Пак записи, пак разследвания за ГЕРБ

Прокуратурата ще разследва кмета на Пловдив Иван Тотев, защото в изтекли записи от събрание на ГЕРБ той признава, че умишлено е гласувал незаконни решения

photo_verybig_1085598

Иван Тотев, кмет на Пловдив

От запис, изпратен до няколко национални медии, става ясно, че Общинският съвет на Пловдив е взимал нарочно подготвени незаконосъобразни решения. Записът е от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета на Пловдив и местен лидер Иван Тотев.

В самия запис Тотев обяснява на съпартийците си как е приготвил „ново брутално незаконно решение“. Незаконосъобразните решения Тотев пращал умишлено до областния управител Венцислав Каймаканов, за да не пада вината за провалените проекти в града върху ГЕРБ, а на Каймаканов.

По време на записа от събранието Тотев обяснява как е назначил 500 ГЕРБ-ери на общинска служба. Репликата му „Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал“ силно напомня на отговора на журналист как е избрал поредния нов здравен министър от времето на мандата му – „Намерих я на един завой“ и отново повдига въпроса за „ГЕРБ и калинките“. 

„Търсим и всеки случай го гледаме по отделно. Ми ние нямаме, ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в Общината“, добавя още Иван Тотев.

Така Иван Тотев става поредния клиент на прокуратурата от ГЕРБ. Колапса в структурите на ГЕРБ и вътрешнопартийната криза продължават да се засилват.

Но съмнителната репутация на Тотев не идва с тези записи. Alter Information писа за предизборните манипулации на ГЕРБ . В статията ни коментирахме друг запис от събрание на ГЕРБ, в което Тотев обяснява за „елементите от квартала“ и „ромите-експерти“, как „на молитва за Исус ще им намекнем да гласуват за нас“ и как 

”невалидните бюлетини не са толкова, колкото би ни се искало”

Дали и защо не чуваме „Оставка“ по адрес на подобни високопоставени лица от ГЕРБ?

 

 

 

One Comment to “Пак записи, пак разследвания за ГЕРБ”

  1. Боже, кога ще се публикуват и записите от подслушванията, които Цветанов е правил на лидери от другите партии? Нали е подслушвал почти всички? Дайте да чуем и тях, да можем да сравним моралното с неморалното…

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s