Колкото и да се криете зад студентите, миризмата на мърша се усеща

Много от организаторите на т.нар. „Студентска окупация“ стана ясно, че далеч не са „надпартийни“, както твърдят. Не е изненада и кои хора започнаха да гастролират в медиите и да обясняват, че нямат нищо общо с окупацията, но твърдо я подкрепят

1390604_715579098471460_1870675637_n1

Много хора виждат в студентската окупация една искренна и наивна, романтична борба на „студентите“ за промяна. Но факта, че голяма част от тях са обвързани с партии, останали извън парламента, а техни най-големи защитници се явяват хора като Асен Генов, Ива Прокопиева и др. „функционери“ на „Капитал“ хвърля доста сянка над това доколко тази окупация е безкористна. 

Ако ние, като гражданско общество се задоволяваме с иззетия от самите граждани протест, превърнат в един цирк, ръководен от „Протестна мрежа“ на Сорос и кръгът „Капитал“ и тази репродукция на събитията от 1997г. се задоволяваме с такава гражданска опозиция срещу сегашното правителство то наистина си заслужаваме и съдбата и управляващите – които и да са те. 

Сега Асен Генов взима дейно участие в координацията на окупацията и съветва смелите окупатори. През останалото време гастролира из медиите, заедно с хора като Ива Прокопиева и др. представители на кръга „Капитал“, за да обяснява как нямат нищо общо със окупацията.  Същевременно медиите го представят така:

20131029.ddqtbfdunc

В предаването си Милен Цветков тотално разпердушини представителите на кръга „Капитал“, които ръководството му беше наредило да интервюира във връзка със студентската окупация. Гостите бяха Галя Прокопиева, Ивет Добромирова, Асен Генов и сие. Предаването не се превърна в поредното гастролиране на „Капитал“-ците в някое тв-предаване, от което без никаква опозиция да ръсят откровенните си лъжи

„Асен Генов – блогър“ – никъде не пишат кой го финансира и каква всъщност е неговата дейност:

Той е хем неутрален гражданин и съвестен блогър, хем вечен и неуспешен кандидат за депутат от ПП „Зелените”, хем е против партиите, хем е духовен последовател на Кришна, за когото материалното не значи нищо, хем е пресметлив прагматик на опашка за паричките на Сорос, хем е лидер на протестите, хем не е представител на протестиращите (с този мотив отказа среща с премиера Орешарски). Той е Асен Генов, мъжът с ниската подстрижка, който обикаля всички телевизии и със заучено сладкодумие громи кабинета „Орешарски”.

 Като създател на „Гневни млади хора” Асен Генов е открито подкрепян от Антоанета Цонева. Двамата са колеги „експерти” от „Института за развитие на публичната среда”, финансирани са от  Соросовото „Отворено общество”. Оттук е и връзката им с Безуханова. Фондацията на Генов – „14 януари” е получила над 120 хиляди долара само за малко повече от година от американския Тръст за гражданско общество.

 

 Тръстът, който до края на 2012 г. разпределя 75 млн. долара за финансиране на НПО-та, е създаден от група частни американски фондации, а именно: Атлантик филантропис, Фондация „Чарлз Стюърт Мот”, Фондацията Форд, Джърман Маршал Фонд – САЩ,  Братя Рокфелер фонд и, внимание – „Отворено общество”.

Чистите граждански подбуди са под съмнение

Един мъдър човек бе казал, че „Който говори от името на целия народ – значи лъже“. Така правят вече 138 дни „случайно избраните“ от медиите интервюирани „протестиращи“, които винаги са обвързани с „Отворено общество“ и „Протестна мрежа“.  Истината е, че шепа хора, зад които стоят кръговете „Капитал“ и Соросовото „Отворено общество“ окупираха гражданския протест и го иззеха от нормалните хора. Сега някои партийни централи си правят илюзията, че използвайки студенти и криейки се зад тях могат да постигнат това, което искат – реванш и втори шанс да влязат в парламента. 

