Войната в Сирия не е „гражданска“, а религиозна

Германското разузнаване наскоро обяви данните от своите анализи, според които сирийците във въоръжената опозиция съставляват едва 5%

syrian-rebels-islamists

Всички останали са чужденци, членове на различни крайни организации, сочат анализите на германското разузнаване. Тоест „вноса“ на екстремисти от страна на Запада и финансирани от държави като Саудитска Арабия е доста голям. ЦРУ обучава бойци в Йемен и ги праща в Сирия, а САЩ въоръжава метежниците.

Данните разпространи първо изданието “Die Welt”, цитирайки експерти в германското разузнаване. Един от тях заявява, че представителите на екстремистките организации, които са мнозинство във въоръжената опозиция, работят в „пълна кординация с Ал Кайда“, но са станали особено опасни след обявения от тях геноцид над децата и жените, който цели да се постигнат максимален брой цивилни жертви, заявява той.

Държави като Саудитска Арабия, които пряко финансират въпросните групи активно „внасят“ терористи в Сирия, най-активни са каналите през Турция и Йемен. Саудитска Арабия дори освободи стотици затворници, осъдени на смърт и ги изпрати в Сирия. 

Днес „Шпигел“ съобщи, че 200 членове на екстремистки организации, проповядващи краен ислям и джихад тръгват от Германия към Сирия, където ще воюват срещу правителствените сили, присъединявайки се към наемниците, позовавайки се на източници от службите.

Част от тези 200 ислямисти вече са пристигнали в Сирия, а други тепърва ще отпътуват, за да се присъединят към метежниците. Общия брой на екстремистите от Европа, биещи се на страната на метежниците в Сирия е около 1000 човека.

В така създалите се благоприятни обстоятелства – идентични във всички „революции“, финансирани от Саудитска Арабия и режисирани от САЩ, за джихадистите няма значение кой управлява Сирия – там просто има условия за създаване на нова екстремистка държава. Да се преначертаят границите на Сирия също е важна „задача“, която заинтерсованите страни целят.

В Сирия, както във всяка светска страна, всички религии бяха равнопоставени и позволени, а сега крещейки „Алах е велик“ наемниците обезглавяват и бесят наред всички, които не са крайни ислямисти – в това число и много хора, изповядващи традиционен ислям.

Етикети: ,

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s