Американски сенатор: Капитализма е по-страшен от Ал Кайда

В интервю независимия американски сенатор Бърни Сандърс заяви, че „необуздания капитализъм“ е заличил американската средна класа

bernie-sanders-renewable-energy

сенатор Бърни Сандърс

Независимият сенатор дава интересна оценка над световните проблеми, пред които човечеството е изправено. Според него погрешно се акцентира над по-маловажни проблеми, докато истински значимите биват пренебрегвани.

Сенатор Бърни Сандърс изказва в последното си интервю , че историята за „разрухата на американската средна класа не е била разказана“.

Той заявява, че „необуздания капитализъм, който е унищожил средната класа на Америка и корпорациите, които причиняват аномалии на климата са много по-страшни от Ал Кайда“.

„Намираме се в една класова война, в която най-богатите хора и най-големите корпорации воюват срещу средната класа на тази държава (САЩ-бел.ред.) и работещите семейства и е очевидно, че интересите на „големите пари“ печелят тази война“, заявява още 72-годишния сенатор.

Пред интервюиращият го икономически журналист Джоната Тасини сенатора засяга и темата за здравеопазването и приватизацията на основни ресурси като водата:

„В „хиперкапиталистическото“ общество се правят опити да се приватизира дори и водата, за Бога, а функцията на здравната система е да печели колкото може повече пари“

Сандърс отбелязва и „заглушаването“ на важни проблеми като глобалното затопляне, за да не се нарушават интересите на големите корпорации. 

5 коментара to “Американски сенатор: Капитализма е по-страшен от Ал Кайда”

  1. Evgeni Kanev чрез Anna Yanatchkova
    За конвенционалната полит-икономическа мисъл този сенатор е левичар. За мен той е ортодоксално десен. Защото е против тези, които унищожават средната класа, с това демокрацията, а с това и конкурентния пазар. Няма корпорации, които правят пари от здраве и климат без помощта на приятели в държавата…

  2. По този повод намерете книгата „Енерган 22′ от един американски писател фантаст.Той е предвидил такъв развой на събитията .Но посочва и изход.Книгата е написана преди мнооого много години.

  3. Ще откриете топлата вода…О, това е нищо, ще дойде време и ще се появи „чуждестранен инвеститор“, на който ще плащаме и за въздуха за да дишаме. Който има пари ще диша-кой каквото си плати-един ще си диша запечатан планински въздух, друг направо от ауспуха на колата на първия…А който няма пари-няма да диша!!!
    Готино, а? Вместо „Който не работи, няма да яде“, ще получим „Който не плаща, няма да диша“. Да живей ю ес ей!!!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s