Нека, когато си обвързан с политическа партия и организираш нещо като окупацията на университета имаш честта да заявиш, че си бил активист на ДСБ в предизборната им кампания. Тогава говори от името на всички студенти и целия народ! Един такъв младеж сред организаторите е Борис Рангелов, участник в предаването “Кауза BG” на БНТ, който  не e само студент, а и младежки функционер на ДСБ-Плевен.

okupacia-rangelov

Борис Рангелов – член на МО на ДСБ в Плевен

Борис Рангелов не е просто член на младежкото ДСБ, а взимаше активно участие в предизборната кампания на партията в Плевен.  И когато един такъв човек застане пред камерите и от името на всички студенти обясни, че искал промяна, лично аз се питам каква по-точно промяна искаш – партиите, които хората оставиха извън парламента да получат нов шанс да прескочат бариерата, може би?

Представящият се пък за „независим интелектуалец“, който също буни студентската окупация е проф. Калин Янакиев. Той постоянно координира окупаторите и е сред тях. Важна подробност, която медиите уж са „забравили“ е, че той оглавяваше листата на ДСБ в Ловеч и е член на националния съвет на партията:

1

Освен проф.Янакиев сред организаторите на окупацията е и уволнения просветен министър от кабинета „Борисов“ Сергей Игнатов и други преподаватели от НБУ  проф. Георги Близнашки. Игнатов беше уволнен като просветен министър в кабинета „Борисов“ и също е свързан с „Отворено общество“, това е и причината да стои „в сянка“, но пък се оказа, че на своя лекция инструктирал своите възпитаници да вземат участие в окупацията. В групата е и Васил Гарнизов, който е член на настоятелството на НБУ и бивш зам.-министър на регионалното развитие в кабинета „Костов”. Той се счита за гравитиращ около ДСБ – една от партиите в Реформаторския блок, като от четвъртък насам пълни „Фейсбук” страницата си с призиви, подкрепящи случващото се в СУ.  При протестиращите в СУ е бил и евродепутатът от ДСБ Светослав Малинов.

Три скандални аудиозаписа, качени в Youtube, показаха, че окупаторите на Софийския университет са получили указания как да превземат сградата на Ректората от преподаватели и служители в администрацията. В тях се чува и че всичко е съгласувано с Цветан Цветанов. Записите са направени по време на събранието на протестиращите студенти в петък, на което беше взето решение за затварянето на университета. Качеството на звука е лошо, но от отделните фрази личи, че поне двама преподаватели дават инструкции за окупацията. Служителка на Алма матер ги съветва да не идват на големи групи от другите факултети в Ректората. Вместо това те трябва да пристигат на групички по двама-трима. „Леко, лекичко да идват. Трябва да има един час, в който да бъдат едновременно блокирани всички входове на СУ. Ще се опитам по някакъв начин да заблудя охраната, за да можем да ги заобиколим, да затворим вратите и ние да останем вътре”, казва тя. Служителката допълва, че администрацията на университета не е съгласна с действията на студентите. В два от записите се чуват мъжки гласове, които подтикват окупаторите да не издават плановете си в социалните мрежи, Twitter и Facebook, да не говорят по телефони и да не пишат от електронните си пощи. „Това е много важно, ако искаме да имаме успех”, казва единият от мъжете.

Това пресъздаване на студентсктие протести от 1997г. е жалък опит на останалите извън парламента партии да подействат носталгично на отказалия се от тях електорат, да получат нов шанс да влязат в парламента. Но изваждането на старите лозунги от 1997г. не е решение. Реформаторския, или по-скоро Реаниматорски, блок и партиите в него трябва да се замислят защо останаха извън парламента и защо след 1997г. насам все по-малко хора искат дори да чуват за тях. Историята обаче не може да се повтори и то насилствено. Студентските протести от 1997г. бяха организирани от самите студенти, а не бяха вменени, както сега от група студенти над останалите. Плюс това не може заради сто студенти останалите да нямат достъп до университета и учебния процес да бъде прекратен, а годината може и да се обяви за нулева. Университета не е място за политически стачки и манифестации на останали извън парламента партии. 

