затворени в циганския квартал и ще излизат от него само, за да проституират и крадат. Пари трябва да се вложат в тяхното образоване. 

24 коментара to “Превръщат циганското гето „Филиповци“ в модерен квартал и ще раздават по-хубави жилища на ромите”

  1. Интеграцията минава през много бой.

  2. Има вариант да не им позволяваме да им строят къщи ! Блокада , нека не допускаме парите ни да отиват при тях !

  3. Поздравления за автора на статията, абсолютно съм съгласна с мнението му. Обаче аз съм от кв. Филиповци,но как е възможно да не съм разбрала, че ще ми се построи нов дом, чрез евро финансиране?! Само да посъветвам провинциалистите да не се изявяват като журналисти на необективни данни, посредством безплатни платформи

  4. V kv.filipovci ne jiveqt samo cigani a i bulgari koito ne sa vinovni che predi godini obshtinata natrisa tam ciganite shte pomolin jurnalistite koito sa napisali statiqta da se razhodat navutre v kvartala i da vidqt che 90% ot naselenieto e s bulgari koito ne po malko jelaqt tezi taka narecheni romi da budat premahnati ot tam .

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s