„Студентската окупация“ – поредния опит на низвергнатите „демократи“ да окупират медиите

 „Студентската окупация“ е поредната жалка реставрация на събитията от началото на т.нар. „Преход“

263244_383908918394527_1509805029_n (1)

През м.май след като парламента остана без нито една „дясна“ партия група младежи поставиха импровизирани надгробни плочи с цветя пред централата на СДС

Ясно е, че много от тези, очевидно нежелани от народа след като парламента остана без тях, „демократи“ имат нуждата, и то жизнена, от това вече над 100 дена групата (добре познати муцуни от разни „кръгове“ и „граждански“ формации) да удрят барабани и да ги дават по телевизията, но не и от високо, както в началото, когато протеста наистина беше граждански. Нали трябва да се върнат в парламента?

Сега тази „студентска окупация“, не по-малко пародийна, е реставрация на студентските митинги от ранните 90-те. Обаче тогава те не бяха толкова жалки,а бяха искренни и мащабите им бяха големи, защото за разлика от сега, тогава хората наистина вярваха на тези „демократични“ партии, а сега отдавна са изгубили доверие в тях и са ги пратили, където им е мястото. Впрочем група младежи през месец май съвсем правилно „погребаха“ СДС, като поставиха надгробни плочи и цветя пред централата им.

Вие разбрахте ли какво искат „протестиращите“ – разбира се, че не, защото това не е важно, важно е да има „протест“.

Сега разбрахте ли какво искат групата студенти-окупатори, които стоят в някаква стаичка и говорят пред журналистите. Днеска един, който спал в университета обясни следното в един сутрешен блок:
„Еми, аз по цял ден стоя пред компютъра, това-онова, и щом аз съм дошъл тук, тоест един вид съм станал от дивана и съм дошъл, значи наистина е време да направим големи промени“ – това отговори на въпрос защо е там и какви са исканията му. Ясно, той е спрял да играе на компютъра и е дошъл да спи в университета и това значи „демократи от цяла България, ставайте!“. Да станат – за какво и с какви искания? Това не става ясно. А и няма значение, важно е опозицията и останалите извън парламента партии да получат голямо ефирно време на партийните си активни мероприятия, които казват от името на всички граждани: „О, върнете се, така ни липсвате!“. Да, като ония прасенца с табелки: „Бойко, върни се!“.

 

Автор: Уго Чан

3 коментара to “„Студентската окупация“ – поредния опит на низвергнатите „демократи“ да окупират медиите”

  1. tezi koito nqmat kirilica kakvo da ne komentirat li

  2. Направо да те хване носталгията…
    Само дето’ възстановката на студентската окупация от 1990-те е доста пародийна.

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s