В интернет бяха качени 7 снимки, на които се виждат лица, обвързани с политически партии или добре познатите ни „НПО“-та, които в последствие бяха изтрити. До това се стигна след като някои от студентите заплашиха редакциите със съд, ако не ги изтрият, тъй като били „авторски“, макар и да са ги качили по страниците си във фейсбук, смятайки че хората са прекалено прости, за да не видят какви добре познати муцуни ги красят:

Снимка 1 – ясно показва три добре познати лица – вляво – синът на режисьора Маги Халваджиян, личен приятел на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Същият участва в един от неуспешните опити за блокирането на правителствения кортеж в кв.”Бояна” още през юни. В центъра на снимката е лицето Иво Божков, който всъщност е някокашен провалил се кандидат за общински съветник на ДСБ. До него /с мегафона/ е лице, което вече 130 дни не работи нищо друго, освен всяка вечер да бие барабаните по жълтите павета. /Има данни, че дейността му се финансира с пари на варненски бизнесмен, който е получил сериозни обществени поръчки по времето на правителството на Борисов. Същият бизнесмен се занимава с реклама и е собственик на десетки слабопосещаеми сайтове, които се ползват за активна про-герберска пропаганда./„

Снимка 2 – добре познатия бивш кришнар, сега храненик на “Америка за България”, полу-блогър, полу-зелен политик и професионален протестиращ Асен Генов. Същият, който от четири месеца се издържа с активната подкрепа на Борисов. Асен Генов, чиято “Протестна мрежа” претърпя абсолютен провал дори се съюзи с Цветанов при опитите за атака на парламента на 4-ти септември. Днес Генов е решил да мине в сянка и на преден план е пуснал няколко студента, които е захранил с тезите на Антоанета Цонева и Ивет Добромирова – първата храненица на фондациите на Сорос, а втората добре платена от наричащия се президент Росен Плевнелиев.

Снимка 3 – младежът вперил поглед в русата девойка всъщност е активист на партията на Пръмова – България за гражданите. Същият многократно е участвал в акции на провалената партия на Пръмова.

Снимка 4 – с бодра крачка подкрепа на “студентите” окупатори се движат и Юлиана Николова, съветник на бившия премиер Бойко Борисов и Нели Огнянова, медиен експерт допуснал монополизирането на българския телевизионен пазар от Красимир Гергов.

Снимка 5 – показва извратената представа на “студентите” окупатори за демокрацията. Вериги на вратите на Алма Матер. Пошло и грозно!

Снимка 6 – някогашният посредствен журналист Иван Бедров също е влязъл в ролятата на ментор на “студентите”. До него /с шапката/ е половинката на кришнаря Асен Генов – Константин Павлов – Комитата. За тримата е известно, че се изхранват с поръчкови статии и организирането на подобни протести. Плащанията се извършват през фондации, а реално парите идват от кръга “Капитал” на Иво Прокопиев.

Снимка 7 – соросоидката Антоанета Цонева – изкривена от злоба, че подкрепата за “студентите” окупатори е толкова рехава.

Т.нар. “студентска окупация” всъщност е последен валс на кръга “Капитал”, който в последните два месеца е в тясно сътрудничество с Борисов и Цветанов. Опитът им да реанимират приключилите протести срещу правителството тепърва ще търпи провал след провал. След като такъв провал претърпяха поредицата им ГМО-акции като преждевременно приключилата Саша Безуханова и разпадналия се преди да се роди проект “България може”, като Реформаторско /реаниматорски/ блок и т.нар. Граждански съвет и т.нар “Протестна мрежа” на Генов, Цонева и още няколко неуспели ПР-и.

Фиаското на “студентската окупация” е пълно и защото в нито един друг университет не могат да се съберат повече от 4-5 студента, които да подкрепят “колегите” си от Софийския университет “Св.Климент Охридски”.

Още една съществена подробност. Речите на няколко от най-активните медийно “студенти-окупатори” всъщност представляват повтаряне на добре познати текстове на Евгени Дайнов, на Саша Безуханова, на дясната ръка на Пръмова – Даниел Вълчев, на Радан Кънев и на Росен Плевнелиев. Изброените поне можеха да сменят малко тезите, а не да карат “студентите-окупатори” да наизустяват до болка познатите им клишета…

 

 

Писането на кирилица е задължително

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s