Издигнаха 32-метрова статуя на Исус Христос в Сирия

Сирийския народ съжителстваше в мир и разбирателство със своите християнски сънародници и съграждани, но финансираната от САЩ и Саудитска Арабия „гражданска война“ доведе до масови кланета на християни, разрушаване на храмове, а самите метежници обявиха, че се борят за „ислямистка република в Сирия“

Jesus-Christ-Syria-2-620x300

Но за обикновенните хора надеждата, че Сирия ще остане светска държава остават. Тази 32-метрова статуя на Исус Христос е символ на надеждата не само за Сирия, но и за целия Близък Изток.

Саудитска Арабия – една средновековна ислямистка държава е основния спонсор на „цветните революции“ в Близкия Изток и т.нар. от западната преса „гражданска война“ в Сирия. Но това не е гражданска война, а религиозна такава, по две прости причини: 

  1. 95% (по данни на германското разузнаване) от бунтовниците всъщност не са сирийци 
  2. Опозицията се разпадна, ислямистките/екстремистки организации като сирийския клон на Ал Кайда в Сирия – Ан Нусра обявиха претенциите си за създаване на „ислямистка република в Сирия, водена от законите на Шериата“. Тези организации оглавиха въоръжената опозиция и прогониха всички умерени и нормално опозиционни организации, като ги обявиха за „неверници“ и заплашиха с кланета

Проекта за изграждането на тази статуя започна много преди да бъде разпалена войната в Сирия. Спокойните дни на мирно съжителство между всички религиозни групи в страната бяха нормалното ежедневие в Сирия. Тогава нямаше да е изненада, че в една арабска държава в Близкия Изток властите позволяват изграждането на 32-метрова гигантска статуя на християнския пророк Исус Христос. Зад проекта, продължил цели 8г. стоят сирийски духовници, богослови от Свето-Троицката Лавра на Русия, а скулптора е от Армения.

Виж също

 

 

 

 
 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s