Доган се „разболя“ и отказа да свидетелства срещу нападателя си

Съдът даде ход на делото срещу Октай Енимехмедов, който нападна Ахмед Доган и превърна оттеглянето му от лидерското място на ДПС в историческо зрелище

Не е ли странно, че и Ахмед Доган и Лютви Местан, който го наследи на лидерското място в ДПС отказват да се явяват като свидетели срещу Октай Енимехмедов?

Ахмед Доган отново не се яви в съда, за да свидетелства срещу човека, който го нападна с газов пистолет по време на оттеглянето му като водач на ДПС. Доган е изпратил болничен лист, според който „заради заболяване“ бившия лидер на ДПС с няколко агентурни псевдонима в Държавна Сигурност не може да се яви като свидетел.

На адреса на настоящия председател на ДПС – Лютви Местан пък е намерен само непълнолетния му син, който не може да приеме призовката, канеща господин Местан като свидетел. В централата на ДПС също отказват да приемат съдебните призовки.

Енимехмедов нападна Ахмед Доган на 19.01.2013 – Осмата отчетно-изборна конференция на ДПС, която Доган откри с думите, че тя ще бъде „историческа“.

Атентата обаче се оказа, че е бил опит за сплашване, а не опит за убийство. За това говори факта, че той бе извършен с газов пистолет, зареден със звукови патрони, които се използват за прогонване на кучета и други животни и не могат да причинят сериозни травми. Отказа на Доган и Местан да свидетелстват срещу Октай Енимехмедов само накланя везните, че той е бил изпълнител на техен сценарий, целящ да превърне Доган в герой, да направи оттеглянето му историческо и запомнящо се и предизборно да консулидира електората на ДПС. 

Припомняме ви, че Октай е бил член на МО на ДПС.

Несъответствията и съмнителните факти около атентата срещу Доган сме описали тук.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s