Армията от безработни в Европейския Съюз

Рекордът по безработица в еврозоната отново е счупен

z.hashemi20111224155640827

С действащата си политика ЕС практически насърчава безработицата. Милиони граждани на Европейския Съюз са безработни, а младото поколение е на път да се превърне в поредното „изгубено поколение“ на Стария континент.

Безработицата в ЕС продължава да е рекордна. Макар спрямо август месец да няма сериозно увеличение тя си остава рекордните 12%, което за 17 държави-членки прави 19,5 млн. души. Спрямо септември, безработните са се увеличили с 60хил.души през август месец.

Но още по-голям е проблема с младежката безработица. Проблем, по който ЕС показва безразличие или неадекватност за решаването му. В държави като Испания младежката безработица вече обхваща над 50% от младежите в страната, което е шокиращо. Същевременно за младежки политики евро съюза отделя едва 1 евро на глава от населението, докато по фермерските програми се отделят цели 12 евро за една крава. Съотношението 12:1 в полза на кравите, за сметка на младежите, е притеснително.

С действащата си политика ЕС създаде феноменът „потомствена безработица“ – родители и деца все по-често остават без работа. 

В България данните също са изключително притеснителни. Безработицата беше практически увеличена от непоследователната и грешна икономическа политика през управлението на ГЕРБ. Към момента около 300хил. младежи са безработни у нас, 46% от тях са без работа повече от една година. 

oo_2061524

Безработицата в България също добива рекордни стойности. През месец май тя надвиши 13,8% (по официални данни), като такива нива на безработица не сме имали от далечната 2003г. насам. Пазарът на труда в страната показва по-негативни стойности дори в сравнение с еврозоната, която миналата година изпадна в повторна рецесия, а сега без работа в 17-те страни са средно 12.1%.

2 коментара to “Армията от безработни в Европейския Съюз”

  1. ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КОЛКО СА НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ И ОТПИСАНИ БЕЗРАБОТНИ ОТ БЮРАТА ПО ТРУДА СЪС ЦЕЛ – ПО МАЛКА БРОЙКА НА БЕЗРАБОТНИТЕ ЗА ПО – ДОБРА СТАТИСТИКА ?????

  2. Докато бяхме в СИВ /съюз за икономическа взаимопомощ/ бяхме добре- работа имаше за всички, магазините бяха пълни с истински стоки и т.н. – не милея за соца, и тогава са си играли игрите, но са гледали и за народа. Европейският съюз е съюз само на богатите, а знаем че сит на гладен не вярва. САМО НЕПРИЯТНОСТИ И МИЗЕРИЯ ОТ ТОЗИ СЪЮЗ!

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s