Мащабите на американския геноцид в Ирак

САЩ са отговорни за избиването на над 1 милион цивилни иракчани за периода 1991-2011г.

a tony4

Над 4% от иракския народ е бил заличен във войната, която САЩ признаха, че са започнали под фалшив предтекст, за да сложат ръка върху нефтените полета на Ирак и вследствие на варварските санкции, наложени през 90’те от САЩ и ООН.

Война, която бе започната в нарушение на международното право и резолюциите на ООН, война която сама по себе си е военно престъпление и е наситена с такива и в която България също взе участие, изпращайки свои контингенти в окупиран Ирак и давайки (процентно) най-много жертви сред всички коалиционни сили, след САЩ.

Реалния мащаб на цивилните жертви и размери на иракския геноцид не могат да бъдат представени точно. Западната преса дава цифри от рода на 150хил. цивилни жертви за войната, но това е просто опит за прикриване на реалната картина в Ирак. Ирак потъна в кръв и според най-новото проучване

избитите цивилни в Ирак съставляват 4% от целия народ, което прави минимум 450хил. убити цивилни през войната и още половин милион цивилни през 90′-те

fallujah_horrors[1]

Първата битка за Фалуджа през април 2004 г. представляваше едномесечна обсада, по време на която американските сили не успяха да превземат града, за който се говореше, че е крепост на бунтовниците. При втората битка през ноември градът беше разрушен. Избухнаха големи спорове заради твърденията, че американските войници са използвали снаряди с бял фосфор.Изследване от 2010 г. показва, че повишението на нивата на детската смъртност, раковите заболявания и левкемията във Фалуджа надвишава тези при оцелелите от атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.След като първоначално отрекоха да са използвали снаряди с бял фосфор по време на втората битка за Фалуджа, по-късно американските сили признаха, че са използвали такива боеприпаси срещу сгради в града.

  • Бившият шеф на ЦРУ Джордж Тенет заяви, че САЩ са имали намерение да атакуват Ирак много преди атентата от 2001г. и са изфабрикували редица “аргументи”, за подготвящата се инвазия
  • Високопоставени британски политици признаха, че САЩ са дискутирали смяна на режима в Ирак още преди идването на Буш на президентския пост в Америка
  • Президента Дик Чейни превръща нефтените полета на Ирак в приоритет за “националната сигурност на САЩ” много преди атаката от 11 септември
  • Политиците, които открито признаха, че войната в Ирак е била именно за установяване на контрол над иракския петрол бяха Хилъри Клинтън, Джон МаКкейн, Сара Пейлин, Джордж Буш и др.

Още признания на високопоставени военни и политици може да видите тук.

Жертвите са много повече

Според проучването най-малко 270хил. от общия брой избити цивилни са умрели от насилствена смърт, отговорни за която са американските войници. 60% от избитите са били застреляни, 12% са умрели от коли бомби (за което САЩ не носят отговорност) и над 200хил. души са умрели поради липсата на здравеопазване и унищожени от Коалиционните сили болници и лечебни заведения, както и спрения достъп до лекарства! Тези данни са за периода 2003-2011г. 

Санкциите на САЩ и ООН от 90’те

Могат да бъдат описани, заедно с последвалата през 2003-та война с една единствена дума: „Геноцид“! Близо 500хил. души – предимно деца са умрели в следствие на варварските санкции наложени над Ирак от САЩ и ООН в 90’те години. Причината е запрещението над хлора, което доведе до невъзможност прeчистването на водата и респективно огромното й замърсяване, довело до голяма смъртност от диария сред децата. (Кърмачета и малки деца умират лесно от диария, причинена от гастроентерит, който причинява фаталната дехидратация).

Пред ЕС и ООН не остана нищо освен да признаят очевидното – американската агресия в Ирак и Афганистан само влоши положението и доведе до страдания и смърт. 

 

 

Автор: Виктор Орлов

Alter Information

Виж също

One Comment to “Мащабите на американския геноцид в Ирак”

  1. Това е един от многото факти, който БГ-Медиите не споменават, защото са впрегнати в кампания, която да оправдае съучастничеството на България в тези престъпления с нашия контингент в Ирак и политиките на САЩ!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s